FACEBOOK

Honvéd-Szeged 8:10 - szerdai eredmények

Honvéd-Szeged 8:10 - szerdai eredmények
hozzászólás, 2015.03.11.

A forduló meglepetése: a Szeged győzött a Kőér utcában. Négy nyilatkozat és az összes gól. További eredmények, fotók a Vasas-FTC-ről.

Alapszakasz, 22. forduló

UVSE-Pécs 8:7 (1:2, 2:2, 3:2, 2:1)
G.: Tóth Z. 3, Kovács Csatlós 2, Sélley Rauscher, Tiba P., Tóth K., ill. Polovics 3, Müller M., Francsics 2-2

A pécsiek kezdtek jobban, a harmadik negyedben, Kovács Csatlós Róbert megúszásgóljával fordult meg először az állás, ám a vendégek próbálták visszaszerezni előnyüket. Tóth Kristóf centergólja döntötte el a mérkőzést hat és fél perccel a lefújás előtt. A csapatok emberelőnyeikkel rosszul éltek, a hazaiak tízből egyet, a pécsiek tizennégyből egyet értékesítettek.

Szentes-OSC 7:13 (2:2, 2:2, 1:4, 2:5)
G.: Weszelovszky 3, Vörös V. 2, Rakonjac, Popovics, ill. Kayes 4, Bátori 2, Hegedüs G., Kovács G., Juhász Zs., Salamon F., Graham, Gór-Nagy, Brguljan

A fővárosiak csak a harmadik negyed elején, Bátori Bence büntetődobás-góljának köszönhetően tudták megszerezni a vezetést, amit aztán már nem engedtek ki a kezükből. A találkozón összesen 27 kiállítás volt, Lukács Dénes csapatából Komlósi Péter és Lucas Thomas, az OSC-től Kovács Gábor és Bundschuh Erik pontozódott ki.

Szolnok-KSI 18:4 (2:1, 6:1, 6:1, 4:1)
G.: Tóth M. 4, Mezei T. 3, Varga Dániel, Varga Dénes, S. Mitrovics, Madaras 2-2, Hangay Z., Simon H., Alekszics, ill. Kalanovics, Kovács G., Marnitz M., Fejős

A Szolnok a második negyedben döntötte el a meccset, hat góllal húztak el. A találkozó legjobbja Tóth Márton volt, négy gólt lőtt.

Eger-BVSC 15:5 (5:0, 2:0, 4:2, 4:3)
G.: Csuk 4, Lőrincz B., Bedő 2-2, Szivós, Biros, Erdélyi, Hárai, Zalánki G., Angyal, Vapenszki, ill. Ambrus, Pásztor M. 2-2, Nagy Á.

Hamar megmutatkozott az egri fölény, a hazaiak négy perc alatt négy gólt lőttek. A BVSC a harmadik negyed végén lőtt először gólt. Milos Csuk játéka kiemelkedő volt.

Kaposvár-Debrecen 9:7 (3:1, 3:2, 1:2, 2:2)
G.: Surányi 3, Kovács O., Parezanovics 2-2, Vindisch, Sántavy, ill. Süveges 3, Hoppál 2, Halek, Kállay

Kiállításokban bővelkedett a mérkőzés, de egyik csapat sem tudott jól élni emberelőnyeivel. A találkozó végén a debreceniek közel álltak az egyenlítéshez, végül Surányi László kevesebb mint egy perccel a lefújás előtt lőtt akciógóljával biztosította be a hazai győzelmet.

Vasas-FTC 6:10 (3:3, 1:3, 1:2, 1:2)
G.: Gyárfás 2, Sedlmayer, Várnai, Steinmetz Á., Goreta, ill. Kolozsi M., Ernyey, Roach 2-2, Csapó M., Katonás, Swift, Avramovics

Küzdelmes kezdés után az FTC a második negyedben ragadta magához a vezetést, a továbbiakban pedig tartották előnyüket. A Vasas öt emberelőnyéből egyet sem tudott gólra váltani.


vlv-képek, Monoki Nikolett


Honvéd-Szeged 8:10 (0:1, 3:3, 0:3, 5:3)
G.: Illés 3, Szőke Sz. 2, Kiss G., Simon R., Fülöp B., ill. Kiss Cs. 4, Sánta, Kunac 2-2, Varga II. Zs., Manhercz K.

