FACEBOOK

OSC-Szolnok - betegek megsegítéséért is játszanak

OSC-Szolnok - betegek megsegítéséért is játszanak
hozzászólás, 2015.04.01.

A férfi vízilabda ob I alapszakaszának utolsó fordulójában, pénteken rangadót vív a tabellán első helyen álló Szolnok és a mögötte második OSC. A helyszín Budapest, s a meccs jótékonysági akcióval párosul. Erről szerdán tartottak sajtótájékoztatót.

A rangadó azonban nem pusztán a pólóról szól, ugyanis nemcsak bajnoki pontokért zajlik, hanem jótékonysági célt is szolgál: a két együttes - amint az a szerdai sajtóbeszélgetésen elhangzott - közösen gyűjt pénzt a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika számára egy új ultrahangos diagnosztikai készülék vásárlására. A klubok az OSC újbudai otthonában, a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában 17.45-től esedékes mérkőzés belépőiből származó teljes bevételt felajánlották, emellett a szurkolók további összegekkel is hozzájárulhatnak a készülék megvételéhez.

Rigó János egyetemi tanár, az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója elmondta, egy 12-15 millió forint értékű készüléket szeretnének beszerezni, úgy fogalmazott, "jól jön a segítség, köszönet a hozzájárulásért".

Konrád Mária, az A Híd-OSC-Újbuda egyesületi elnöke örömének adott hangot, hogy a mostani felajánlással hozzájárulhatnak egy nagy múltú intézmény korszerű működéséhez.

Kovács István, a Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója kijelentette, hogy boldogan segítenek, s azt reméli, csapatuk vendégjátékára sok ember látogat ki az uszodába, így a támogatás még nagyobb lesz. A mérkőzést a DigiSport is közvetíti.

(MTI)