FACEBOOK

Hvala, Viskovic, köszönjük, Viskovics!

Hvala, Viskovic, köszönjük, Viskovics!
hozzászólás, 2015.03.25.

Már azt hittük, zsebben van a meccs, és a végén még egy kicsit a döntetlent is féltettük. Egy fiatal horvát fatális hibája miatt meglett a győzelem és ezzel a final six!

Bajnokok Ligája, főtábla, 7. játéknap

A csoport


Spandau 04-Galatasaray 10:9 (2:1, 3:3, 3:3, 2:2)
G.: M. Restovics 4, Oeler 2, Famera, Schlanstedt, Mateo Csuk, P. Markovics, ill. Kljajevics, V. Paskovics 3-3, M. Janovics 2, N. Vukcsevics

Primorje Rijeka-Partizan Belgrád 14:8 (0:0, 3:2, 7:5, 4:1)
G.: Radu, S. Sukno 3-3, Krapics, Setka 2-2, Burics, Buljubasics, Elez, X. Garcia, ill. Gielen, D. Mandics, Szubotics, Gogov, Jaksics, Radojevics, Sztojanovics, Aszanovics

A csoport állása:

1. Szolnok 18,
2. Jug Dubrovnik 15,
3. Primorje Rijeka 15,
4. Partizan Belgrád 6,
5. Spandau 04 Berlin 6,
6. Galatasaray 3 pont

Szolnok-Jug Dubrovnik 8:7 (3:0, 1:2, 2:2, 2:3)
G.: Varga Dénes, Vámos, Alekszics 2-2, Gocics, Mitrovics ill. Boskovics, N. Janovics 2-2, Ivankovics, Fatovics, Younger

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A meccsből öt másodperc volt hátra, a Szolnok támadott, s egy szabaddobásnál Ante Viskovics eldobta a labdát, hogy hátráltassa a folytatást. Az új szabályok értelmében a meccs utolsó percben ezt ötméteressel kell büntetni. Így is történt, s az így szerzett góllal nyert a Szolnok.

A Szolnok ezzel a győzelemmel biztosította helyét a BL hatos döntőjében.


vlv-képek, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK (Sport2):

1:0 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

2:0 - Vámos első gólja

3:0 - Vámos második gólja

4:0 - Varga Dénes második gólja

4:1 - Nikola Janovics első gólja

4:2 - Ivankovics gólja

4:3 - Boskovics első ötméteresgólja

5:3 - Gocics gólja

6:3 - Alekszics első gólja

6:4 - Fatovics gólja

6:5 - Younger gólja

7:5 - Mitrovics gólja

7:6 - Boskovics második ötméteresgólja

7:7 - Nikola Janovics második gólja, ötméteres

8:7 - Viskovics hibája, Alekszics ötméteresgólja



Cseh Sándor a Sport TV-nek


- Nagyon nehéz volt a vége és éppen arról beszéltünk itt az imént Nagy Viktorral, hogy az egyetlen, amit nagyon szeretnénk, hogy ha meg tudnánk tenni, hogy örüljünk a győzelemnek.

- Hát.. igen, persze.

- Tudom, hogy egy edzőnek ez sosem könnyű ilyenkor, egy mérkőzés után.

- Örülök persze, mert mikor ez a csapat létrejött, nagy célok lettek elé állítva. Júniusban ki lett mondva, hogy szeretné a klub, ha megnyernénk a Magyar Kupát, a magyar bajnokságot és ha bekerülnénk a final sixbe. Nyilván ez egy jó csapat, de azért elő hallásra ez kemény feladat és hát azért egy pici plusz önbizalmat adhat a Szolnoknak, hogy ebből a háromból kettőt már teljesítettünk. Nyilván nagyon nehéz feladataink lesznek a későbbiekben, de hát azért ez mégiscsak jó dolog. És azért, ha visszagondolok az elmúlt évek magyar BL-szerepléseire, örülök, hogy mind a két nagy csapatot a Rijekát is és a Dubrovnikot is - bárhogy is, de - megvertük hazai pályán.

- Igen mindig ez a lényeg, hogy a győzelem ott legyen a végén. De beszéltünk arról a mérkőzés előtt, hogy a szezon elején mondtad, hogy jó lenne, ha egy kicsit kiegyenlítettebb lenne a játék, ha nem lennének nagyobb hullámvölgyek és aztán a mai mérkőzés előtt azt mondtad, hogy azért ez itt nem biztos, hogy így lesz.

- Igen, nyilván azt gondolom, hogy a centereink nagyon nagyot küzdöttek, de hát azért egy csapat támadását, stabilitását a center határozza meg. Nyilván amilyen felfogásban vezettek ma a bírók - én nem azt mondom, hogy rosszul -, és ahogyan a horvát védők játszottak, kis túlzással center nélkül játszottunk. Tehát nem voltak kiállításaink centerből, és azért ez nagyon nehéz, főleg egy délszláv csapat ellen, mikor ők tudják négy negyeden keresztül végig játszani ezt a gyilkos, szoros emberfogást. Azért ez nagyon kemény és ebben nyilván a negyedik negyedre picikét fel is őrlődtünk, mert azt gondolom, hogy azért az első három negyedben kézben volt a mérkőzés. És hát nyilván hét gólt kapni hazai pályán egy jó csapat ellen - ez nem sok, nyolc gól se olyan kevés, de én azt gondolom, hogy nekünk azért kell tudni többet lőni.

- Pontosan erről nyilatkoztak a játékosaid a mérkőzést megelőzően, hogy a védekezésen kell egy icipicit még javítani és akkor minden a legnagyobb rendben lesz, ez itt az első negyedben azért nagyon-nagyon jól sikerült.