A találkozó előtt, a bemutatásnál köszöntötték a szerdán 77 éves Novák Ferencet, a Honvéd örökifjú szakosztályigazgatóját.
A sokáig tartó gólcsendet Kiss Csaba akciógólja törte meg kevesebb mint két perccel az első negyed vége előtt, de túljutva a kezdeti holtponton, magabiztosan játszva, végig vezetve nyert Varga Péter csapata. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kiss Csaba, aki négy góljából kettőt megúszásból lőtt.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Kiss Csaba első gólja

0:2 - Sánta első gólja

1:2 - Kiss Gergely gólja

1:3 - Manhercz Krisztián gólja

2:3 - Illés első gólja

2:4 - Kunac első gólja

3:4 - Simon Roland gólja

3:5 - Varga II. Zsolt gólja

3:6 - Kiss Csaba második gólja

3:7 - Kiss Csaba harmadik gólja

Lévai véd

4:7 - Illés második gólja, ötméteres

4:8 - Sánta második gólja

5:8 - Illés harmadik gólja, ötméteres

6:8 - Fülöp Bence gólja

6:9 - Kunac második gólja

Molnár Dávid nagy védése

6:10 - Kiss Csaba negyedik gólja

7:10 - Szőke Szabolcs első gólja

8:10 - Szőke Szabolcs második gólja



Varga Péter a vlv-nek


- Gratulálok, Pepe! Egy nagyon nagy meccset csináltatok ebből. Most őszintén mondd meg, hogy jöttetek fel, mi volt a terv?

- A terv az volt, hogy három ponttal utazunk haza – mi más lehetett volna egy élsportolónak?

- Mennyi realitása volt ennek?

- Nézd, otthon játszottunk egy olyan egygólos mérkőzést, aminél nagyon sokat hibáztunk. Nyilván a Honvéd nagyon erős csapat, tudtuk, hogy nagyon nehéz őket megfogni. Azt gondolom, hogy rendkívül jól játszottunk, főleg védekezésben teljesítettünk kiválóan, a kapusunk jól védett – tehát a védekezéssel nyertük ezt ma meg.

- Ha mindig így játszanátok, akkor hol tartana a Szeged?

- Azt gondolom, hogy egy út elején vagyunk, vagy voltunk augusztusban, de még mindig nem értünk el oda, ahova szeretnénk. Nagyon sok munka vár ránk. Ez a csapat fejlődőképes, még most is, és azon dolgozunk, hogy minél jobb eredményeket érjünk el.

- Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kiss Csaba a vlv-nek


- Gratulálok Csaba, ez az eredmény is egy kicsit meglepő, de engem főleg az lepett meg, hogy mennyire érett játékot játszottatok és pont kérdeztem Pepétől, hogy ha mindig így játszana a Szeged, hol tartanátok? Hogy volt ez?

- Valóban, igen, jól fogalmaztál, érett volt a játékunk, én úgy fogalmaztam az előbb, hogy fegyelmezett. Nagyon fontos három pont volt ez számunkra, és ez látszik a játékunkon. Egész héten készültünk arra, hogy ne tudja a Honvéd megvalósítani azt a játékot, amit szeret játszani, hogy az ellenfél elszórt labdáiból lefordul, könnyű gólokat lő, és hát megbecsültük a labdát. Borzasztóan segítettük egymást a védekezésben, elöl pedig a helyzeteinket megpróbáltuk nagyobb százalékban belőni, ez  jól sikerült. Meg tudtuk játszani a centereinket, tényleg, ami a mi csapatunknak az előnye, abból mindent, majdnem mindent meg tudtunk valósítani, de tökéletes játékról azért még nem beszélnék, remélem, hogy az még hátravan, úgyhogy megyünk tovább, mert szombaton egy újabb erős csapattal játszunk.

- A negyedik negyed elején volt egy rövidzárlat, és akkor egy pár pillanatra úgy tűnt, hogy talán vissza is tud jönni a meccsbe a Honvéd. Ott nem ijedtetek meg egy kicsit? Ott jókor jött két gól.

- Nem tudom, hogy a többiek megijedtek-e, nekem egy borzasztó rossz emlék ugrott be. Pár éve, vagy nem tudom, talán tavaly, de a közelmúltban elég nagy előnyt herdáltunk el a Szegeddel. Úgyhogy nekem az beugrott, és reméltem, hogy vissza tudunk kapaszkodni vagy egy nagyon jó védekezéssel, vagy egy akciógóllal, ami szerencsére Aljosa góljával meg is érkezett, és aztán úgy gondolom, megnyugodtunk és tudtuk már azt a játékot továbbra is játszani, mint amit előtte. Úgyhogy igen, valóban volt egy rövidzárlat, de várható volt, hogy nem tudjuk ezt a fegyelmezett játékot végig vinni, egy picit elfáradtunk mi is a végére, de ettől függetlenül úgy gondolom, a győzelmünk nem forgott veszélyben, úgyhogy nagy skalp ez számunkra, nem tagadom.

- Gratulálok a személyes teljesítményhez!

- Köszönöm, köszönjük!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vad Lajos a vlv-nek

- Szervusz, Lajos! Túl vagytok az öltözői megbeszélésen. Borzasztóan érdekel, hogy egy ilyen meccs után mit tudsz mondani a játékosoknak – most csak a szalonképesebb dolgokra gondolok.

- Nézd, elmondtam, hogy ez nem hozzáállás. A Honvéd most már hosszú évek óta, amióta én vagyok az edzője, azzal tudott ott lenni, ahol, hogy csapatként funkcionált, úgy működött. Ez egyrészt nem volt csapat, másrészt nem láttam OB1-es szintű megoldásokat. Gyakorlunk, csináljuk, tesszük a dolgunkat, de, nem tudom, valami megtört – amit majd szépen ki fogunk egyenesíteni, tehát nem kell megijedni. De nem esik jól egy zakó, főleg nem egy olyan zakó, ami nem kalkulálható. A Szeged nagyon okosan, jól játszott, kihasználta azokat a hibákat, amiket elkövettünk. Mi nem OB 1-es szintű megoldásokkal próbálkoztunk ma ellenük.

- Nem lehet, hogy ők komolyabban vették a meccset? Beszéltem már játékosokkal, nagyon-nagyon készültek erre a meccsre, és lehet, hogy ti meg egy egyszerű OB1-es meccsnek gondoltátok.

- Igen-igen, benne van ez, hiszen a Szegednek nagyon kellett a győzelem, mert ősszel ugye hullajtotta rendesen a pontokat. Nagyon szépen összeálltak, nagyon szépen nyerik a meccseket. Én tudtam ezt, megpróbáltam felkészíteni a társaságot. De az nagyon hülyén néz ki, hogy van egy OB1-es mérkőzés, és az ellenfél jobban akarja a győzelmet – nálam ez elfogadhatatlan! Lehet itt beszélni sok mindenről, de sportemberként kellene lejönni, nem szabad állandóan megnyugodni. Most a jelenlegi versenykiírásban van ez a szerda-szombat, szerda-szombat, itt mindig oda kell állni, meg kell mérettetni – hát, ma nagyon kevésnek bizonyultunk. És bármilyen furcsa, szombaton megint mérkőzés van, megint megmérettetünk.

De azért egyet szeretnék mondani: nem véletlen, hogy nincs nálunk válogatott játékos. Most már ezt ki kell sajnos mondani, nem az a szint vagyunk. Még lenne mondanivalóm, de azt most benntartom…:-)

- Akkor azt a következő meccs után. Köszönöm szépen, Lajos, és jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kiss Gergely a vlv-nek

- Szervusz Gergő! Egy vesztes meccsen vagytok túl, szeretném ha mondanál néhány mondatot, hogy értékeled, illetve tudom, hogy egy ilyen majdnem egy órás öltözői egymás közötti megbeszélés részletei nem tartoznak a nyilvánosságra, de azért az érdekelne, hogy ilyenkor milyen szinting juttok el.

