FACEBOOK

Fradi-győzelemmel kezdődött a rájátszás

Fradi-győzelemmel kezdődött a rájátszás
hozzászólás, 2015.04.10.

Izgalmas, jó kis meccsen egy góllal legyőzte a Szegedet a Ferencváros - érvényesítve pályaelőnyét az egyik fél két győzelméig tartó bajnoki negyeddöntőben.

AZ ALAPSZAKASZ UTÁN EZ KÖVETKEZIK

Bajnoki rájátszás - a 3-6. helyért, első forduló

FTC-Szeged 10:9 (2:2, 3:2, 2:2, 3:3)

G.: Marnitz G. 3, Nyéki B., Avramovics 2-2, Csapó M., Jansik Sz., Swift, ill. Varga II. Zs., Manhercz K. 3-3, Manhercz Á. 2, Kiss Cs.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


VLV_VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Swift gólja

1:1 - Varga II. Zsolt első gólja

1:2 - Kiss Csaba gólja

2:2 - Csapó gólja

3:2 - Avramovics első gólja

3:3 - Manhercz Krisztián első gólja

3:4 - Varga II. Zsolt második gólja

4:4 - Marnitz Gergő első gólja

5:4 - Jansik Szilárd gólja

6:4 - Marnitz Gergő második gólja

7:4 - Avramovics második gólja


A bajnoki negyeddöntőn készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

7:5 - Manhercz Ádám első gólja

7:6 - Manhercz Ádám második gólja

7:7 - Varga II. Zsolt harmadik gólja, ötméters

8:7 - Nyéki első gólja

8:8 -Manhercz Krisztián második gólja

9:8 - Nyéki második gólja

10:8 - Marnitz Gergő harmadik gólja

10:9 - Manhercz Krisztián harmadik gólja




Varga Péter a DigiSportnak


- Pepe, nem tudom, hogy mennyire vagy csalódott, mert érdekesen alakult ez a mérkőzés. A harmadik negyedben nagyon úgy nézett ki, hogy ellép a Fradi, sikerült még felzárkóznotok, így aztán továbbra is nagy csatát láthattunk, de nem sikerült nyerni.

- Igen, ahogy említettem a mérkőzés elején, a rájátszás teljesen más történet. Azt gondolom, hogy főleg támadásban egy picit görcsösek voltunk. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, rengeteg lehetőségünk volt, és azt nagyon kis százalékban tudtuk értékesíteni. Ha ott az elején jobban koncentrálunk, bemennek azok a ”százszázalékos” helyzeteink, akkor lehet, hogy mi tudtunk volna ellépni eggyel a Ferencvárostól, és így esetleg tudtunk volna végig előttük lépdelni, mint ahogy most ők lépdeltek előttünk. De a sport ilyen. Dolgoztunk azért, hogy utolérjük őket, volt kettő is közötte, de sajnos egynél közelebb nem tudtunk kerülni.

- Kicsivel több hit kell, szerinted?

- Azt gondolom, a hittel meg az akarattal nem volt problémánk, talán inkább egy picit az akarat görcsössé vált, főleg támadásban. Talán éppen az kellene inkább, hogy egy picit lelazuljunk, picit elengedjünk a teherből, ami a vállunkon volt a mérkőzés kapcsán – akkor lehetett volna győzelem. Gratulálok a Ferencvárosnak, nagyon jól játszottak! Mi is jól játszottunk, folytatás következik Szegeden.

- Van valami titkos módszer, hogy ezt a görcsöt hogyan lehet oldani majd a játékosokban? Következik a második mérkőzés Szegeden, és egy olyan tettet kellene végrehajtani, ami még a szezonban nem sikerült: le kellene győzni a Fradit.

- Nem gondolom, hogy ez ma ne sikerülhetett volna. Igazából, amit kérdeztél, hogy hogyan lehet őket legyőzni…, nagyon sok playoff mérkőzést kellene játszanunk addig, amíg a Ferencvárossal találkozunk legközelebb, de nyilván ezt nem lehet. Ezzel a meccsel is bölcsebbek, tapasztaltabbak lettünk. Lesz 10 napunk felkészülni, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy további csatára kényszerítsük a Ferencvárost.

- Köszönöm szépen, és további sok sikert kívánok a szegedi csapatnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Zsolt a DigiSportak

- Olyan mérkőzés lett tulajdonképpen, amilyet vártunk, és szerintem amit ti is vártatok. Óriási csata, tényleg nagyon izgalmas játék a végletekig, viszont azért volt lehetőségetek könnyebbé tenni ezt a mérkőzést. 


- Igen, erről beszéltünk, hogy tulajdonképpen ugye a két csapat nagyjából egyforma erőt képvisel. Tény és való, hogy talán egy picit az idegesség, vagy talán amiről még korábban beszéltünk, a meccs elején is, hogy ez a tét, a nyomás okozhatta azt, hogy olyan helyzetek is kimaradtak - szintén ajtó-ablak helyzetek - amelyeket, hogyha belövünk, akkor tényegesen könnyebbé válhatott volna a mérkőzés.

- Viszont ez akkor egy fontos győzelem lehet abból a szempontból is nyilván, hogy ezzel sikerült magatoknak is bebizonyítani, hogy így is tudtok nyerni.

