FACEBOOK

Kupaszerda - a vlv előzetese

Kupaszerda - a vlv előzetese
hozzászólás, 2015.03.03.

Lassan kezdődik a véghajrá a BL-főtábla két csoportjában. A Szolnok Isztambulban szerepel, az Eger otthon próbál "bosszút állni" a Kragujevácon. Előzetesünkben Dabrowski Norbert, Hárai Balázs, Cseh Sándor és Madaras Norbert nyilatkozata a vlv-nek.

Bajnokok Ligája, főtábla, 6. játéknap (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

19.15 Barceloneta-Olympiakosz

20.30 Brescia-Pro Recco

18.45 Eger-Radnicski Kragujevác
- DigiSport1, vlv (szöveges élő)

A csoportban a Pro Recco és a Barceloneta melletti harmadik továbbjutó helyért folyik a harc. Birosék legutóbb fájó vereséget szenvedtek éppen Kragujevácon, s a játékosokkal beszélve azt kell mondjuk, jó, hogy ilyen közel van a visszavágó, mert az egriek kicsit bosszúszomjasak, nem felejtették el a február 11-én történteket.

A csoport állása

1. Pro Recco 15,
2. Eger 7,
3. Radnicski Kragujevác 6,
4. Brescia 5,
5. Barceloneta 5,
6. Olympiakosz 4 pont

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:


- A múltkori találkozón nem volt kés a nyakunkon, de a kragujeváci vereséggel visszaállt az a helyzet, hogy mindegyik mérkőzésnek nagy jelentősége van a csoportban. Két lehetőség állt előttünk: vagy arra a Radnicskira készülünk, amelyik kikapott otthon a Zvezdától vagy pedig arra, amelyik megvert minket és ikszelt Dubrovnikban. Már az előző meccs előtt is mondtam, hogy a Kragujevác a leginkább kiszámíthatatlan csapat a csoportban, látszik, hogy bármire képesek, negatív és pozitív értelemben is. Mi nyilván arra a csapatra készültünk, amelyik a napokban döntetlent játszott a Jug otthonában. Az biztos, hogy ha elkapják a ritmust, akkor túl tudnak lépni a saját nehézségeiken és iszonyú lelkesen játszanak, igazi szerb csapatként, úgyhogy meg kell próbálni mindjárt az elején megakadályozni, hogy ilyen helyzetbe kerülhessenek.

- Hogy álltok ti?

- Úgy gondolom, hogy folyamatosan jövünk fölfelé, bár nem a legerősebb ellenfelekkel játszottunk. Az OSC meccs óta azért folyamatos a fejlődés, nyilván ez lesz az igazi felmérése annak, hogy pontosan hol tartunk.

- Milyen meccsre számíthatunk?

- Megmondom őszintén, nem tuom. Amikor arra számítok, hogy sok ítélet lesz, akkor keveset kapunk, miközben látom, hogy máshol sokat fújnak. Az a fontos, hogy az történjen a vízben, amit mi akarunk és akkor rendben lesz a dolog.

- Hogy álltok egészségileg?

- Mindenki jól van. Talán most vagyok először olyan probléma elé állítva a BL-sorozatban, hogy ki maradjon ki, hiszen eggyel többen vagyunk, mint amennyi a nevezhető játékosok száma. Eddig sosem fordult elő, hogy én dönthettem volna el, hogy ki legyen a kimaradó, sőt, örültem, ha nevezni tudtam 13 játékost...

- Milyen reményekkel várják a városban a meccset?


- Azt kell mondanom, amit mindig: csak a győzelemmel lennénk elégedettek és nyilván a városban is ugyanígy van ezzel mindenki.


HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

-  Maradt bennünk egy kis tüske a velük vívott legutóbbi mérkőzés után, így mindenképpen csak a győzelem fogadható el a számunkra. Revansot akarunk venni, mindenki ezt érzi.

- Mit elemeztetek a felkészülés során, a kragujeváci meccset vagy más mérkőzéseket?


- Foglalkoztunk több meccsel, de leginkább valóban a mi kragujeváci mérkőzésünket nézegettük, azt, hogy ők mit játszottak, nekünk mit kellett volna másként csinálni.

- És mondasz valamit arról, hgy mit állapítottatok meg, mit kell szerdán máshogy csinálni?


- Nem, mert a vlv-t ők is olvassák...

- Akkor legalább annyit mondj, hogy találtatok sok olyan pontot, amin képesek lesztek változtatni a jó eredmény érdekében?


- Igen. azokat gyakoroltuk, amik kint nem működtek és szerintem jól felkészültünk belőlük ahhoz, hogy itthon mindenféleképpen elkerüljük a kint elkövetett hibákat.

- Mennyire éreztek nyomást, hiszen itt most hazai meccsről van szó, ezt mindenképpen hozni kell, ha el akarjátok csípni a továbbjutó helyet...

- Nincs ilyen nyomás, inkább mindenki nagyon várja a meccset, hogy megmutassuk: jobb csapat vagyunk. Szerintem kint is nekünk kellett volna nyernünk. Jó mérkőzésre számítok, érdemes lesz a nézőknek kijönniük.

