FACEBOOK

Nyert a Honvéd Egerben

Nyert a Honvéd Egerben
hozzászólás, 2015.04.12.

Az év egyik legnagyobb meglepetése: otthonában győzte le az Egert a Honvéd, ráadásul a bajnoki negyeddöntő első meccsén. Helyszíni riportunk és a nap többi eredménye.

A bajnoki negyeddöntőn készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Bajnoki rájátszás

Negyeddöntő, első mérkőzés


FTC-Szeged 10:9 (2:2, 3:2, 2:2, 3:3) - pénteken játszották
G.: Marnitz G. 3, Nyéki B., Avramovics 2-2, Csapó M., Jansik Sz., Swift, ill. Varga II. Zs., Manhercz K. 3-3, Manhercz Á. 2, Kiss Cs.

Eger - Honvéd 7:9 (4:1, 2:2, 0:5, 1:1)
G.: Bedő 2, Cuckovics, Hosnyánszky, Erdélyi, Biros, Szivós, ill. Illés, Fazekas 3-3, Kiss B., Kiss G., Steinmetz B.

A két negyedöntő visszavágója április 22-én, szerdán lesz. A színhely a Kőér utca.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI A TV EGER JÓVOLTÁBÓL


vlv-fotók

VLV-VIDEÓK:


Dabrowski Norbert a vlv-nek


- Szervusz, Norbi. Egyetlen jó hírrel tudok szolgálni: hogyha megnyeritek a következő két meccset, akkor az elődöntőben Pufi már játszhat. Ez, gondolom, a te agyadon is végigfutott már. De ahhoz nyerni kell kétszer, és ma nagyon nem sikerült. Hogy értékeled?

- Nem leszek jó interjúalany, mert gondolataim ugyan vannak, de ami itt történt, én ezt nem tudom értékelni. Tehetsz még fel kérdéseket, de nem fogok tudni válaszolni rá.

- A meccsről nem mondanál két mondatot?

- Semmiről nem tudok, mert egyszerűen én ezt nem tudom értékelni, ami itt ma történt.

- Most itt a játékról vagy a játékvezetésről van szó?

- Nem, az egész mérkőzésről.

- Ennyi?

- Ennyi.

- Mire számítasz? Azért mégsem ez az egy meccs döntött, még van javítási lehetőség. Most látod már, hogy körülbelül mi az, amire kell készülni?

- Eddig is láttam, 6:3-ig is láttam, hogy mire kell készülni, meg eddig is tudtam, de most nyilván nem ez jár a fejemben, hanem hogy hogyan fogunk továbbmenni.

- Jó, nem is zavarlak tovább. Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

Lejegyezte: Szita Mónika



Biros Péter a vlv-nek


- Szervusz, Peti. Nagyon rég találkoztunk, és nem gondoltam, hogy egy ilyen apropó kapcsán állsz újra a vlv kamerája előtt. Mi történt ma?

- Szerintem alapjában véve normális mederben folyt a mérkőzés, az történt, amit szerettünk volna - Balázs kiállításáig. Az egy kicsit megviselte a játékosokat. Szerintem az volt a fordulópont. Nyilván lehetne egy kicsit jobban boncolgatni ezt a dolgot, de nem nagyon szeretném. Kikaptunk, van ilyen. Két meccset kell nyerni ahhoz, hogy bejussunk az elődöntőbe. Pufi letölti ennyi idő alatt a büntetését. Sok furcsa dolog történt, de most ezen túl kell lépnünk. Biztos meg fogjuk nézni videón, de igazából most már a Reccóra kell készülni, mert más választásunk nincs.

- Azért szerencsétekre ez nem dőlt el egy meccs alatt, és itt most mindenki felfokozott lelkiállapotban van, azt látom. De gondolom lehiggadnak majd a kedélyek, és a Kőér utcába úgy mentek majd, hogy nyerni kell. Az normális esetben egy normális Eger számára nem megoldhatatlan feladat.

- Nyilván itt is az volt a cél, hogy nyerjünk. Igazából egy olyan mérkőzés után, mint amit játszottunk a Brescia ellen, felkészülni egy másik meccsre, azért kicsit nehezebb. Nem azt mondom, hogy fejben még ott jártunk a Brescia-mérkőzésen, de száz százalékosan nem voltunk itt. Ebből is tanulni kell. Megyünk tovább, nem szabad elkeseredni. Nyilván most mindenkiben forranak az indulatok, és a tettvágy, hogy mit tudna csinálni, de sajnos nem tudunk ez ellen mit csinálni. Nem vicces, nem örülünk neki, de ez az egy választásunk van, más nincs. Menni kell tovább, mert ha leragadunk, akkor itt vagyunk.

- Köszönöm szépen, Péter.

Lejegyezte: Szita Mónika



Szivós Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci. Te is olyan ideges vagy, mint a többiek?

- Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Honvédnak a győzelmükhöz! Nem értek egyet a szurkolókkal, akik azt mondták, hogy gyengén vezetett az egyik bíró. Szerintem kiválóan vezetett. Remélem, hogy 10-est fog kapni, mert fantasztikusan kézben tartotta a mérkőzést. Szerintem nem ugráltak Hárai Balázs fején, mielőtt kiállította őt cserével, semmi nem történt. Tényleg hihetetlenül profin levezette a mérkőzést. Én nagyon remélem, hogy ezt a színvonalat tudja tovább tartani, és akkor még nagyon sokra viheti. Szeretnék gratulálni neki. Őszintén.

- Jó, ezt akkor elintéztük. Most arról mondj valamit, hogy van még itt egy visszavágó, és ha ott nyertek, akkor még egy meccs. Erre lehet már most készülni fejben, vagy most egyelőre el vagytok mással foglalva?

- Most jelen pillanatban el vagyunk mással foglalva, de utána készülünk, miután feldolgoztuk ezt a mérkőzést. Menekülés a győzelembe. Nem hibázhatunk innentől fogva. Reméljünk, hogy nem Enrico Palazzo fogja vezetni a mérkőzést.

- Akiről mit kell tudni?

- Aki látta a Csupasz pisztolyt, azt gondolom, tudja, miről beszélek. Én nagyon remélem, hogy nem ő fogja vezetni,

- Köszönöm szépen.

Lejegyezte: Szita Mónika



Braniszlav Mitrovics a vlv-nek


- Óriási meglepetés tanúja volt itt most a közönség. Egy nagyon rövid, két mondatos értékelést kérnék: hogy látod, mi történt?

- Sajnos ma este a Honvéd volt a jobb. Az eredmény soha nem hazudik. Nem tudok mit mondani. Volt egy szituáció, amit nem tudtunk jól kezelni. Biztos, hogy az is közrejátszott, hogy nagyon fáradtak voltunk a Brescia-meccs után, nem tudtunk visszajönni. De nincs még semmi veszve. Biztos, hogy mindenki tudja: mi jobb csapat vagyunk, mint a Honvéd, és ezt kell megmutatnunk a következő két meccsen.

- Köszönöm szépen.

Lejegyezte: Szita Mónika



Vad Lajos a vlv-nek


- Azt hiszem, ha azt mondom, hogy viszonylag váratlan eredmény született, akkor finoman fogalmazok…

- Nagyon finoman fogalmazol, óriási meglepetés számomra is! Amit ma itt művelt a csapat, az szerintem megsüvegelendő. Nem gyakran adódik, hogy egy ilyen erősségű csapatot egy ilyen erősségű, mint az enyém, le tudjon győzni. Úgy érzem, hogy nagyon sokat tettünk érte, és főleg mentálisan, tehát fejben voltunk nagyon erősek ma. Ez egy final six-ben részt vevő csapat – én ezt megelőlegezem az Egernek, mert szerintem ők méltán oda valók –, ma biztosan gyengébben játszottak, nekünk meg azért sok minden összejött.

- Én úgy láttam az első negyedben, hogy a játékosaid sem hitték el, hogy itt lehet nyerni, aztán Hárai büntetése jelentette a fordulatot. Hogy láttad azt az esetet.

- Így. Így.

- Tehát hogy nagy büntetés.

- Igen.

- Utána megtáltosodtak, és okosan is játszottak egyébként, nemcsak az előnyt érvényesítették.

- Azért fontos volt, hogy ebben a szituációban az ötméterest és az utána következő három fórt belőttük. Ez sokat számít, a mi életünkben az emberelőnyös helyzetek kihasználása az elmúlt hónapban azért nem volt sikertörténet.

- Most érdekes helyzet van, mert ezzel nincs vége, lesz egy visszavágó a Kőérben. Ez most egy kicsi terhet rak rátok? Ha nem is vagytok esélyesek, de egy győzelem zsebben van.

- Nézd, mi tudjuk a helyünket! Nagyon jól tudjuk, hogy hol a helyünk! Mi egy borzasztó kellemetlen csapat vagyunk, hála a Jóistennek, senki nem mehet ellenünk biztosra. De sajnos hullámzó a teljesítményünk, az elmúlt hónapban kikaptunk a KSI-től, otthon kikaptunk a BVSC-től , de idejövünk Egerbe, és két góllal nyerünk. Simának tűnik, de azért nem volt sima, mi ezért sokat tettünk. Ezt a hullámzást kellene "beállítani", hogy ne legyen.

- Szerinted van esélyetek az elődöntőbe jutásra?

- Mindig van! Lefelé jövet is volt, az egy dolog, hogy elúszhatott volna már itt, de még mindig van esély.

