FACEBOOK

Szolnok-Spandau Berlin 11:7

Szolnok-Spandau Berlin 11:7
hozzászólás, 2015.04.18.

Magabiztos győzelemmel tartja első helyét csoportjában a Szolnok, de az utolsó fordulóban pontot kell majd szerezni Riejkában. Nyilatkozatok és a meccs góljai.

Bajnokok Ligája főtábla,

B csoport


Primorje Rijeka-Galatasaray 16:11 (2:2, 6:1, 3:1, 5:7)
G.: Burics 4, Radu 3, Muslim, Elez, Setka 2-2, Krapics, Buljubasics, X. Garcia, ill. Paskovics 4, M. Janovics 2, Simsek, Kljajevics, Nikics, Mihajlo Korolija, Akszentijevics

Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád 13:6 (2:1, 4:1, 2:3, 5:1)
G.:  Boskovics 3, N. Janovics, Macan, Younger 2-2, L. Fatovics, Viskovics, Constantin-Bicari, Obradovics, ill. Szubotics 3, Gielen, Vico, Radonjics

A csoport állása:

1. Szolnok 24,
2. Primorje Rijeka 21,
3. Jug Dubrovnik 19,
4. Partizan Belgrád 6,
5. Spandau 04  Berlin 6,
6. Galatasaray Isztambul 4 pont


Szolnok-Spandau Berlin 11:7 (3:1, 3:2, 4:3, 1:1)
G.: Mitrovics 4, Vámos, Varga Dénes 2-2, Jansik D., Madaras, Gocics, ill. Jüngling, Gottfried 2-2, Donner, Restovics, Mateo Csuk

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az utolsó fordulóban, Rijekában a Szolnoknak pontot kell szereznie a csoportelsőséghez.

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Jansik Dávid gólja

2:0 - Vámos első gólja

3:0 - Mitrovics első gólja

3:1 - Jungling első gólja, ötméteres

4:1 - Vámos második gólja

4:2 - Gotfried első gólja

5:2 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

5:3 - Gotfried második gólja

6:3 - Mitrovics második gólja

6:4 - Donner gólja

7:4 - Mitrovics harmadik gólja

7:5 - Restovics gólja

8:5 - Madaras gólja

9:5 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

9:6 - Mateo Csuk gólja

10:6 - Gocics gólja

10:7 - Jungling második gólja

11:7 - Mitrovics negyedik gólja



Cseh Sándor a Sport TV-nek


- Nagyon jó a vélemény, kommentátor és szakkommentátor csak dicsért benneteket, te hogy értékeled ezt a mai mérkőzést?

- Lehet, egy kicsit te jobban értesz a vízilabdához mint én, mert érezted a meccs előtt, hogy fáradtak lesznek a játékosok. Bíztam benne, hogy nem, de nagyon látszódott, nagyon kiütközött. Azt gondolom, hogy ólmosan mozogtunk nagyon, lassan gondolkodtunk, abszolút nem voltunk frissek, viszont fegyelmezettek voltunk és ami a Szolnokkal kapcsolatban talán egy furcsa kijelentés: görcsösen akartak ma a játékosok. Az alapot hoztuk magabiztosan, de több nem volt bennünk ma.

- És mi az, amit a következő mérkőzésre majd fogsz tudni mondani az öltözőben, mert az hogy fáradtak voltak az azért sok mindentől lehet, gondolom inkább fejben, amiatt, hogy a válogatottnál is teljesítettek, talán egy kicsit ilyenkor le is enged az ember, de egy nagyon fontos mérkőzés következik most megint.

- Hát igen, szokatlanul nagy pihenő lesz. Két hét múlva játszunk Rijekában, másfél hét múlva kezdődik a rájátszás. Ilyen nem volt még egész évben. Azt gondolom, hogy mikor odaérkezünk, akkor már abszolút nem lesz a fejekben ez a mai mérkőzés. Mondom, igazából ezt nem negatívumként könyvelem el, mert az látszott, hogy akartak, fegyelmezettek voltunk hátul. Egyszerűen tényleg nem voltunk frissek. Úgy mentünk be erre a mérkőzésre, hogy abban az esetben, ha tudunk, akkor nyerjünk minél több góllal. Mikor látszódott, hogy ez nincs benne a csapatban, akkor valahol tudat alatt belenyugodtunk abba, hogy jó, akkor magabiztosan győzünk, de sajnos ma nincsen több.

