FACEBOOK

Románia-Magyarország 5:14

Románia-Magyarország 5:14
hozzászólás, 2015.03.18.

A vártnál nagyobb magabiztossággal, higgadt, okos játékkal nyert a magyar csapat Bukarestben. Ezzel a hozzáállással a románoknál jóval erősebb csapatok is legyőzhetők.

A bukaresti utazás alatt készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Világliga, európai csoportselejtezők, 7. játéknap (további eredmények a cikk végén)

Románia-Magyarország 5:14 (2:2, 1:5, 1:3, 1:4)

Bukarest, Dinamo-uszoda, v.: Vanhems (francia), Szadekov (orosz)
Románia: Stoenescu, Radu 1, Negrean 2, Gheorghe 1, Remes, Szabó, Teohari, Chioveanu, Goanta, Georgescu, Ghiban 1, Popoviciu. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
Magyarország: Nagy V., Angyal, Salamon 1, Erdélyi 4, Vámos 3, Hosnyánszky 1, Decker Á., Manhercz K. 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Német Toni 1, Hárai Balázs
Gól - emberelőnyből: 3/12, ill. 6/8
Gól - ötméteresből: -, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv)
:

1:0 - Negrean első gólja

1:1 - Varga Dénes első gólja

1:2 - Erdélyi első gólja

2:2 - Ghiban gólja

2:3 - Varga Dániel gólja


2:4 - Vámos első gólja

2:5 - Vámos második gólja

3:5 - Radu gólja

3:6 - Német Toni gólja

3:7 - Erdélyi második gólja

3:8 - Manhercz Krisztián gólja

3:9 - Salamon gólja

4:9 - Negrean második gólja

4:10 - Varga Dénes második gólja

4:11 - Vámos harmadik gólja

5:11 - Gheorghe gólja

5:12 - Hosnyánszky gólja

5:13 - Erdélyi harmadik gólja

5:14 - Erdélyi negyedik gólja



vlv-fotók


- Gratulálok, Tibor! Kilencgólos győzelem, ez önmagáért beszél! Fegyelmezett, jó játék volt, szerintem. Szerinted?

- Igen. én szeretem mindig a pozitív oldalát látni a dolgoknak, akkor is, amikor rosszul játszunk. Most, azt gondolom, hogy kifejezetten jól játszottunk. Az első emberelőny kivételével, amit elkapkodtunk, illetve nem lőttük kapura, végig nagyon fegyelmezetten használtuk ki a fórjainkat. Ez azért volt fontos, mert az utolsó emlékünk az, hogy a szlovákiai Világliga-mérkőzésen nagyon rosszul sikerült az eleje. Tehát tudnunk kell azt, hogy akárki az ellenfél, gyengébb vagy nehezebb, mi határozzuk meg azt, hogy hogyan alakul a mérkőzés. Vagyunk már annyira erősek, hogy tőlünk függ az, hogy egy mérkőzést – akár egy gyengébb ellenféllel, akár egy nehezebb ellenféllel – a mi hibáink, és jó teljesítményünk határozzon meg. Azt gondolom, hogy ma pontosan ez volt a jellemző, mi uraltuk az egész mérkőzést, mi döntöttük el a legfontosabb helyzeteket. Az, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz-e, vagy sem, azon múlt, hogy ezeket a helyzeteket mindig be tudtuk lőni, és nagyon fegyelmezettek voltunk hátul védekezésben is.

- Az egyéni teljesítményekkel hogy vagy megelégedve? Mindenki tetszett, gondolom.

- Igen, most tényleg nem emelnék ki senkit, mert ez most egy nagyon erős, jó csapatteljesítmény volt – egyénekre bontva is. Ha most végigelemezzük majd a mérkőzést, akkor nyilván lesznek hibák – mint minden meccsen, ez természetes –, de azt gondolom, hogy ez az út, ahova szeretnénk fejlődni. Örülök, hogy az a picike kis megingás, amit mondjuk Szlovákia ellen éreztem, most egyáltalán nem volt jellemző a csapatra.

