FACEBOOK

Újabb szegedi bravúr!

Újabb szegedi bravúr!
hozzászólás, 2015.03.21.

A Szeged ismét győzött, háromgólos hátrányból fordított otthon az Eger ellen. Eredmények, nyilatkozatok, fotók és idővel három meccs góljai is megnézhetők lesznek tudósításunkban.

Alapszakasz, 18. forduló (csütörtökön játszották)

UVSE-Debrecen 9:10 (3:5, 0:1, 4:3, 2:1)
G.: Dávid 3, Tóth Z. 2, Keresztúri, Tóth K., Korényi, Kovács Csatlós, ill. Halek, Kállay 4-4, Hoppál 2

Az utolsó pillanatig küzdelmes volt a meccs. A hazaiaktól Tóth Kristóf végleg cserés kiállítást kapott, Zentai Tamás pedig kipontozódott, a DVSE csapatából Varga Tamás ellen ítéltek végleg cserés kiállítást, illetve Süveges Máté pontozódott ki. A döntő gólt kevesebb, mint két perccel a találkozó vége előtt Kállay Márk lőtte.

Alapszakasz, 24. forduló

Szombat

KSI-Vasas 7:11 (2:1, 1:4, 3:3, 1:3)
G.: Kovács G. 4, Marnitz M., Fejős, Miklós L., ill. Goreta 4, Bóbis 2, Német, Várnai, Burián, Hőna, Steinmetz Á.

A Vasas a második negyedben szerezte meg a vezetést, s azt már nem engedte ki a kezéből Földi László csapata. Goreta teljesítménye kiemelkedő volt, négy akciógólt lőtt.

A mérkőzést zárt kapuk mellett rendezték meg a margitszigeti sátortetős Széchy-uszoda medencéjében, ugyanis a BRFK és a katasztrófavédelem korábbi bejárásán megállapították, hogy nincsenek meg a szükséges menekülőutak, így hiányoznak a nézőkkel való biztonságos megrendezés feltételei.

Honvéd-Debrecen 13:8 (3:2, 5:2, 2:1, 3:3)
G.: Illés S. 3, Szőke Sz., Fülöp B., Steinmetz B. 2-2, Kiss G., Simon R., Simon A., Shimizu, ill. Halek, Kincses A., Süveges, Tóth P., Szabó B., Kállay, Pataki G., Kolarik

A találkozó kiállításokban bővelkedett, a hazaiaktól Simon Adrián, a vendégektől Kállay Márk és Süveges Máté pontozódott ki. Noha meglévő lehetőségeivel egyik csapat sem élt jól, a Honvéd hamar elhúzott, a DVSE pedig nem tudta behozni lemaradását.

FTC-UVSE 18:7 (5:2, 4:3, 5:1, 4:1)
G.: Marnitz G. 4, Nyéki, Roach 3-3, Kolozsi, Avramovics 2-2, Csapó M., Jansik Sz., Katonás, Swift, ill. Dávid 3, Keresztúri 2, Sélley Rauscher, Korényi

Az első két negyedben elhúztak a hazaiak, előnyüket pedig csak növelték a második félidőben. Az emberelőnyös helyzeteivel egyik csapat sem élt jól, megjegyzendő, hogy az FTC kapusa, Vogel Soma nyolcvan százalékos védési mutatóval zárt.

Pécs-Szentes 5:11 (2:2, 1:3, 0:3, 2:3)
G.: Horváth Zs., Csaba M., Krizsán, Francsics, Jonas de Oliveira, ill. Rakonjac 3, Nagy M., Popovics 2-2, Komlósi, Weszelovszky, Pellei F., Thomas

Meglepően nagy gólkülönbség alakult ki a két csapat között, az első negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a harmadik negyed végére ledolgozhatatlanná nőtt a Szentes előnye. Szedmák Dávid négyperces kiállítást kapott a meccs utolsó szakaszában, de ez már nem befolyásolta döntően az eredményt.

Szeged-Eger 12:10 (2:4, 2:1, 4:3, 4:2)
G.: Kunac 4, Manhercz K. 3, Varga II. Zs. 2, Kiss Cs., Manhercz Á., Lukas, ill. Biros 3, Szivós, Erdélyi, Hárai, Angyal, Hosnyánszky, Csuk, Vapenski

A végsőkig kiélezett mérkőzésen a Szeged először a harmadik negyedben tudta megszerezni a vezetést Manhercz Krisztián büntetődobás-góljával. A Szeged innentől nem hagyta elhúzni az Egert, végül 10:10-es állásnál Varga II. Zsolt és Manhercz Krisztián akciógólja biztosította be a hazai győzelmet.