- Kérek egy tippet, szerinted milyen eredménynek van a legnagyobb valószínűsége?


- Elégedett leszek azzal, ha egy góllal nyerünk.

- És ezt hogy képzeljük el, 6:5 lesz vagy 14:13?

- Nekem az is jó, ha csak 1:0... :-)


B csoport

18.00 Partizan Belgrád-Spandau 04

19.00 Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka

20.00 (magyar idő szerint 19.00) Galatasaray-Szolnok - Sport2TV, vlv (szöveges élő)

Ha nyer a Szolnok, akkor gyakorlatilag final six-szereplő, hiszen a kieséséhez nem csak az kellene, hogy a hátralévő négy főtáblameccsén egyetlen pontot se szerezzen, még azt a betlit is produkálnia kellene hogy öt gólnál nagyobb különbséggel kapjon ki Belgrádban vagy Szolnokon érjen el 11 gólos győzelmet ellene a Spandau - ja és még az is kéne, hogy a szóban forgó "meglepetéscsapat" természetesen minden további mérkőzését megnyerje...

Érdekesség, hogy a csapattal utazott Kis Gábor is, aki a Kaposvár elleni bajnokin a jobb keze két ujja között részleges szalagszakadást szenvedett, emiatt több hetes kényszerpinenőre szorul. (Pontosabban edz, csak nem a megszokott program szerint, hiszen összesen négy hétig lesz gipszben lesz a keze, s utána is néhány hétig óvatosan kell végeznie a rehabilitációt.)

A csoport állása

1. Primorje Rijeka 12,
2. Szolnok 12,
3. Jug Dubrovnik 12,
4. Partizan Belgrád 3,
5. Galatasaray 3,
6. Spandau 04 3 pont

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:


- Látszódott az itthoni meccsünkön is, hogy azért veszélyes ellenfél a Galatasaray, azt gondolom, hogy ha leigazolnak a csapatba - csak a Bajnokok Ligája miatt - nyolc idegenégióst, akkor ők minden meccsen megpróbálják a legjobbat nyújtani. Ettől függetlenül természetesen esélyesebbnek tartom a Szolnokot, mindenképpen az a terv, hogy elhozzuk a három pontot, ami a csoportelsőség szemontjából fontos is. Problémánk nincs, a betegségek szerencsére az utóbbi hetekben elkerültek minket. Egyedül Kis Gábor sérülése okoz kellemetlenséget, az ő hiányát centerposzton a "megszokott megoldással" pótoljuk majd.

- Okoz-e Kicsi hiánya valamilyen taktikai változtatást is?


- Nyilván a statikus játékunk vele a legerősebb, azzal, hogy ő nincs, kénytelenek leszünk még jobban végigvinni a 6:5-ös és az 5:4-es lefordulásokat. A Galatasaray nem lassú csapat, elég gyorsan úsznak vissza, de az azért látszott a korábbi meccseiken, hogy viszonylag sok időre van szükségük a teljes rendeződéshez a kapujuk előtt. Ezt kellene kihasználnunk, illetve arra figyelni, ami mostanában általában kevés csapatra jellemző: Paskovics és Janovics elég gyakran "vabankra" megindul előre, ezzel kicsit meg is leptek minket Szolnokon. Mindenképpen ki kell szűrjük a lefordulásgólokat és a centerakciógólokat, mert az emberelőnyeiket kifejezetten jól játsszák, ezért a többi lehetőségüket kell mindenképpen csökkentenünk. Volt még egy fontos része a készülésünknek: a két centerükre zónáznunk kell és ezt a zónát akarjuk úgy alakítani, hogy azok lőjenek náluk, akiket "mi szeretnénk".


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Fontos meccs, mert gyakorlatilag biztosíthatjuk a final six-be jutást. Az első igazán fontos mérkőzésünk Gabi nélkül, szerencsére így is van két centerünk, tehát olyan nagyon nem borul fel a szerkezet, továbbra is tudjuk a saját játékunkat játszani. A szolnoki meccsnél nyilván jobb teljesítményt kell nyújtanunk, mert otthon az első két negyedben rosszul játszottunk, nem elég pontosan, nem elég figyelmesen, de éppen ennek az első két negyednek a tanulságaiból kiindulva jól fel lehetett készülni a szerdai visszavágóra.

- Elővettétek külön azokat a bizonyos jeleneteket?


- Igen, videóztunk és mondhatjuk, hogy ott "csináltunk butaságokat". Jó pár gólt lőhettek a hibáinkból, olyanokat, amiket elkerülhettünk volna.

- Végül egy nem ide vágó kérdés: a Pro Recco hétvégi Olasz Kupa-győzelme ébresztett benned nosztalgiát?

- Érdekes volt... Láttam a kupadöntőt a tévében, szombaton este, a bajnoki meccsünk után volt. Ilyenkor mindig hasonló érzés fog el, vezettek ellenük, de a végén  mindig sikerül nyerniük, valahogy megszokott dolog ez. A végén jó volt nézni, ahogy ünnepelnek, de nem éreztem azt, hogy ott lenne a helyem vagy ilyesmi...