FACEBOOK

A BL-címvédővel kétkapuzott az OSC

A BL-címvédővel kétkapuzott az OSC
hozzászólás, 2015.03.11.

Budapesten járt a Bajnokok Ligája címvédője, a CNA Barceloneta. A kedd esti kétkapuzást a sajtó munkatársai is megtekinthették.

Intenzív napokat töltött Budapesten a spanyol bajnok, hétfőn és kedden összesen négyszer is közösen gyakoroltak, sőt, edzőmeccseket is játszottak vendéglátójukkal, az OSC-vel a Kondorosin.

A spanyolok nagyon erősek, főleg a lefordulásaikkal gyűlt meg a hazaiak baja. Vincze Balázs vezetőedző elégedett volt a látottakkal, csapata fejlődött az erős ellenféllel együtt végzett edzésmunka során.

Szirányi Balázs, a Barceloneta spanyol válogatott centere is itt volt, de ujjtörés miatt neki most ki kell hagynia a következő néhány hetet.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Meccsjelenetek



Szirányi Balázs a vlv-nek

- Szia Balázs! Köszöntelek újra Budapesten, ezúttal a Nyéki Imre uszodában. Kezdjük egy rövid kérdéssel: hogy vagy?


- Jól  vagyok, kicsit sűrű a program az edzésekkel, családlátogatással. Az a kis "részletkérdés" van, hogy az ujjam eltörött, így nem tudok érdemben részt venni azz edzéseken, csak a fizikai részükben, tehát kondizom, lábtempózok, úszok. Most "ezt dobta a gép", próbálom pozitívan felfogni és legalább fizikálisan kihozni a legtöbbet.

- Mi a helyzet Spanyolországban, hogy álltok a bajnokságban?

- Most másodikak vagyunk, kisebb-nagyobb meglepetésre. Nehéz volt az eddigi szezon, sérülések, válogatott szereplések miatt nem tudtunk együtt edzeni, úgy alakult, hogy másodikként vágunk neki a play-off-nak, ami egyébként nem jelent nagy különbséget, úgyis ott kell nyernünk majd.

- Március 25-én a Reccóval játszotok a BL-ben, mit vársz attól a meccstől, függetlenül attól, hogy final six-szereplők vagytok?

- Próbáljuk pozitívan felfogni, de nem lesz egy fáklyásmenet. A két brazil játékosunk nem vesz részt azon a mérkőzésen, én szinte biztos, hogy nem fogok játszani, ami azt jelenti, hogy a helyünkön három tapasztalatlan, fiatal játékos kap szerepet egy olyan meccsen, ami tényleg borzalmasan nehéz. Nyilván kihozzuk belőle a legjobbat, de nincsenek illúzióink.

- Balázs! Köszönöm szépen és mielőbbi gyógyulást kívánok!



Decker Ádám a vlv-nek

- Szia, Ádi! Egy nagyon brusztos, hajtós meccsen vagytok túl a Barceloneta csapata ellen. Most sajnos ők szerezték a több gólt, de nem csak ez az egy meccs volt az elmúlt két napban. Kérlek, foglald össze a történteket!


- Igen, nehéz ellenük játszani, mert fizikálisan nagyon magas szinten állnak. Minden támadásuk lefordulásból indul. Úgyhogy, így a két nap négy mérkőzés, ez eléggé fölőrölt minket a végére. De azért örülök, hogy tudtuk tartani velük a lépést, nem volt nagyarányú a győzelmük. Nyolc-hatra nyertek, ha jól emlékszem. Ez úgy gondolom, hogy elfogadható számunkra. Annak örülök, hogy az első kétkapuhoz képest - a hétfő reggeli mérkőzéshez képest - sokat fejlődtünk a centereink megjátszásában és ez mutatkozott a kiállításokban, aztán most este már egész jól játszottuk azokat a fórokat is, amikett pár hete kezdünk gyakorolni. Úgyhogy, ahogy Balázs is összefoglalta az edzések végén - a négy képtkapu végén - én is elégedett vagyok, és úgy gondolom, hogy ez a pár nap nagyban hozzájárult ahhoz, hogy három-négy hét múlva jó eredményt tudjunk elérni.

- Holnap Szentesre látogattok, de utána szombaton érkezik hozzátok a Vasas. Attól a meccstől mit vársz? A Komjádiban nagyon nehéz meccs volt.

- Igen, azért nem tekintünk ennyire előre, mert mostanában, kicsit úgy gondolom, hogy megégtünk azoktól a csapatoktól, akiket nem vettünk komolyan, mind fizikális felkészülésben, mind pedig a meccs alatt. Úgyhogy most arra számítunk, hogy lemegyünk Szentesre, és ott egy olyan, nagyon komoly mérkőzést játszunk, ami a négy barcelonetás mérkőzésnek a folytatása. És utána a Vasassal szemben megpróbáljuk érvényesíteni azt a fizikális és taktikai előnyünket, ami, úgy gondolom, hogy a két csapat között reálisan megvan. Ettől függetlenül az ottani mérkőzésen ők extra teljesítményt hoztak, ami nem vitatható el tőlük. Tehát nagyon jól játszottak, és ez meglepett minket, de ennek tudatában úgy készülünk a Vasas-meccsre, hogy van mit visszaadnunk a szoros meccs miatt.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

Fotók, videók: Ecsedy János, Kerber Tamás