VLV-VIDEÓK (köszönjük a Tiszavirág Szeged Diapolo klub segítségét!):

0:1 - Angyal gólja

0:2 - Szivós gólja

0:3 - Hosnyánszky gólja

1:3 - Varga II. Zsolt első gólja, ötméteres

2:3 - Manhercz Krisztián első gólja

2:4 - Biros első gólja

Erdélyi érvénytelenített gólja

3:4 - Kunac első gólja

3:5 - Csuk ötméteresgólja

4:5 - Kiss Csaba gólja

5:5 - Seman gólja

5:6 - Vapenszki gólja

6:6 - Manhercz Ádám gólja

7:6 - Manhercz Krisztián második gólja

7:7 - Erdélyi gólja

8:7 - Kunac második gólja

8:8 - Biros második gólja, ötméteres

9:8 - Kunac harmadik gólja

9:9 - Hárai gólja

10:9 - Kunac negyedik gólja

10:10 - Biros harmadik gólja, ötméteres

11:10 - Varga II. Zsolt második gólja

12:10 - Manhercz Krisztián harmadik gólja


DABROWSKI NORBERT a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, 3:0 volt, és kicsit elkényelmesedtünk, ők meg jöttek a nyakunkra. A kezdő hetese azért erős a Szegednek, és kiderült már korán, hogy úgy számolnak, hogy lehetnek még ötödikek, és ehhez nekik pont kell. Jól játszottak, nagyon-nagyon motiváltak voltak, nekünk meg onnantól kezdve nem sikerült semmi, hogy 3:0 után megakadtunk. Egyre jobban látszott, hogy egygólos meccs lesz és a végjáték nem sikerült nekünk jól, az biztos.

- Ti alapozásból jöttetek, vagy rendesen készültetek?

- Nem-nem, szanaszéjjel voltunk, az igaz, de ez nem ok, mert eddig is így volt, és megoldottuk. Most nem sikerült, úgyhogy ennyi az oka igazából. 3:0-nál volt egy egy időkéréses fórunk játzshattunk a 4:0-ért, szerintem nem változtatott volna sokat, hogy a 4:0-ról jönnek, de hát nyilván a végén látszott, hogy mennyit számíthat. Sokítéletes meccs volt, kipontozódások voltak, Uros (Cuckovics - a szerk.) nem játszott, így kicsit be is szűkültünk.

- Mit jelent most nektek ez a vereség? Nagyon el vagytok keseredve?

- Azt jelenti, hogy hétfőn van indulás, ugye Athénba, és visszük a zakót magunkkal.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok a folytatáshoz!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VARGA PÉTER a vlv-nek:

- A mai meccsnek úgy mentünk neki - ezt mondtam a fiúknak -, hogy az idei szezonban már hoztuk a kötelezőket, nyertünk rangadókat, csináltunk bravúrokat, jó lenne egy nagy csapatot elkapni ebben a bajnokságban, ilyen még nem volt. Megmondom őszintén, hogy én egy ponttal is nagyon elégedett lettem volna, de hát ez tényleg fantasztikus, amit a fiúk műveltek!

- Milyen volt a meccs? Azt tudom, hogy 3:0-ra az Eger vezetett...

- Igen, az elején egy kicsit megilletődtünk, elkövettünk pár olyan hibát, amit előtte megbeszéltünk, hogy nem szabad egy ilyen szintű csapat ellen elkövetni. Aztán rendezni tudtuk a sorainkat és lépegettünk fölfelé szép lassan. Nagyon jó védekezéssel, remek kapusteljesítménnyel, elöl pedig fantasztikus gólokkal sikerült meglepnünk az Egert.

- Írd le a hangulatot, gondolom, háromgólos hátrány után nagyon örülhetett a közönség a győzelemnek...

- Végre ismét rengeteg ember jár ki nálunk az uszodába, gyerekek, anyukák, nagymamák is, jó érzés, hogy egyre több embert érdekel, hogyan játszunk. Az utolsó negyed pedig egészen fantasztikus hangulatban telt el.

- Na, most akkor új cél van, az ötödik hely...?

