FACEBOOK

KSI-OSC 10:13

KSI-OSC 10:13
hozzászólás, 2015.02.28.

A mérkőzés váratlan izgalmakat hozott, a KSI az utolsó negyedben kétszer is emberelőnyben támadhatott a kétgólos(!!) vezetésért. Az "öregek" ekkor megrázták magukat és pillanatok alatt behúzták a meccset.

KSI-OSC 10:13 (1:3, 2:3, 5:2, 2:5)
G.: Kalanovics 4, Kovács G. 3, Bicskei, Szöllősi, Miklós, ill. Bátori 3, Decker Á., Kovács G., Juhász, Salamon 2-2, Gór-Nagy, Drasko Brguljan.

A találkozó eleje úgy alakult, ahogy várni lehetett, az OSC elhúzott és úgy tűnt, simán hozza a meccset. Ezután azonban szép lassan feljöttek a fiatalok, a vendégek sokat hibáztak, nekik pedig a meccs középső szakaszában minden bejött. 9:8-ra már ők vezettek és ha bírják szuflával az utolsó négy percet, nagy meglepetést okozhattak volna. A vendégeknél nem játszott Bisztritsányi, Bundschuh és Graham.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Juhász Zsolt első gólja

0:2 - Drasko Brguljan gólja

1:2 - Kalanovics első gólja, ötméteres

1:3 - Gór-Nagy gólja

1:4 - Salamon első gólja

2:4 - Miklós Levente gólja

3:4 - Kovács Gergő első gólja

3:5 - Salamon második gólja

Varga Viktor ötméterest véd

3:6 - Juhász Zsolt második gólja

3:7 - Decker Ádám első gólja


4:7 - Kalanovics második gólja, ötméteres

4:8 - Bátori első gólja

5:8 - Bicskei gólja

6:8 - Kovács Gergő második gólja

7:8 - Kalanovics harmadik gólja

8:8 - Kalanovics negyedik gólja

9:8 - Kovács Gergő harmadik gólja

9:9 - Bátori második gólja

9:10 - Bátori harmadik gólja

9:11 - Kovács Gábor első gólja

9:12 - Decker Ádám második gólja

9:13 - Kovács Gábor második gólja

10:13 - Szöllősi Krisztián gólja



Horváth János a vlv-nek


- Gratulálok! Egy álmos meccsből rangadót csináltatok, de ha valaki megnézi a végeredményt, akkor körülbelül erre lehetett számítani – esetleg kevesebb gólra. Hogy értékeled?

- Nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert három és fél negyedig csodálatosan játszottunk. Azt hiszem, négy perccel a vége előtt még 9:8-ra mi vezettünk, akkor emberelőnybe kerültünk, és egy balszerencsés szituációbban kipattant a kapufáról a labda. Utána meg kellett hajolnunk a nagyobb tudás előtt, azért ez egy jobb csapat, erősebb csapat, kijöttek szorosra ellenünk, és ezt az én "kis testű harcosaim" nem nagyon bírták. De úgy gondolom, hogy szép volt ez így, ahogy volt.

- Nem vallottatok szégyent, az biztos! Egy picit nem volt több benne? Ott kicsit összeroppantatok az utolsó negyed fele után.

- Igazából akkor roppantunk össze, amikor volt ez a kihagyott emberfórunk, és utána volt még egy lehetőségünk, ahol szintén kicsit türelmetlenül lőttük el a fórt. Utána már várható volt, hogy kijön az OSC teljesen szorosra, ez ellen az OSC ellen, ez ellen a fizikum ellen, szoros emberfogás ellen mi nagyon nehezen tudunk játszani, főleg úgy, hogy azért az én kispadom sokkal rövidebb, mint az ellenfelünké. De mondom, szép volt, ez így volt kerek.

- Gratulálok a helytálláshoz!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kalanovics Balázs a vlv-nek


- Gratulálok, nagyon jól helytálltatok! Egy kicsit az elején úgy tűnt, hogy olyan papírforma-szerű lesz a meccs, aztán itt a végén beforrósodott a légkör, a levegő. Hogy értékeled, a vízből milyen volt?

- Köszönjük szépen! Igen, a harmadik negyedben jöttünk fel, ha jól emlékszem, 8:8-ra. Ott valahogy beindult a szekér, nekünk sok minden összejött, nekik meg nem. Belülről nagyon-nagyon jó meccsnek tűnt, nagyon hajtós volt, elfáradtunk. A végén elmehettünk volna kétszer is 10:8-ra, emberelőnyben, sajnos ez nem sikerült, felőröltek minket, ugye, azért ez egy jobb csapat. De meglehetett volna a bravúr, sajnálom, hogy nem sikerült.