- Köszöntök mindenkit! Valóban, most egy vereségen vagyunk túl, illetve zsinórban két vereségen és gyengébb játékon. Ettől érdekes az élet és a sport is, hogy vannak hullámhegyek és hullámvölgyek az életünkben, akár a magánéletünkben, akár a hivatásunkban. Nekünk voltak gyengébb meccseink. Beszélgettünk egy hosszút valóban, a csapat, szerencsére, ami nagyon jellemző a Racionet Honvédra, hogy intelligens módon és halk szavúan. Nyilván az edző részéről edzésen vagy meccsen kellenek a hangos szavak és a szidások néha, csakúgy, mint a buzdítások. Egymás között meg tudjuk beszélni, higgadtan és kulturáltan, most is ez volt. Beszéltünk múltról, jelenről, jövőről. Minden csapat életében vannak ilyen megbeszélések. Nem jó egy vereség után, gyenge játék után erről beszélni, sokkal jobb egy vacsoránál, győztes meccs utáni napokban, jókedvűen, de ez is hozzá tartozik. A válogatottban is volt számtalan negatív élmény utáni és pozitív élmény utáni megbeszélés, klubokban is, ahol játszottam már sok évet, úgyhogy ez hozzá tartozik az egész évhez és a csapat életéhez.

- Nem nagyon volt kisiklásotok, elég megbízható teljesítményt nyújtottatok az idén. Ez a mai hova sorolható, mi történt? Ez egy kisiklás, vagy elindultatok egy lefelé menő ágon? Hogy értékeled? Mi történt ma?

- Én azt érzem, hogy ha az elmúlt másfél szezont vesszük, ezt így egy egységnek szeretném tekinteni, akkor összeállt egy olyan szemléletű és olyan összetételű csapat, amelyik harcos és munkás hétköznapokkal el tudja érni a legjobb négybe jutást. Tavaly ez sikerült. Most is ez a célunk, idén. De, most volt egy néhány hetes hullámvölgyünk, ezt értékeljük. Én mindig azt mondom, hogy büszkén vállalom, ha jót csinálok, és ha rosszat is. Kihúzzuk magunkat, tudjuk, hogy volt egy rossz időszak, és nagyon bízunk benne, hogy ezt mostantól, ma estétől le kell zárni. Nem a Szeged-meccs, a szegedi vereség volt itt a kérdés, nyilván nyerni akartunk, hanem az elmúlt néhány meccs és néhány hét. Hiába dolgoztunk, hiába figyeltünk az edzésen, gyengébb volt a meccseken a teljesítmény, és ezt fogjuk megoldani holnap reggeltől.

- Azért a meccs mellett ne menjünk el. Elég biztosan nyert a Szeged, itt a végén jöttetek fel szorosra. Meccs közben hogy érezted, mi a probléma?

- Meccs közben azt éreztem, hogy a munkát, a kalóriát belerakjuk, de az a fajta mentális tűz hiányzott, ami egy ilyen nehéz meccsen továbblendít minket, mint ahogy Szegeden nyerni tudtunk egy nagyon nehéz meccsen. Úgyhogy, leginkább azt, ami a testén kívül van egy vízilabdásnak, azt kell rendezni és a rendes sorokba "visszarakni". Mondom, a hangulat pozitív, nincsenek ilyen kérdések, hanem inkább arról van szó, hogy egyfajta fásultsági szakasz jött ránk 17-18 meccs után, az elmúlt néhány fordulóban, amikor hoztuk a kötelező meccseket, és a tudásunk legjavát próbáltuk hozni. Ahhoz képest most volt egy gyengébb időszak. Ez még a legnagyobb csapatok életében is előfordul, mi nem vagyunk a legnagyobb csapatok közül való a világ sportjában, de szeretnénk egy tényleg rakkolós, hajtós, élmezőnyhöz tartozó csapatként játszani. Úgyhogy ennyi a lényeg, meg kell oldani ezt a hullámvölgyet.

- Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok hozzá

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok22211019564
 2.A-HÍD OSC22200210560
 3.ZF-Eger22182215156
 4.FTC2215251447
 5.RACIONET Honvéd2112272038
 6.Tiszavirág Szeged221219037
 7.BVSC Wáberer2211011-1033
 8.Vasas Plaket227114-3822
 9.Kaposvári VK217014-4421
 10.DVSE216015-8818
 11.UVSE-Hunguest H.215214-6417
 12.KSI SE224216-7414
 13.PVSK-MECSEK F.224117-7513
 14.Valdor Szentes223019-929