FACEBOOK

A döntő fordulóval zárul az Egyetemi-Főiskolai Vízilabda-bajnokság

A döntő fordulóval zárul az Egyetemi-Főiskolai Vízilabda-bajnokság
hozzászólás, 2015.04.07.

Az idén új formában zajlik az egyetemisták és főiskolások vízilabda-bajnoksága: szemben a korábbi egyfordulós megoldással, 2015-ben „dupla műszak” után - most vasárnap - hirdetnek végső győztest.

Az első fordulót február 14-15-én szervezte meg – akárcsak 2013-ban és 2014-ben -  a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel karöltve, a második forduló pedig most következik: az időpont április 11-12, a színhely pedig - miként az első bajnokságé -, a Császár-Komjádi Uszoda.

Szombaton befejeződnek a csoportküzdelmek, ez összesen 9 mérkőzést jelent, a döntőt és a további helyosztókat pedig vasárnap bonyolítják le. Az első fordulóban a két csoportra osztott 11 csapat közül a legjobban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem csapata szerepelt, ők vezetik a csoportjukat, egyformán 3 győzelemmel. A vasárnapi elődöntőket a csoportok első két helyén végzett együttesek vívják, hogy azután a győztesek eldöntsék a bajnoki cím sorsát. Emlékeztetőül: tavaly a Budapesti Gazdasági Főiskola, tavalyelőtt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem csapata nyert.

A korábbi két MEFOB-hoz hasonlóan az esemény szakmai fővédnökeként ezúttal is az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás, valamint az általa felkért olimpikonok fújják a sípot az egyetemi póló szabályai szerint. Ezek közül a legfontosabb a kisebb pályán kisebb labdával való játék, nincs támadóidő, a kiállított azonnal visszaúszhat, nincsen kontrafault és a 7 méternél távolabbról szerzett találat duplán számít. Az egyes mérkőzések 4x8 perc futóórával zajlanak, azaz a negyedek közötti szünetekkel együtt egy mérkőzés nagyjából 40 percig tart, ezzel is élvezhetőbbé és pörgősebbé téve a játékot.

A bajnoki programot színesíti a magyar női póló számos kiválóságának jelenléte: Kelet és Nyugat fantázianéven csapnak össze a két korábbi női szövetségi kapitány, Petrovics Mátyás és Faragó Tamás által kijelölt és irányított alakulatok, szintén az egyetemi szabályokkal.

A kétnapos rendezvény látogatása díjmentes, a program szombaton 11:00 órakor kezdődik.

További információ és az esemény linkje.