- Elhiszitek ilyenkor, úgy őszintén, hogy lehet pontot szerezni?

- Ezzel még gondok vannak fejben, szerintem. El kéne hinni.

- Lehet, hogy ez hiányzik.

- Igen, lehet, hogy ez a picike hiányzik még.

- Gratulálok a személyes teljesítményedhez, nagyon jól játszottál!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vincze Balázs a vlv-nek


- Szervusz Balázs! Mit éreztél a negyedik negyedben, amikor másodszor támadtak kétgólos előnyért emberelőnyben, mi fordult meg a fejedben?

- Egész pontosan az, ami az utóbbi években itt a Komjádi uszodában szokott, ugye még a Szeged edzőjeként, azon az ominózus, Vasas elleni meccsen, ahol Szivós Marci infarktust kapott. Most úgy éreztem én fogok, de ez már a második alkalom azóta, mert a Vasas elleni decemberi találkozó is egy utolsó másodperces ötméteres-találattal dőlt el. Az biztos, hogy jól indítottuk a meccset, 4:1-re vezettünk, majd feljöttek 4:3-ra, onnan megint elmentünk 8:4-re. Azt éreztem kintről, hogy ahogy picit érzi a KSI azt, hogy mi nem a legkomplettebb felállításban vagyunk, nem a legkoncentráltabb játékot játsszuk, abban a pillanatban a torkunknak estek és szép gólokkal feljöttek. Nemcsak, hogy megnehezítették a dolgunkat, hanem sokkal jobban megnehezítették a dolgunkat, mint ahogy előtte bárki gondolhatta volna. Elsősorban az ő játékuknak volt a mai napon értéke, ahogy ezek a 16-19-21 éves srácok hajtottak a sokszor kicsit elkényelmesedő idősebb játékosok ellen. Megvédve a játékosaimat, nagyon kemény edzéseket tartunk, de ezeket a mérkőzéseket ilyen edzések mellett is, talán ennél nyugodtabb körülmények között is hozni kell. Lehet, ez az ő fricskájuk felém, amiért hét közben szenvednek, én ülök viszonylag nyugodtan a parton, most ők lubickoltak a vízben, de amikor kellett megrázták magukat.

- Elegáns nyilatkozat volt, köszönöm!



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádi! Egy kis meglepetésszag volt a levegőben sokáig. Úgy tűnt, hogy egy papírforma meccs, aztán nem az lett, végül mégis. Hogy értékeled?

- Nehéz értékelni, mert valóban egy meglepetésmeccs volt. Ugyanígy pár héttel vagy hónappal ezelőtt a Vasassal játszottunk egy nagyon nehéz meccset, amit az utolsó percben nyertünk meg. Most azt mondom, hogy az utolsó 4 percben nyertük meg. Kicsit laposabban kezdtünk. Nem akarok arra hivatkozni, hogy nekünk nem a KSI elleni meccs a prioritás, de az edzésmunkánkban ez meglátszott. Ugyanúgy azt tudom kiemelni, mint az összes szoros meccsünk után, amit a Honvéddal, a BVSC-vel, a Vasassal játszottunk: biztató, hogy amikor kell, akkor belövik a meghatározó játékosaink a fórokat, szituációkat, és amikor kell, azonnal elő tudjuk rángatni azt a lelki fölényt, amivel szoros meccseket el lehet dönteni. Természetesen a KSI ellen könnyebb volt, ettől függetlenül le a kalappal előttük, végig nagyon jól játszottak és szerintem nagyon biztató számukra, hogy így meg tudtak minket szorongatni. Ettől függetlenül, ha ezt át tudjuk ültetni a rájátszásba, hogy egy nehéz lélektani szituációban felül tudunk kerekedni, akkor ez a malmunkra hajthatja a vizet.

- Nem én vagyok hivatott arra, hogy értékeljem a játékotokat, de rengeteg volt a pontatlanság ma. Mi volt ez? Dekoncentráltság?

- Nem, egyszerűen nem vagyunk csúcsformában. Nem is az a cél, hogy most csúcsformában legyünk. A fizikális edzésekre fektetjük a hangsúlyt. Ettől függetlenül "elvi hibákat" nem lehet elkövetni, bármilyen edzések is vannak. Az, hogy nem úgy mentek a lövések, betudható annak, hogy most egy kicsit máshogy áll az izomzatunk, mint hogyha csúcsra lennénk járatva. Nem gondolom, hogy ezzel baj van. Azzal van gond, hogyha motiváció nélkül olyan logikai hibákat követünk el, amit fáradtan sem szabadna. Ettől függetlenül ez a meccs is megvan, a 3 pont is megvan, úgyhogy most tudunk pihenni egy kicsit hosszabbat.

- Gratulálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)