- Köszönöm szépen, Tibor! Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel a vlv-nek


- Nem volt nagy izgalom, Dani, gratulálok! De azért azt gondolom, hogy ez egy szép meccs volt, nem? A kilencgólos különbség ellenére.

- Izgalom nem volt. Az, hogy szép volt-e a nézőknek, azt nem tudom megmondani – én nagyon élveztem, és úgy láttam, hogy a csapattársak is. Elsősorban azért, mert végig a mi akaratunk érvényesült, és ez a dominancia egy magabiztos, jó érzést adott. Bár nem a világ elitjébe tartozó csapatot győztünk le, de hoztunk egy kötelező győzelmet egy olyan válogatottja ellen, amely azért el szokott kapni nagy csapatokat is. Azért ez fegyvertény.

- Jó, nagyon nyertek itt a görögök is, de ha ezt összemérjük, akkor is jobbak vagytok, mert ők öttel nyertek, tehát mindenképpen felénk billen a mérleg nyelve. Ezzel tovább érett össze a csapat?

- Biztos vagyok benne, hogy érett össze, de erre majd Tibor jobban fog tudni válaszolni. Amit én érzek, hogy bármilyen összeállításban játszik a magyar válogatott, az folyamatosan a fejlődésünket szolgálja. Egyre stabilabbak azok a taktikai formációk, amiket gyakorlunk, egyre több kooperáció, egymás közötti megoldás jön létre, szóval minden mérkőzés az előnyünkre válik.

- A legközelebbi meccs Győrben lesz, egy nagyon fontos meccs. Tudom, hogy messze van, de mégis, nagyjából - mire készüljünk?

- Tényleg messze van… Nem is időben van messze, hanem addig nagyon sok minden történik. Holnap hazamegyünk, mindenki megy a klubjába, és fontos meccseket fog játszani, ezért nem is tudok mást mondani az utolsó Világliga meccsünkről, minthogy Győrben lesz, a görögök ellen, amit megint csak szeretnénk megnyerni. De például fogalmam sincs, hogy mi lesz az első emberelőnyös figura, ha erre gondoltál.

- Nem, nem erre gondoltam. Arra gondoltam, hogy nagyon jó lenne nyerni, és hazai közönség előtt megszerezni a csoportelsőséget.

- Azt elmondtam, én is így érzem, és szerintem mindannyian így érezzük. Remélem, szép meccset játszunk majd ott is.

- Akkor teljes megelégedettséggel indulhatunk a szállodába, és haza.

- Szerintem igen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Gratulálok Feri! Egy újabb győztes meccsen vagy túl a válogatottban. Foglald össze, milyen volt a meccs!

- Köszönöm szépen! Üdvözlök mindenkit! Nagyon élveztem a mérkőzést, végig azt éreztem, hogy nincs esélyük a románoknak. Így azért jó érzés vízilabdázni, hogy tudod azt, hogy nem lehet más az eredmény, csak az, hogy nyersz. És ez nem jelenti azt, hogy nem koncentráltunk végig. Voltak dolgok, amik megnehezítették a feladatunkat. Ez egy jó román csapat, tele fiatalokkal, de úgy érzem, hogy sikerült magabiztos győzelmet aratni idegenben is fölöttük.

- Odatettétek magatokat, nem volt elbizakodottság. Figyeltetek meccs közben, hogy pörögjetek?

- Igen-igen. Amikor már több góllal vezettünk, akkor az volt a fő szempont, hogy ne engedjünk le, hanem tartsuk azt a tempót, amit az elején el tudtunk kezdeni, és így alakult ki ez a nagyobb győzelem, ez a sima. Végül ennek köszönhetjük.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm

(Lejegyezte: Kerbi)



Nagy Vikor a vlv-nek

- Gratulálok neked is, Viktor! Magabiztos, jó teljesítményt nyújtottál, ahogy a csapat is. Ki van pipálva, mehetünk haza.