- Igen, nagyon sok ilyen mérkőzést játszottunk az évben. Talán ebben az évben ez volt a leginkább a karakterisztikája a csapatnak, hogy ezekne a mérkőzéseknek a nagyon nagy százalékát tudtuk hozni. Azt gondolom, hogy ez csak az első lépés. Ezt mondtuk a játékosoknak, ezzel készítettük fel őket, hogy ez egy nyolc, de maximum tizenkét negyedes mérkőzés. Mint hogyha az első harmada lement volna a mérkőzésnek, most pont itt tartunk, tehát van még egyharmad, az biztos, vagy egy másik fél, vagy lehet hogy kétharmad.

- És akkor hogy számoltok, lezárjátok Szegeden ezt a párharcot?

- Hát..., nyilvánvalóan a szegedi pálya nem egy könnyű pálya, oda lemenni, és ott harcolni. A cél mindenféleképpen az, hogy nyerjünk, mert miért mennénk le más céllal? Egyértelműen úgy megyünk oda, hogy nyerjünk, meglátjuk, hogy ott, a Szeged otthonában tudjuk-e hozni ezt a színvonalú játékot.

- Zsolt, köszönöm szépen! További sok sikert kívánok nektek is a folytatáshoz!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Nyéki Balázs a DigiSportnak


- Beszéljünk először arról, hogy itt tanakodtak a kommentátoraink is, hogy a Fradi mennyire tartotta kézben ezt a mérkőzést?

- Nehéz kérdés, de én úgy gondolom, hogy az elejétől fogva vezettünk, már három óllal is a harmadik negyedben, ott volt egy olyan gól ami nekünk nem tűnt annak, végül megadták, teljesen mindegy. Így alakult. Én azt gondolom, attól lettünk különösen erősek vagy attól vagyunk különösen erősek, amikor följöttek három mínuszról, egyenlítettek, újra tudtunk ritmust váltani és el tudtunk megint menni két góllal.

- Azért a te szerepedről is ejtsünk szót, hiszen nagyon fontos gólt szereztél az egyik legjobb pillanatban. Megvannak így a szerepek a csapaton belül, tehát tudod, hogy na most tőlem várják azt, hogy lendítsek a szekéren?

- A szerepek megvannak a csapaton belül, anélkül nem lehet egy normális csapatot, egy jó csapatot felépíteni. De én ezt nem gondolom, hogy így lenne rám ki hegyezve, sőt abszolút nem. Hisz az a csapat erőssége, hogy ha mindig van olyan játékos, aki tud újat hozni a mérkőzésen. ebben jók voltunk szerintem, hiszen Marnitz Gergő is három gólt lőtt, a legjobb pillanatban a legjobb helyen volt. Megláttuk őt, odaadtuk a passzt, újfent egy fontos dolog, nemcsak a góllövés az értékes. És azt gondolom, hogy ettől nyertük meg ma a mérkőzést.

- A győzelem ellenére viszont az várható, hogy Szegeden talán még ennél is keményebb csata vár majd rátok hiszen most már biztos, hogy a tiszapartiak nagyon szeretnének nyerni és bebizonyítani hogy le tudnak benneteket győzni!

- Fogadkoznak, mi is fogadkozunk, a nagy dolgok a vízben dőlnek el, a nyilatkozatok nem számítanak semmit. Nem lesz keményebb meccs, ugyanilyen kemény mérkőzés lesz, a két alapszakasz-meccsünk ugyanilyen volt, egy góllal nyertünk, x volt. Mindkét mérkőzésen végig vezettünk. Én azt gondolom, hogy erősek vagyunk és meg fogjuk mutatni Szegeden is.

- Balázs köszönöm szépen és még egyszer gratulálok a győzelemhez illetve a mérkőzés legjobbja címhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kiss Csaba a vlv-nek


- Szervusz Csaba! Remek meccset játszottatok, de egyszer még el kell jönnötök ide, hogy meglegyen a továbbjutás. Értékeld egy kicsit ezt a mait! És mire számítasz?

- Először is gratulálok a Ferencvárosnak, mert megérdemelten nyert. Nem volt meglepetés a találkozón, azt kaptuk, amire számítottunk, egy nagyon kemény, nagyon harcos találkozó, ahol egy gól, egy hiba, egy kihagyott lövés, egy kiblokkolt emberhátrány dönt. Ez most a Ferencváros javára döntött, de úgy gondolom, hogy optimistának kell lennünk, mert nem játszottunk rosszul. Sok hibát vétettünk, de csináltunk nagyon szép dolgokat. A hibákat nyilván ki kell javítani, és ahogy mondtad, szeretnénk még visszajönni a Népligetbe.

- Most viszont a második meccs élet-halál harc lesz. Ez lelkileg mennyire nyomasztó ilyenkor? Ugye ott már nincs mese...

- Igen, nincs hibázási lehetőségünk. Hát..., ez majd ott a szegedi mérkőzésen fog kiderülni. Nyilván azért maga a hazai pálya jelent valamit, úgy, ahogy jelentett most a Ferencvárosnak itt a Népligetben, úgy gondolom, hogy nekünk is fog Szegeden. Rengetegen fognak nekünk szurkolni, hazai medencében játszunk, talán egy kicsit felszabadultabbak is leszünk, mert úgy éreztem, hogy nagyon görcsösek voltunk ezen a találkozón. Úgyhogy remélem, hogy azok a pici nüanszok, amik most a Ferencváros javára dőltek el, azok a mi részünkre fognak majd eldőlni.

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)