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kiss Gergely a vlv-nek


- Szervusz, Gergő, gratulálok ehhez a győzelemhez, őszintén szólva, nem hiszem, hogy sokan bíztak ebben, szerintem még közületek se. Mi volt előtte, hogyan utaztatok, mi történt a meccsen?

- Kellemes társaságban utaztunk, hiszen jöttél velünk te is! :-)

- Köszi! :-)

- A viccet félretéve, épp azon gondolkodtam, amikor láttam, hogy te is jössz a meccsre, hogy minden tiszteletem az Egeré, nagyon jó játékosállományú, jó csapat, szép sikert értek el hét közben, és tulajdonképpen te most eljössz egy meccsre, ahol papírforma szerint magabiztosan, simán nyer az Eger. mi értelme van erről videókat csinálni, ha mi nem tudunk az egyik legjobb teljesítményünkkel előrukkolni!? Ehhez képest nem az lett, hogy megszorítottuk az Egert, hanem legyőztük. Ez a tény azt mondatja velem, hogy a legnagyobb elismeréssel szóljak a fiatalokról, kezdve Lévai Marcival, aki a legmagasabb szinten védett, abszolút válogatott szinten, a 18 éves Kiss Bálinton át, mindenki nagyon sokat tett a győzelemért. Az, hogy 2:6-nál, 3:6-nál, 1:5-nél még hitt a csapat magában, ment tovább, fegyelmezett volt, az elmúlt időszakban nem volt ránk jellemző. Most a csapat nem veszítette el a ritmust, és azt a játékot tudtuk hozni, amiben a legjobbak vagyunk. Nem elfelejtve: volt egy brutalitás miatti négyperces kiállítás, persze ez is kellett a győzelemhez biztosan, da ha a csapat nem játszik jól, akkor ennek ellenére az Eger nyerhetett volna. Tényleg gratulálok mindenkinek, ez egy nagyon kemény munka volt.

- Hogyan látod a továbbjutás esélyeit? Két nyert meccs kell, egy már megvan.

- Továbbra is az Eger a papíron erősebb csapat, nagyon erős játékosállománnyal, és reméljük, hogy final six-es és ott majd szép eredményt elérő csapat is, de most már akkor miért ne legyünk annyira bátrak, hogy a következő 9-10 napban úgy felvérteződjünk ezzel a győzelemmel és a további munkával, hogy megszorongassuk őket újra. Ha ebből egy hasonlóan fegyelmezett és jó játék lesz, akkor akár óriási meglepetésre ki is tudjuk ejteni őket, abban a tudatban, hogy természetesen tiszteljük és jó csapatnak tartjuk őket.

- Köszönöm szépen, gratulálok mégegyszer!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Fazekas Tibor a vlv-nek

-
(megmutatjuk a VLV olvasóinak, hogyan zajlik a nyilatkozat) Fazekas Tibort kérdezem, hogyan élte meg ezt a meccset, hiszen tett egy-két dolgot azért, hogy ma nyerjen a Honvéd…

- Üdvözlöm a VLV olvasóit, ez az első interjúm, reméljük, nem az utolsó. Összességében szerintem jól éltük meg a meccset, elégedettek lehetünk. Kiemelném Illés Sándort, aki nagyon sokat tett hozzá a mérkőzéshez a maga három góljával, illetve Lévai Marcit is, aki 70 százalékos teljesítménnyel védett, ez szerintem bravúros. (És most fényt is szolgáltat nekem, köszönöm! :-) ) Igazi csapatmunka volt, egy ilyen mérkőzés után igazából nehéz bármi negatívumot találni. Szerintem elégedettek lehetünk, és örülök, hogy adtunk magunknak egy esélyt arra, hogy még egy meglepetést okozhassunk majd a későbbiekben.

- Most félretéve minden viccet: ez komoly dolog, lesz egy második meccs, és van esélyetek, ha ugyanúgy alakul, mint ez az első. Ebbe belegondoltál már? Nem nagy teher?

- Nem érzem tehernek, nyilván teljesen más mérkőzés lesz! Az Eger nagyon fel fogja szívni magát, ha minden igaz, akkor Hárai Balázs nem fog játszani, ami a mai mérkőzésen brutalitás miatt kapott négyperces kiállítás következménye. Én azt mondom, hogy lehet esélyünk, hazai pályán játszunk, biztosan jól fel fogunk készülni, mind mentálisan, mind fizikálisan. Nem szabad ebből a meccsből kiindulni, mert az elején az Eger nagyon jól játszott, elment, utána elkaptuk a fonalat, volt az a négyperces kiállítás, az Eger megtorpant, a végén pedig, az utolsó negyedben – hála Marcinak és a csapatmunkának – már egy elbizonytalanodott Egert tudtunk megállítani. A következő mérkőzés biztos, hogy egészen más lesz, mi így is készülünk majd!