- Nyilván evés közben jön meg az étvágy... Amit mi meg tudunk tenni, azt meg is kell tennünk, hogy esetleg elérjük az ötödik helyet, ez így is lesz, megígérhetem.

- Gondolom, mindenki nagyon örül most Szegeden, a csapatban...

- Nagyon. Rá is szolgáltak a fiúk, fantasztikusan játszottak. Az elmúlt három meccs után azt mondtam nekik, hogy le a kalappal előttük, most az mondom, lassan már meg kell, hogy egyem a kalapomat, mert nem is tudok jelzőket mondani arra, amit idén művelnek...


BVSC-Szolnok 10:20 (5:6, 2:6, 1:4, 2:4)
G.: Pásztor M., Létay 2-2, Kovács P., Ambrus, Tatár, Török, Szabó Bence, Szabó Bendegúz, ill. Varga Dénes 6, Alekszics 5, Tóth M. 3, Varga Dániel, Madaras 2-2, Vámos, S. Mitrovics

A második félidőben Milan Alekszics duplázott, innentől pedig hatalmas előnyre tett szert a Szolnok, amit tartani is tudott, annak ellenére, hogy Vámos Márton, Jansik Dávid, és Stefan Mitrovics is kipontozódott. Varga Dénes hat gólt lőtt, ebből öt akciógól volt, száz százalékos teljesítményt nyújtott.


vlv-képek, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

0:2 - Tóth Márton első gólja

1:2 - Pásztor első gólja

1:3 - Vámos gólja

1:4 - Tóth Márton második gólja

2:4 - Tatár Roland gólja

2:5 - Varga Dániel első gólja

3:5 - Ambrus Ferenc gólja

4:5 - Létay első gólja

4:6 - Mitrovics gólja

5:6 - Török Béla gólja

5:7 - Alekszics első gólja

5:8 - Alekszics második gólja

6:8 - Létay második gólja

6:9 - Varga Dénes második gólja

7:9 - Pásztor második gólja, ötméteres

7:10 - Varga Dénes harmadik gólja

Decker véd

7:11 - Alekszics harmadik gólja


7:13 - Varga Dénes negyedik gólja

7:14 - Tóth Márton harmadik gólja

8:14 - Kovács Péter gólja

8:15 - Alekszics negyedik gólja

8:16 - Varga Dániel második gólja

8:17 - Varga Dénes ötödik gólja

9:17 - Szabó Bendegúz gólja

9:18 - Madaras első gólja

9:19 - Alekszics ötödik gólja

10:19 - Szabó Bence ötméteresgólja

10:20 - Madaras második gólja



Cseh Sándor a vlv-nek


- Azt gondolom, hogy az elmúlt hetekben összeállt a játékunk, jól játszottunk. Igaz nem túl erős ellenfelek ellen, éppen ezért a mait nem gondolom, hogy a Dubrovnikra való felkészülés lett volna. Megvan a játékunk. Ugye a héten nem voltunk együtt, csütörtök este találkoztunk újra. A lényeg az volt, hogy nyerjünk, semmi jelentősége nincsen, hogy hogyan, a lényeg az, hogy szerdára felszívjuk magunkat, az lesz a fontos.


(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Märcz Tamás a vlv-nek

- Gólzáporos találkozónak indult. Ebből látszik, hogy nem feltétlenül szükséges, hogy 25 méterre csökkentsük a pályát, így is megesett, hogy 30 gólt láthattak a nézők. A támadójátékunkkal abszolút elégedett vagyok és a küzdőszellemünkkel is. Azt gondolom, hogy mindent megtettünk ezen a mai mérkőzésen. Vitathatatlan, hogy a Szolnoknak klasszis játékosai vannak, klasszis lövőformával rendelkeztek és egyértelműen győztek a mai mérkőzésen. Gratulálok Várhegyi Dánielnek, aki először játszott a felnőttek között, első éves ifistánk és azt gondolom, hogy nagyon nagy tehetség a vízilabda számára.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

OSC-Kaposvár 11:10 (3:4, 4:0, 2:2, 2:4)
G.: Kovács G. 3, Gór-Nagy 2, Decker Á., Juhász Zs., Salamon F., Kayes, Graham, Brguljan, ill. Vindisch 2, Sántavy, Berta, Ágner, Surányi, Kovács O., Ronen, Vikalo, Parezanovics

