FACEBOOK

Kovács István a Reggeli Startban

Kovács István a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.04.01.

Mindenhol nyerni, ahol csak lehet, a nemzetközi kupában pedig a legjobb hat közé kerülni - ez volt a Szolnok célja, amikor elkezdte a jelenlegi klubszezont. Kovács István szakmai igazgató szerdán a Reggeli Start stúdiójában járt.

A Magyar Kupát már sikerült megnyerni, a bajnoki cím és a BL-trófea között pedig hivatalosan nincs fontossági sorrend, ugyanakkor Kovács István szavaiból az tűnt ki, mintha a magyar bajnoki cím megszerzését tartaná az elsődleges feladatnak.

Azzal, hogy első vidéki csapatként sikerült bekerülni a Bajnokok Ligája végső küzdelemsorozatába már nagy teljesítményt ért el a Szolnok, most a csoportelsőséget célozzák meg, mert ha ez sikerül, akkor a legjobb négy között kezdhetik a final sixet, sőt, az elődöntőben elkerülik a Pro Reccót.

A szakmai vezető kiemelte, hogy nem csak jó játékosokat igazoltak, hanem igazi csapatembereket, mindenki nagy alázattal játszik. Ugyanakkor komoly munkával össze kellett rakni a csapatot, sok nehezítő tényező ellenére, hiszen a szerbek és a magyar játékosok nagy része is tagja hazája válogatottjának, így sokat vannak távol. Fontos a logisztika, no meg az is, hogy mikor milyen minőségű edzéseket tart Cseh Sándor, akit jól felkészült, nagy munkabírású embernek tart Kovács István. Pitbullhoz hasonlította, mint mondta, megy előre rendületlenül, fejleszti magát, elemzi a meccseket, kész anyagokat tesz le a játékosok elé, munkájával maximálisan meg van elégedve a vezetés, úgy tartják, hogy sokra viheti ebben a szakmában.

Kis keserűség érződött Kovács István szavaiból, amikor a szolnoki közönség került szóba. Mint mondta, gyönyörű uszoda épült, minden feltétel adott ahhoz, hogy komoly bázisa legyen a csapatnak, de egyelőre nézők vannak (igaz, egyre nagyobb számban), s nem szurkolók.

Szolnokon a helyzet stabil, az olimpiáig biztosítottak a feltételek, nem is kellett nagyon győzködni a játékosokat, amikor az elmúlt hetekben sorban tárgyaltak velük, hogy hosszabbítsák meg szerződésüket.

A teljes beszélgetés: