FACEBOOK

Magyar-görög - a csapat készen áll

Magyar-görög - a csapat készen áll
hozzászólás, 2015.04.13.

Két kemény edzés, megbeszélés, videózás, rengeteg aláírás és fotózkodás - ez volt a hétfői nap krónikája. Helyszíni riportunk Győrből, a csapat mai napjáról.

A győri Világliga-selejtezővel kapcsolatos vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Ami a lényeg: a kedd esti meccsre készen áll a csapat. Mindenki tisztában van a téttel, elég nyugodt, higgadt készülődés tanúi voltunk a csapattal töltött hétfői nap során.

A délelőtti edzést már megelőzte egy alapos - videózással egybekötött - megbeszélés. Az uszodában az volt a legnagyobb újdonság, hogy a lelátó és a medence közötti széles helyre több pótlelátó került. Így fér el majd 1200 néző a kedd esti meccsen az uszodatérben. Az edzés rendben zajlott, a szokásos elemeken kívül taktikát is gyakoroltak a fiúk.

Ebéd után csendes pihenő következett, majd újra komoly foglalkozás a vízben, Benedek Tibor rendesen "megpörgette" a fiúkat.

A "műsort" most elég sokan nézték a lelátón, s egy-egy parádés előnymegjátszást követően félénk, de igen barátságos taps is felcsendült.

Ezután már csak a rövid visszaút következett, majd a megszokott kérésnek kellett eleget tenni, a szálloda recepcióján csapatképre kérték összeállni a fiúkat az ETO Park Hotel illetékesei.

Az edzést követően a szövetségi kapitányt és a csapatkapitányt kértük a vlv kamerája elé.


vlv-fotók a délelőtti és az esti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Jó estét Tibor! Köszöntelek Győrben! Eltelt két nap, túl vagytok három egészen komoly edzésen, hogy értékeled ezt a két napot? Milyen a csapat?

- Azt gondolom, hogy valóban sokat tudtunk dolgozni, többet mint az előző Világliga-mérkőzés előtt. Három komplett edzésünk volt, úgyhogy végig tudtunk azokon a taktikai elemeken menni, amiket idén elkezdtünk, vagy folytatjuk a tavalyit. Evvel a részével meg vagyok elégedve. Ez, azt gondolom, hogy körülbelül a húsz százaléka az egész holnapi teljesítményünknek. A másik nyolcvanat mostantól kell magunkban felépíteni ahhoz, hogy száz százalékosak legyünk holnap a görög csapat ellen.

- Ez hogy fog történni? Lesz egy videózás vacsora után…

- Lesz videózás.

- Az még húsz százalék?

- Nem, az már benne van a húszban sajnos :-). A nyolcvan az a játékosok akarata, lelkesedése, tehetsége, a tűz, hogy ezt valóban olyan komolyan vegyünk, mint amennyire azt gondolom, hogy az is. Úgyhogy ez a nyolcvan és azt gondolom, hogy most ez a csapat, amit kijelöltem erre a valóban fontos meccsre, tudja a súlyát, és képes lesz holnap magas szintű teljesítményt nyújtani. Rögtön a legelejétől, amire azt gondolom, hogy szükség van, hiszen van egy kicsi előnyünk, de nem szeretnék ezzel "élni", nem szeretnénk, hogy a legvégén azt kelljen számolgatni, hogy mik a gólkülönbségek, hanem azt szeretnénk, hogy a győzelemre játszunk. Teljesen mindegy, nyerhetünk ötméteresekkel is, de győzni akarunk holnap.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szia Dani! Túl vagytok az esti utolsó edzésen a meccs előtt. Ez egy nagyon kemény edzés volt, nem szokott ilyen lenni vagy szokott?

- Szokott kemény edzés lenni, de annyiban talán más volt, hogy a szokásos másfél napi felkészülés helyett most két nap van, hiszen vasárnap már lejöttünk Győrbe és ez volt a harmadik edzésünk. Komplex volt, de minden hasznos volt, amit gyakoroltunk, hiszen sok mindent kell tudnunk.

- Hogy látod, hogy álltok? Milyen a csapat?

- Szerintem készen állunk a holnapi mérkőzésre. Nyilván nem olyan játék az elvárás, ami több hónapos gyakorlás után elvárható lenne, mint a világligai. Megint kettős küldetésünk van, nyernünk kell és építenünk kell a csapatot is. Sőt nem is a győzelem, hanem a továbbjutás az első számú cél, ehhez képest jól állunk.