Az utolsó negyedben szépen összeszedte magát a Kaposvár, ám ez már nem volt elég a pontszerzéshez, noha az utolsó negyed közepén még egyenlítésért támadhattak a vendégek. Az OSC-től Juhász Zsoltot cserével végleg kiállították, Decker Ádám és Hegedüs Gábor kipontozódott, míg a vendégeknél Parezanovics kapott végleg cserés kiállítást.


vlv-képek, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Parezanovics gólja

1:1 - Decker Ádám gólja

2:1 - Kovács Gábor első gólja

2:2 - Vindisch első gólja

2:3 - Ágner gólja

3:3 - Kovács Gábor második gólja

3:4 - Vikalo gólja

4:4 - Kovács Gábor harmadik gólja

5:4 - Drasko Brguljan gólja

6:4 - Graham gólja

Krémer ötméterest véd

7:4 - Kayes gólja

Graham labdát szerez

7:5 - Surányi gólja

8:5 - Salamon gólja

8:6 - Sántavy gólja

Krémer véd

9:6 - Gór-Nagy első gólja

9:7 - Berta gólja

9:8 - Gros gólja


10:8 - Gór-Nagy második gólja

11:8 - Juhász Zsolt gólja

11:9 - Vindisch második gólja

11:10 - Kovács Olivér gólja



Fekete Szilveszter a vlv-nek


- Szervusz, Szilveszter! Nagyon jól tartottátok magatokat, itt a negyedik negyed közepén az egyenlítésért támadtatok, és a vége is szoros volt. Hogy értékeled a mai teljesítményt?


- Mindenképpen pozitívan. Végre úgy sikerült egy topcsapattal játszani, hogy nem hat ifi volt beírva betegségek miatt. S hát az volt a célunk - az OSC az egyik legjobb csapat a bajnokságban - hogy próbáljunk meg egy jó, küzdelmes mérkőzést összehozni. Ezt megcsináltuk. Szerintem többre is képesek lettünk volna. Ez a meccs mindenképpen erőt kell adjon, hogy a hátralévő két meccset még be tudjuk húzni. 

- Volt ebben még egy picit több? Lehetett volna? Nagyon kevés hiányzott.

- Szerintem volt. Ugye 9:8-nál volt egy rossz indítás, abból kaptunk egy gólt. Meg hát szintén 9:8 után kaptunk öt kontrafaltot, meg egy kiállítást, így gyorsan, zsinórban, úgyhogy nem nagyon tudtunk támadni az egyenlítésért. A játékvezetőknek is fejlődni kell, nem csak nelünk.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

Vincze Balázs a vlv-nek

- Szervusz Balázs! A három ponthoz gratulálok, de mintha kicsit nehezebben ment volna ez a mai győzelem, mint, gondolom, számítottál rá. Hogy történt ez?

- Nehezen ment, és sokadszor ment már nehezebben, mint ahogy számítottam rá. Nem mentegetőzni akarok, vagy felmenteni a csapatot, de ugye megint egy olyan héten vagyunk túl, ami elég keményre sikeredett még az edzésekterén is. Mindig egy kicsit többet várok, hogy nyugodtabb hétvégi elfoglaltságom lesz a kispadon, mint amilyen valójában jó néhányszor bekövetkezik, de valahogy eddig még jól jöttünk ki ezekből. És azt mondom, hogy a legfontosabb dolog egy-egy mérkőzés szempontjából, hogy csúnyán, vagy szépen, de a végén nyerni tudjunk. Ezeket eddig elég jó átlagban hozni tudtuk, az lesz a feladatunk, hogy az ilyen, hasonlóan szoros, küzdelmes, akár a durvaság határát súroló mérkőzéseken, amik előttünk vannak még, azokon is egy góllal jobbak tudjunk lenni az ellenfelünknél.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 
A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok24231021970
 2.A-HÍD OSC24220211366
 3.ZF-Eger24192315559
 4.FTC2516271350
 5.RACIONET Honvéd2414283044
 6.Tiszavirág Szeged241419343
 7.BVSC Wáberer2411013-2133
 8.Vasas Plaket248115-4125
 9.Kaposvári VK238015-3824
 10.DVSE248016-9124
 11.KSI SE245217-7717
 12.UVSE-Hunguest H.245217-8317
 13.PVSK-MECSEK F.244119-9513
 14.Valdor Szentes244020-8712