- Sziasztok!... Nagyon szépen összefoglaltad.

- Akkor most komolyra fordítva a szót, azért az eleje nem volt egyszerű, ők is vezettek, de hát nagyon sima meccs volt. Foglald össze, onnan hátulról hogy nézett ki!

- Abszolút jól, jól éreztem magam a kapuban. Jól védekeztünk, koncentráltak voltunk. Nyilván hibák mindig vannak, én úgy gondolom, hogy ebből a lehető legkevesebbet követtünk el, és így végig vezetve,  magabiztosan nyertünk.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Erdélyi Balázs a vlv-nek


- Szervusz Balázs! Gratulálok a győzelemhez is, négy gólt dobtál, te voltál a legeredményesebb a mezőnyben. Értékeld kérlek, mi történt ezen az estén!

- Köszönöm! Köszönjük szépen! Azt gondolom, hogy azt történt, amit akartunk, hogy történjen. Tibinek ez volt az egyik legfontosabb kérése a meccs előtt, hogy az első pillanattól kezdve vegyük komolyan, és ne legyen egy olyan mérkőzés, mint amilyen a szlovákok elleni volt. Azt gondolom, hogy ez sikerült is, az első pillanattól kezdve uraltuk a mérkőzést, és csak meg kellett tartani ezt az előnyt a végéig. A végére azért elég nagyra hízott az előny.

- Nem volt benned semmilyen aggodalom a meccs előtt? Kicserélődtek játékosok náluk...


- Aggodalom nem volt. Megmondom őszintén, sokkal szorosabb mérkőzésre számítottam. Most azért idősebb játékosok játszottak ebben a csapatban, de ahogy Dumi is mondta, a vízben nem lehetett érezni, hogy ennyi lenne a két csapat között. Mert ugyan hajtottak ők is, a végére azért szerencsére elég nagy előnyre sikerült szert tennünk.

- Akkor Dumira már utaltál, hogy itt ültél te is amíg beszélgettünk, téged is megkérdezlek, hogy a görög meccs mennyire lesz nehéz? Azért az mégis csak egy ki-ki meccs.

- Nehéz. Azért kétgólos előnnyel megyünk arra a mérkőzésre, de nem gondolnám, hogy félnünk kéne. Biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz, fel kell erre készülni, de félnivalónk nem hiszem, hogy lenne.

- Balázs jó utat kívánok hazafelé!

(Lejegyezte: Kerbi)


Manhercz Krisztián nyilatkozata

- Gratulálok Manó! Nagyon szép munka volt. Te is kivetted a részed, gondolom, hogy elfáradtál nagyon. Milyen volt a meccs belülről?

- Az első negyed után még szoros volt az eredmény. A vezetést elsőre ők szerezték meg, a második negyedben sikerült ellépnünk, ahol már 7:3-al fordultunk rá a félidőre. Az már megnyugtató előny volt a csapat számára és onnan szétnyílt a meccs, nekünk jobban ment, bejöttek a dolgok, nekik már nem annyira. Megyünk tovább azon az úton amit előre elterveztünk.

- Hogy látod, elfáradtak a románok a meccs második felére?

- Egyértelműen. A második félidőre már 6-7 lefordulásunk is volt, amikor nem tudtak már visszaúszni, tehát fizikálisan is jobban bírtuk, meg hát van ez a különbség a két csapat között.

- Köszönöm szépen, Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsolya)


Vámos Márton a vlv-nek


- Szép volt Marci! Egyik gól szebb volt, mint a másik. Háromról beszéltünk a meccs előtt. Gratulálok! Kérlek, hogy mondd el, milyen volt ez a meccs!

- Nehezebbre számítottam, mert a románok otthon mindig agresszívebbek, meg harciasabbak, de én a saját bőrömön azt tapasztaltam, hogy nem voltak annyira felpörögve, mint ahogy mi ezt gondoltuk. Az is kellett ehhez, hogy Tibi feltüzelt minket, és azt mondta, hogy itt a szlovák meccsel ellentétben, úgy kell hozzáállni, hogy az elejétől kezdve meg kell őket törni, és meg kell nyerni a meccset. Nem simán, de meg kell nyerni a meccset.