- Igen, de ha visszatekintünk, nekünk nagyon sok mérkőzésen Rijeka, Eger, elődöntő, ugye a Magyar Kupában, most is, ha összeállunk, két két és fél negyedet valamikor szinte nullára vagy egy-két gólra lehozunk, de hát nehéz ezt egy egész mérkőzésen keresztül, illetve azt is látni kell, hogy azért ez a csapat úgy van összeválogatva, hogy nagyon sok a támadó játékos és nincsen sok védő, éppen ezért a hét góllal elégedett vagyok, viszont a nyolcat keveslem.

- Mindig lőjünk eggyel több gólt, mint az ellenfél. Nagyon szépen köszönöm és gratulálok még egyszer a győzelemhez!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Viktor a Sport TV-nek


- Nagy Viktor elemzi éppen a mérkőzést a fejében. Kósz Zoltánnal is már többé-kevésbé megbeszéltétek, hogy mi volt a gond. Mert csak gondokról beszéltetek, most itt az elmúlt néhány percben.

- Így van. Igen, de mondhatom azt, hogy azért örömteli gondok ezek, mert azért győztes meccs után...

- Úgy tűnt az előbb az arckifejezéseden, mintha elfeledkeztél volna róla, hogy ez egy győztes mérkőzés volt.

- Nem feledkeztem el, de azért sok minden bosszant. Azért, ha kimegyek az uszodából, majd örömteli gondolataim lesznek, ha visszatekintek a mérkőzésre. Nagyon nehéz mérkőzés volt, leginkább számomra fejben, rég védtem ilyen tétmeccsen és nagyon örülök ennek a győzelemnek, a csapat szempontjából is, mindenki szívét, lelkét beletette. Nagyon jól játszottunk, a végére voltak hibák. De azt kell mondanom, hogy a szív azért dolgozott folyamatosan, ha már a fejben oxigén nem is volt. És őszintén mondom, hogy a végén ami történt..., szerintem megérdemeltük a győzelmet, a sors is úgy akarta és a dubrovniki fiatal játékos nem tudta, hogy ilyenkor mi a következménye, ha elüti a labdát, úgyhogy összességében nézve, nagyon-nagyon örülök ennek a győzelemnek.

- Azért azt is elmondod, hogy mik azok a dolgok, amik bosszantottak a mérkőzés alatt?

- Most leginkább az ötmétereseket elemeztük Zolival és háromból kétszer az első hangra nem hallgattam, leginkább ez bosszant.

- Ez az a rutin amire azt mondod, hogy tétmérkőzésen régen védtél? Vagy annak a rutinnak a hiánya most?

- Lehet, nem tudom, de úgy tartja a mondás, hogy az első gondolat a jó és ez számomra ma is beigazolódott. Amúgy szeretném megköszönni az egri szurkolóknak, most eszembe jutott, hogy tényleg, nagyon hálásak vagyunk és köszönjük nekik, hogy fantasztikus hangulatot varázsoltak a szolnoki vízilabda Arénába. Telt ház előtt játszottunk, nagyon bízom benne, hogy Pestről is és Szolnokról is egyre többen látogatnak az Arénába és ilyen hangulat mellett játszhatunk ilyen további mérkőzéseket.

- Tényleg nagyon jó hangulat volt és szeretik a szurkolók általában az ilyen szoros mérkőzéseket, de azért ez talán már egy kicsit túlment a határon. Viszont egy dolgot hadd kérdezzek még az első negyedbeli védekezéséről a csapatnak. Azért öröm lehet kapusnak lenni ilyen védekezés mögött, ami az első negyedben volt látható, tapasztalható.

- Így van. Nagyon nagy hangsúlyt fektettünk az edzéseken a blokkolás gyakorlására és hadd emeljem ki Mezei Tamást, aki eddig úgymond gyenge pontja volt a blokkolásnak, nagyon sokat gyakorolja és itt a visszaigazolás, hogy megéri, mert az első két blokk neki volt köszönhető. Úgyhogy igen, a blokk az nagyon-nagyon fontos mind a játékos önbizalmának, a csapat önbizalmának, a kapus önbizalmának az ellenfél amortizációjának, szóval ez nagyon nagy lökést adott nekünk. A végére voltak olyan dolgok, amiket nyilván majd ki fogunk elemezni Sanyival. De most tényleg örüljünk, ahogy mondtad.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon jól kezdtünk, remekül sikerült az első félidő, sőt még a harmadik negyedet is ide veszem – egy figyelmetlenség volt talán, egy szélről beadott labda, amiből ötméteres lett. Amire felkészültünk, ami kell egy ilyen ellenfél legyőzéséhez, tehát a masszív védekezés, a sok blokk, a labdaszerzés, a center jó fogása, ez mind működött két-három negyeden keresztül.

A harmadik negyed második felétől, illetve főként a negyedik negyedben viszont úgy érzem, hogy elfáradtunk fejben. Ez nem is feltétlenül fáradtság volt, hanem inkább talán... - bár nagyon jó játékosok alkotják a csapatunkat, de csapatként el vagyunk szokva az olyan meccsektől, ahol négy negyeden keresztül kell maximális teljesítményt nyújtani. A bajnokságban az elmúlt egy hónapban minimum tízgólos győzelmeket arattunk a gyengébb csapatok ellen, igazából a hazai Eger-meccs volt az utolsó rangadónk, ami nehéz volt. Talán ez lehet az oka annak, hogy a negyedik negyedre még nem tudjuk megtartani azt a magas szintű játékot – viszont nagyon jó tapasztalatat adott ez a meccs. A lényeg az, hogy megvan a három pont, és látjuk magunkon, hogy mik azok a dolgok, amikben fejlődni kell. 

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)