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Én köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Lévai Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci, gratulálok neked is, nagyon sokan dicsértek téged, és úgy vettem észre én is, hogy elég jól védtél ma. Milyen volt onnan hátulról ez a meccs?

- Szia, köszöntöm a VLV nézőit! Köszönöm szépen, és a csapat nevében is köszönjük! Hátulról nézve az eleje egy kicsit döcögős volt, többször fordultak le, mint ahányszor én szerettem volna, hogy leforduljanak. Ebből gólokat is szereztek, de én úgy gondolom, hogy a második negyedben és a harmadik negyed végén, Pufi brutalitás miatti kiállítása után volt egy változás. Támadásban sokkal jobban megbecsültük a labdát, aminek következtében kevésbé fordultak le és jobban zárt a védelmünk.

- A végére teljesen kinyílt a meccs. Mekkora szerepe volt ebben annak, hogy volt az a brutalitás, bírói ítélet?

- Úgy gondolom, hogy természetesen nekünk segített, de azelőtt sem ment el a meccs, sikerült felzárkóznunk, utána az Egerben éreztem egy kis bizonytalanságot, mi vérszemet kaptunk, összeállt a védelem, nagyon jól fordultunk, jó gólokat lőttünk. Ezzel sikerült elbizonytalanítanunk őket, és úgy gondolom, csak dicséret illeti a csapatot a mai teljesítménye után.

- Látsz esélyt a továbbjutásra?

- Persze, mivel 1:0-ra megyünk! Mindenképpen nagyobb az esélyünk, mintha kikaptunk volna!

- Az biztos. Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszi!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kiss Bálint a vlv-nek

- Szervusz Bálint, gratulálok a győzelmetekhez, gratulálok a gólodhoz. Első nyilatkozatod a VLV kamerája előtt, kérlek, hogy mutatkozz be!


- Sziasztok! Kiss Bálint vagyok, a Honvédnál kezdtem el vízilabdázni, és azóta is itt játszom! 18 éves vagyok, ennyi. :-)

- Mit szeretnél elérni? Mi a végcél?

- Szeretnék ennél is magasabb szinten játszani, akár felnőtt válogatottba is bekerülni, ehhez sok munka kell és jó játék.

- Látod erre az esélyt?

- Remélem, hogy össze fog jönni egyszer!

- Nagyon sokan dicsértek téged a mai teljesítményedért is, erről a mai meccsről légy szíves, mondj egy kis értékelést, hogy láttad bentről?

- Nagyon izgalmas volt, izgultam. Kicsit féltem ott az elején, mert nagyon elment az Eger, de szerencsére fel tudtunk jönni és meg is tudtuk fordítani az állást. A legvégén nagyon jó védekezéssel nyertünk.

- Tehát a védekezésen múlott szerinted?

- Igen!

- Hogy látod az esélyeiteket a továbbjutásra? Ez egy győzelem, de nem ér semmit, ha nem lesz még egy másik.

- Meg kell vernünk ez Egert a Kőér utcában is, és benne leszünk a négyben!

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


További szombati eredmények:

A 7-10. helyért

ELSŐ FORDULÓ


Április 11., szombat

BVSC-Kaposvár 10:12 (2:2, 3:1, 2:3, 1:2 - 2:4 - ötméteresekkel)
G.: Szabó B. 3, Pásztor, Létay 2-2, Mészáros Cs., Nagy S., Török B., ill. Parezanovics 4, Vindisch 2, Sántavy, Berta, Ágner, Surányi, Kovács O., Vikalo

Vasas-Debrecen 12:10 (3:3, 3:3, 4:2, 2:2)
Gólszerzők:
Gyárfás 4, Sedlmayer, Juhász-Szelei, Német T., Várnai, Bóbis, Hőna, Steinmetz Á., Takács, ill. Kolarik 4, Hoppál, Kállay 2-2, Halek, Szabó B.

A visszavágók időpontja április 22., szombat. A párharcok megnyeréséhez két győzelem kell.


A 11-14. helyért

ELSŐ FORDULÓ


Április 11., szombat

KSI-UVSE 14:13 (3:4, 2:0, 3:2, 1:3 - 5:4 - ötméteresekkel)
G.: Marnitz M 4., Kalanovics 3, Miklós 2, Bicskei, Kovács G., Balla, Szöllősi, Zerinváry, ill. Kovács-Csatlós 3, Tóth K., Tóth Z., Szatmári 2-2, Dávid, Tiba, Korényi, Zentai

Szentes-Pécs 12:7 (2:1, 1:1, 5:2, 4:3)
G.: Vörös 3, Dőry, Weszelovszky, Lucas 2-2, Nagy M., Rakonjac, Popovic, ill. Müller, Polovic 2-2, Csacsovszky, Horváth Zs., De Blasio

A visszavágók időpontja április 22., szombat. A párharcok megnyeréséhez két győzelem kell.