FACEBOOK

Interjú a gólkirállyal

Interjú a gólkirállyal
hozzászólás, 2015.04.05.

Pásztor Mátyás, a BVSC játékosa öt gólt lőtt a szombat esti bajnoki meccsen, s ezzel 65 találattal zárta az alapszakaszt, megelőzte a góllövőlistán Bátori Bencét (OSC - 61) és Varga Dénest (Szolnok - 59). Interjúnk a szombati meccs után készült.

PÁSZTOR MÁTYÁS (BVSC-Wáberers Hungária-Zugló) a vlv-nek:

- Mátyás, gratulálok neked az alapszakasz végén elért gólkirályi címhez, én azt hiszem, hogy ebben a bajnokságban ez a cím különösen értékes. Egyrészt, mit szólsz hozzá, másrészt: milyen éved volt? Hogy értékeled?

- Köszönöm szépen! Ez valóban remek érzés, főleg így, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában, ha nem a legerősebb bajnokságában és a legkiegyensúlyozottabb bajnokságában sikerült. Igazából év közben annyira nem foglalkoztam vele, hanem az foglalkoztatott, hogy minél jobban menjen a játék, minél jobban tudjam segíteni a csapatot és előrébb végezzünk. Sajnos a céljainkat nem értük el, mert nem sikerült hatba jutni, lecsúsztunk róla több botlás miatt is, és ezért inkább szomorú vagyok, mint hogy örülnék annak, hogy ezt az úgymond gólkirályi címet sikerült megszereznem az alapszakaszban.

- Azért az egész szezon gondolom nem volt rossz, a személyes teljesítményedet értékelve?

- Igen-igen persze, csak ez csapatjáték. Elsősorban csapatjáték.

- Igen, ezt már hallottam…

- És ez sokszor úgy hangzik, hogy egy betanult szöveg", de így van, egyedül nem lehet csodát tenni. Igazából a csapatnak is jobban mehetett volna ebben az évben, tényleg amint hangsúlyoztam, volt pár botlás, ha ezek nincsenek előrébb az előrébb hozhatott volna minket, nem jött össze. Most játszunk a középszakaszban.

- Jó, ebben viszont benne van a fejlődés lehetősége. Gondolom, hogy ennél többre is képesek vagytok. Mennyire stabil a csapat, a környezet, jövőre mi lesz?

- Én úgy tudom, hogy stabil és stabilabb lesz mind a keret, mind a háttér, amit szolgáltatnak nekünk. Reméljük, jövőre tényleg meglesz az a hatodik hely, vagy talán még jobb is, és még inkább fel tudjuk venni az előttünk levőkkel a harcot.

- Visszatérve a gólkirályi címre - amihez még egyszer gratulálok -: ma a meccsen megfordult a fejedben, - de most őszintén,- hogy gólokat kell lőni?

- Igazából meccs előtt gondolkoztam rajta, hogy ez milyen nagy dolog lehet. Amikor beugrottam a vízbe, akkor már ezt kizártam, és próbáltam koncentrálni, hogy nyerjünk. Most egy kicsit beárnyékolta az örömöt ez a döntetlen.

(Lejegyezte: Kerbi)