FACEBOOK

Gerendás György nemzetközi porondon látná szívesen a Fradit

Gerendás György nemzetközi porondon látná szívesen a Fradit
hozzászólás, 2015.02.24.

A 61 éves Gerendás György volt a Reggeli Start vendége kedden.

A pólósként olimpiai bajnok, majd "heves vérmérsékletű sikeredző, trénenként hatszoros magyar bajnok" a szezon elején tért vissza nevelőegyesületéhez, ahol szakmai igazgatóként (de másodedzői pozícióban) ül a kispadon.

Mint mondta, még ma is inkább edzőnek érzi magát, nem igazgatónak. Rögtön hozzá is tette: nehezen viseli azt az abszurditást, hogy a vízilabda szabályai szerint a szakmai stáb tagjainak meccsek közben a kispadon "kussolniuk kell". Szerinte nem jó ez a szabály, ő rendszeresen át is hágja, amivel okoz egy kis problémát a csapatnak... Mivel vélhetően miatta nem fogják módosítani ezeket az előírásokat, nincs mese, neki kell egy csöppet higgadtabban, nyugodtabban, átgondoltabban végeznie a munkáját.

Egyébként jól érzi magát a jelenlegi felállásban, remekül együtt tud dolgozni Varga Zsolt vezetőedzővel.

A beszélgetés során bevallotta, elkövetett egy "marhaságot". Az első sajtótájékoztatón, amikor bemutatták őt, mint "új szerzeményt", azt mondta, hogy eddig csak úgy jött el csapattól (BVSC, Eger), hogy ott megvolt a bajnoki cím... "Ezt sajnos megígértem a Fradinak, úgyhogy tartanom kéne a szavamat." - fogalmazott.

A Fradi eddigi teljesítményét értékelve Gerendás György azt emelte ki, hogy nem játszanak annyira jól a játékosok, mint amilyen jók a csapat eredményei. Ha Zsolttal együtt picit a játék minőségén is javítani tudnak, akkor előbbre léphet a Fradi.

Céljuk eredetileg, hivatalosan a 4-7. helyek valamelyikének megszerzése, ők azonban ennél konkrétabb feladatot tűztek ki maguk elé: szeretnének az első ötben végezni. Ez nemzetközi kupában való indulást jelentene és ezt akarják elérni, kilépni az itthoni közegből nemzetközi porondra.

A bajnokságot illetően Gerendás György Szolnok-Eger döntőt vár, ahol bármi megtörténhet, de ha százalékban kell megadnia az esélyeket, akkor a Szolnoknak 51 százalékot ad...

A teljes beszélgetés: