FACEBOOK

Kupaszerda - a vlv előzetese

Kupaszerda - a vlv előzetese
hozzászólás, 2015.04.07.

Az Eger otthon fogadja a Bresciát, a Szolnok a Partizan belgrádi uszodájából szeretné elhozni a három pontot. Előzetesünkben a teljes program, valamint Dabrowski Norbert, Angyal Dániel, Cseh Sándor és Madaras Norbert nyilatkozata.

Bajnokok Ligája, főtábla, 8. játéknap (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


1. Pro Recco 21,
2. Eger 10,
3. Radnicski Kragujevác 9,
4. CNA Barceloneta 8,
5. Olympiakosz Pireusz 7,
6. Brescia 5 pont


19.00 CNA Barceloneta-Radnicski Kragujevác
20.45 Olympiakosz Pireusz-Pro Recco


18.30: Eger-Brescia - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Készülünk nagyon, az utóbbi időben talán ez az a meccs, amire konkrétan a legtöbbet tudtuk készülni. Reméljük, hogy meg is lesz az eredménye, hiszen mindannyian tudjuk, most már számolgatni kell és nagyon nagy szükség van a szerdán megszerezhető három pontra, hogyha be akarunk kerülni a final six-be.

- Mire számíthatunk?

- A mérkőzés nehézségét az adja, hogy ha megnézzük a csoport helyzetét, a Brescia öt ponttal utolsó, mi 10 ponttal vagyunk másodikak, ami azt jelenti, hogy nagyon "szűk" a csoport, két győzelemnél is kevesebb a különbség. Közben ebben a szezonban egész Európából ők verték meg egyedül a Pro Reccót és amikor vereséget szenvedtek tőlük, akkor is viszonylag kevés gólt kaptak. Taktikailag nagyon felkészült csapat. Sokat elemeztem őket és nagyon nehéz lesz ellenük játszani, mert a játékuk olyan, hogy az akciók elindításakor nem lehet tudni, mit fognak csinálni, ugyanis több variációt is jól tudnak ugyanabból az indulásból kivitelezni. Sok gyakorlásra volt szükség, hogy gyorsan tudjunk majd dönteni a vízben, hiszen pillanatok lesznek csak arra, hogy felmérjük, melyik megoldást választják a több közül. Ez igaz a 6:6-os támadásukra, a 6:6-os védekezésükre és a fórjátékukra is. Tipikus olasz vízilabdát játszó csapat egy taktikus edzővel.Széles taktikai repertoár és fegyelmezettség jellemzi őket, s külön felhívom a figyelmet arra, hogy a két idegenlégiósuk, Molina és Bodegas a csoport összes csapatának játékosai közül a leguniverzálisabb két vízilabdázó, centereznek, bekkelnek, kapásoldalon és rossz kéz oldalon is jók, ebből fakad a játékuk kiismerhetetlensége. Mindezek alapján nehéz mérkőzésre számítok.

- A szavaidból azért úgy tűnik, hogy felkészültetek a nehézségekre.

- Igen. A kérdés az, ami Bresciában is volt, hogy az adott pillanatban jól tudjuk-e értelmezni a játékukat. Illetve van még egy nagyon erős fegyverük, a szoros emberfogás, amit Bresciában hagytak nekik. Ez pedig mindig játékvezetői felfogás kérdése, hogy aznap éppen hogy ítélik meg ezeket a helyzeteket. Az OSC elleni meccsünkön volt összesen hat kiállítás, miközben mindkét csapat szinte végig szorosat játszott, máskor meg a zónában van 10:10, úgyhogy ehhez megint csak ott, az adott pillanatban, meccs közben kell majd alkalmazkodnia mindkét csapatnak. Megkaptam a kragujeváci meccsüket, ott rendkívül sok kiállítás volt, azért is esett sok gól, minden második támadásnál labda nélkül kiállítottak valakit, fór-hátrány volt szinte az egész meccs.


ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger a vlv-nek)

- Rövid leszek és velős: nyerni kell! Szerintem jó állapotban vagyunk, tisztában vagyunk a meccs jelentőségével, nagyon szeretnénk nyerni és ezért meg fogunk tenni mindent.

- Milyen meccsre számítasz? Sok gól, kevés gól?

- Jobban szeretem, hogyha kevés gól van, mert akkor az azt jelenti, hogy a védekezésünk nagyjából rendben van, ez pedig jó alapot jelent. Úgyhogy, ha nem is erre számítok, de ebben bízom.

- Gondolom, néztetek videókat, a Brescia csatárai mennyire veszélyesek?

- Én a legnagyobb százalékban a centerekkel vagyok "elfoglalva", s mivel játszottunk már velük kint, nagyjából mindenki tudja, hogy kivel fog összekerülni. Jó csapat, de mi is azok vagyunk és nem szeretnénk pontot vagy pontokat veszíteni szerdán este.


B csoport

1. Szolnok 18,
2. Primorje Rijeka 15,
3. Jug Dubrovnik 15,
4. Partizan Belgrád 6,
5. Spandau 04 Berlin 6,
6. Galatasaray Isztambul 3 pont


19.00 Spandau 04 Berlin-Primorje Rijeka
20.00 Galatasaray Isztambul-Jug Dubrovnik

18.00 Partizan Belgrád-Szolnok - Sport1, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Vasárnap és hétfőn is hosszú edzést tartottunk. A szokásos módon készültünk, megnéztünk különböző jeleneteket, mérkőzéseket a Belgrádtól. Ez mindig fontos eleme a felkészülésnek, de azt hiszem, ennél a meccsnél talán az még fontosabb, hogy nagyon komolyan vegyük és fejben összeszedettek legyünk. Azt gondolom ugyanis - és ez nyilván nem titok -, hogy a Szolnok jobb csapat, mint a Belgrád, de idegenben, a Partizan uszodájában, egyáltalán: egy szerb csapat otthonában bármi megtörténhet és ezt kell tudnunk mindenképpen kezelni.

- Hogy álltok egészségileg?

- Semmi problémánk nincs, mindenki rendben van, Gabi is (Kis Gábor - a szerk.) már szinte teljes értékű munkát végez, de őt még egy-két hétig nem játszatjuk, a többiek rendben vannak.

- Mi az, amivel elégedett lennél?

- Természetesen csak a győzelemmel, de azt gondolom, hogy ez egy kemény, szoros mérkőzés lesz. A két riválisunk, a Dubrovnik és a Rijeka is győzni tudott Belgrádban, de mind a ketten szoros meccsen, megküzdöttek a három pontért. Biztos, hogy nekünk sem lesz egyszerű dolgunk, de nem lehet más célunk, mint a győzelem.


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Szerintem biztos nehezebb lesz, mint az első, az itthoni meccs volt ellenük. Az sem volt sima, de azért a végén öt gól lett a különbség. A délszláv csapatoknál eleve nagyon sokat számít a hazai pálya, sok náluk a fiatal játékos, ők otthon mindig határozottabbak, biztos kemény meccs lesz. Nyilván mindez nem szabad, hogy befolyásoljon minket, a csoportelsőség megszerzése érdekében a következő két meccsünket hoznunk kell, hogy aztán Rijekában, az utolsó fordulóban dőljön el a dolog, ne azt megelőzően.

Készültünk, edzettünk vasárnap, hétfőn is - nyilván ők is, hiszen náluk nincs húsvét... :-) Ez a minimum persze, nem azért mondtam, mintha valami különleges áldozatot hoztunk volna, csak a tényszerűség kedvéért. Videóztunk is, természetesen, a velük játszott itthoni meccsünkön kívül néztük más mérkőzéseiket is. Azért főleg magunkkal foglalkoztunk, illetve néhány játékosukra próbáltunk felkészülni, például Mandicsra, aki itthon lőtt nekünk négy gólt is.