- Viszont amit mondtál a mérkőzés elején, hogy minden mérkőzésre, erre a maira is úgy kell bemenni majd, mintha bármelyik BL-csapat jönne ide és nem gondolni arra, hogy mennyire nagy arányú győzelem született az első mérkőzésen, azért ez sikerült, nagyon magabiztos volt a kezdés.

- Igen, ezzel a résszel elégedett vagyok, tehát koncentráltak a játékosok, fegyelmezettek voltak, de nyilván azért azt is meg kell említeni, hogy két kulcsjátékosunk ugye nem játszott, a Milan Alekszics és a Kis Gábor, illetve voltak olyan játékosok, akik a mai napon például nem találták el a kaput. Tehát akkor jó játékos valaki, ha ezt egy BL.meccsen meg is mutatja. Ettől függetlenül tudjuk, hogy sok jó játékos van, de ez a mai nap ez egy csapatgyőzelem volt, a csapat megküzdött azért, hogy négy góllal győzzön.

- És ilyen is kell, köszönöm szépen és gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Tóth Márton a Sport TV-nek

- Tóth Márton érkezik. Óriásit küzdöttél ezen e mérkőzésen a vízben az ellenfeleiddel. Én nagyon közel voltam hozzátok és láttam, hogy nagyon sok energia volt benne és nagyon-nagyon kemény küzdelem.


- Valóban kemény küzdelem volt, de centerpozícióban ez mindig így van. Örülök annak, hogy győztünk, örülök annak, hogy továbbra is versenyben vagyunk a csoportgyőzelemért, úgy, hogy ehhez egy még keményebb feladat fog következni, a Rijeka ellen, arra jobban fel fogunk készülni, többet lesz együtt a csapat.

- Cseh Sándorral beszéltünk itt a mérkőzés előtt arról, hogy teljesen másra lehet itt a mai napon számítani valószínűleg, mint az első mérkőzésen, mert arra, hogy olyan rosszul fog még egyszer játszani a Spandau semmiképpen sem. Igazából ma nektek sem sikerült minden, mint ami azon a mérkőzésen igen. Te hogy élted meg a különbséget a két meccs között?

- Valóban volt különbség, ugye akkor még a sorozatnak az elején voltunk, most már azért megannyi mérkőzés a vállunkban van, úgyhogy egy kicsit fáradtabbak is voltunk. Ugye az egész hét úgy telt el, hogy vártuk a válogatottból hazajövő játékosokat. De én azt gondolom, a különbség az volt, hogy most egy kicsit haloványabb volt a koncentráció, nem figyeltünk oda és ez eredményezte a pontatlan lövéseket, a rossz blokkokat vagy a blokkok hiányát, illetve az egyes taktikai variációknak a be nem tartását. De én azt gondolom, örülni kell annak, hogy győztünk és továbbra is versenyben vagyunk a csoportgyőzelemért.

- Hol kell frissülni? Fejben vagy pedig testben?

- Mind a kettőben. Most egy olyan hét következik, ahol végre tudunk edzeni, ez ránk fér, ráfér a testünkre is, és hát most van még másfél hetünk mérkőzés nélkül, ez eddig ebben a szezonban nem adatott meg. Ezt mind kifogjuk használni.

- Köszönöm szépen, legyen így.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- A győzelemnek örülök, még ha - mondjuk így - ezen a meccsen ez is volt a minimum. Sokkal jobb csapat vagyunk a Spandaunál, a különbség ezen a mérkőzésen nem jött ki. Ők elég taktikusan játszottak, mi meg maximum közepesen.

Várom a következő, a csoport első helyéről döntő, Rijeka elleni mérkőzést.


A május 2-i utolsó forduló programja:

Jug Dubrovnik-Spandau 04 Berlin

Galatasaray-Partizan Belgrád

Primorje Rijeka-Szolnok

Címlapfotó: MTI/Bugány János