- Tudom, hogy ma este még fogtok videózni, de a görögöket mennyire ismered? Figyelemmel kísérted, hogy az új szövetségi kapitány belépésével változtak-e valamit?

- Válogatott meccset nem láttam a görögöktől, csak a görög-magyart, amit a tévén keresztül néztem - lázasan. Ott azt láttam, hogy semmi nem változott. Ez az edző az Olympiakosznál is edző és ott is eléggé görögösen játszanak. Nem számítok nagy meglepetésekre, de a meglepetések akkor vannak, amikor nem számít rájuk az ember. Meglátjuk, de szerintem ezen nem fog múlni.

- Kell aggódnunk?

- Aggódni nem kell, de jó, ha van feszültség a játékosokban, mert az segíti a robbanékonyságot, a motivációt, az agresszivitást és ha ez jó szinten van, akkor nem megy a teljesítmény rovására sem. Aggódni nem, drukkolni kell, illetve dolgozni.

- Mit tehetnek a szurkolók? Itt olyan 1200 ember lesz holnap.

- Szurkoljanak nekünk, mi pedig megpróbáljuk őket kiszolgálni olyan értelemben, hogy jól játszunk és nyerünk.

(Lejegyezte: Tina)


Az európai Világliga-selejtezők utolsó fordulójában a csoportelsőség kérdése dől el. Válogatottunknak három pont az előnye a görögökkel szemben, s a két csapat első meccsén, Athénban két góllal nyertünk, így döntetlenes (ötméteresdobásokkal elszenvedett) vereségnél, sőt, a rendes játékidőben történő egygólos vesztésnél is megvan a csoportelsőség.

Ha három gólnál nagyobb különbséggel kapnánk ki, akkor a görögök jutnak a Világliga szuperdöntőjébe.

Amennyiben kétgólos görög győzelemmel ér véget a rendes játékidő, furcsa helyzet áll elő. Ebben az esetben az dönti el a továbbjutást, hogy a csoport harmadik helyén végzett válogatott ellen a magyar vagy a görög csapat ért-e el jobb eredményt.

A csoport harmadik helyének sorsa a mi kezdésünknél negyedórával hamarabb startoló szlovák-román meccsen dől el. Ha a szlovákok nyernek, akkor ő a harmadikok és a görögök jutnak tovább, ugyanis ők jobban megverték északi szomszédainkat, mint mi. A rendes játékidőben elért és a "döntetlenes" román győzelem nekünk kedvez, a számolgatás ez esetekben a mi javunkra dől el.

Reméljük, hogy csak játék a matematikai esélyekkel a tény, amit azért kénytelenek vagyunk leszögezni: akkor van igazi dráma, ha a szlovákok döntetlennel végződő rendes játékidő után ötméteresekkel győznek. Ez esetben ugyanis nekik és a románoknak is három pontjuk lesz, ráadásul a román-szlovákot annak idején döntetlent követő ötméteresekkel nyerték a románok, tehát abszolút meccsnull állna elő... (Reméljük, nem lesz szükség ennél mélyebbre ható szabályvizsgálódásra.)


Az európai csoportselejtezők helyzete az április 14-i utolsó forduló előtt:

A csoport

1. Magyarország 15,
2. Görögország 12,
3. Románia 2,
4. Szlovákia 1 pont

Az utolsó fordulóban:


18.00 Szlovákia-Románia

18.15 Magyarország-Görögország - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

A meccsnek az új győri uszoda ad otthont, ahol először szerepel a magyar férfi válogatott.

A magyar csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


B csoport

1. Szerbia 15,
2. Oroszország 12,
3. Spanyolország 3,
4. Németország 0 pont

Az utolsó fordulóban:

Szerbia-Oroszország
Spanyolország-Németország


C csoport

1. Horvátoszág 21,
2. Olaszország 14,
3. Montenegró 7,
4. Törökország 3,
5. Franciaország 3
pont

Az utolsó fordulóban:

Törökország-Montenegró
Horvátország-Olaszország


A Világliga szuperdöntőjébe (Bergamo, június 23-28.) csak a csoportelsők jutnak be, rajtuk kívül a rendező jogán biztos részvevő Olaszország, valamint az interkontinentális selejtezőtornáról Ausztrália, Brazília, USA, Kína.