- Ez sikerült. Ha ezen múlik, akkor Tibi ezt minden meccs előtt el fogja mondani, és akkor minden meccset megnyertek.

- Hát igen, de azért vannak nehezebb ellenfelek a románoknál.

- Például? Mondj egyet.

- Szerintem, aki néz vízilabdát, tudja.

- De kíváncsi vagyok, melyik csapatot mondod először.

- Melyiket mondjam?

- Hát…

- Figyelj, sok jó csapat van. Most én nem akarom rangsorolni őket. Mindenkit meg kell tudni verni, ha mi akarunk lenni a legjobbak.

- Mi lesz Győrben? A görögökkel játszotok legközelebb.

- Most épült egy szép új uszoda, azt felavatjuk. Kíváncsi vagyok arra az uszodára, mert azt mondják, hogy nagyon szép,. Azzal a meccsel kell bebiztosítani az első helyünket, amivel ugye ott leszünk a végjátékban a Világligában. Nem mondom, hogy könnyű meccs lesz, mert a görögök nagyon jók fórban is, nagyon összeszedettek, összeszokottak. Nyernünk kell, vagy minimum egy X-et összehozni.

- Marci gratulálok neked még egyszer a gólokhoz és a mérkőzéshez. Jó pihenést kívánok!

- Én is jó pihenést kívánok! A VLV meccs-előzeteséhez pedig csak annyit reagálnék, hogy ma fontos szempont volt, hogy: „Csak a románokat oda-vissza!”.

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz, Dumi! Gratulálok a győzelemhez! Te is erősebb román csapatra számítottál?


- Igazából én azon voltam meglepődve, hogy a különbség ilyen nagy lett. Én nem éreztem  a meccset ennyire könnyűnek. Eléggé kellett küzdeni, de a végére azért realizáltuk a különbséget.

- Ez a csapat teljesen más volt, mint amelyiket 20:10-re legyőztük. Melyik a jobb?

- Azon a meccsen én nem jtszottam, tévében néztem és az elég színvonaltalan meccs volt (elnézést kérek mindenkitől), szerintem ez lényegesen jobb volt. De végül ez is sima lett.

- A románokon mit láttál? A meccs elején úgy érezték, hogy van keresni valójuk?

- Szerintem végig úgy érezték, igen.

- Na, Dumi, akkor gratulálok a maihoz és a legközelebbi meccset otthon játsszátok, Győrben, a görögök ellen, a tét a csoportelsőség. Most így ennyi idővel előtte mit tudsz erről mondani, mire számíthatunk?

- A csoport második legnehezebb meccse lesz, hiszen a legnehezebbnek azt tartom, amikor kint legyőztük őket. Ennek megfelelő komolysággall fogunk vízbe szállni, és továbbra is azt gondolom, hogy jobb csapat vagyunk, tehát nyernónk kell.

- Köszönöm szépen.


A nap további eredményei:

Szerbia-Németország 14:8 (3:3, 4:2, 3:1, 4:2)

Horvátország-Franciaország 15:9 (4:1, 3:3, 2:3, 6:2)

Görögország-Szlovákia 11:6 (2:2, 4:1, 3:1, 2:2)

Oroszország-Spanyolország 9:8 (3:3, 4:3, 1:1, 1:1)

Olaszország-Montenegró 16:8 (3:2, 5:1, 5:2, 3:3)

A csoportok állása az utolsó forduló előtt:

A csoport

1. Magyarország 15,
2. Görögország 12,
3. Románia 2,
4. Szlovákia 1 pont

B csoport

1. Szerbia 15,
2. Oroszország 12,
3. Spanyolország 3,
4. Németország 0 pont

C csoport

1. Horvátoszás 18,
2. Olaszország 14
,3. Montenegró 7,
4. Törökorszg 3,
5. Franciaország 0
pont