FACEBOOK

Szlovákiában a csapat - három pontért jöttünk

Szlovákiában a csapat - három pontért jöttünk
hozzászólás, 2015.02.16.

A magyar válogatott megérkezett és edzést is tartott Kassán, a kedd esti Világliga-meccs helyszínén. Nyilatkozatok, fotók Kassáról.

Korán reggel indult a busz a Margitszigetről, s a fárasztó Volvo Kupa-hétvége után a "zombifejű" játékosok félálomban figyelték, ahogy a "társas gépjármű" a reggeli csúcsban kikeveredik a városból.

A kassai utazás alatt készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Egy megállás színesítette a programot, egy benzinkútnál kávéztak a fiúk, s vízilabdázó-alkatuknak megfelelően mindenféle útravalóval is ellátták magukat. Amiért konkrétan megállt a csapat, azt nem sikerült abszolválni, ugyanis felirat hirdette, hogy a wc nem működik.

A következő megálló Encs volt, ahol az "Anyukám Mondta" étteremben ebédelt a csapat.

E program különleges jelképe a vízilabdasport fokozatos közeledéséhez a gasztronómiához. Emlékezzünk csak: előbb Kásás Tamás nyitott klasszikus nápolyi pizzériát a Komjádi uszodánál, majd Tóth Márton kis híján megnyerte az egyik kereskedelmi televízió amatőrszakács-vetélkedőjét, s legutóbb Benedek Tibor és Epres Panni szállt be a vendéglátóiparba a Liszt Ferenc téri Trattoria Gusto társtulajdonosaként.

Nos, a kassai út szervezésénél már kifejezetten szempont volt, hogy olyan éttermet keressenek út közbeni megállásra, amely valamilyen szempontból gasztronómiai különlegességgel is szolgál.


vlv-képek a napról


Így került szóba az "Anyukám megmondta", de kiderült, hogy az étterem néhány hónapig nem üzemel, mert átalakítják, bővítik a konyháját. Aztán a tulajdonos újra jelentkezett azzal, hogy kitalált valamit. Kemencében sült pizzakülönlegességekkel és sajttortával várták a csapatot, bemutatva az étterem különleges külső jellegzetességeit (a pizzakészítés például a vendég szeme előtt zajlik), s a szintén ritkaságba menő "étrendi kiegészítők" egész sorát.

A tapasztaltakat összegezzük röviden, úgy, hogy a látogatást a csapattagok és a házigazdák is nagyon élvezték.

A kassai szállás elfoglalása után néhány órával edzésre indult a csapat. Benedek Tibor megpróbált néhány fontos dolgot is gyakoroltatni, de mire elkezdte, már ott voltak a medenceparton a szlovák válogatott tagjai és hiába pörgött-forgott a karjuk, a bemelegítést imitáló mozdulatok mellett a szemüket le sem tudták venni a vízben gyakorló magyarokról.

Ami a kedd esti meccset illeti: a győzelem természetesen alapvető elvárás, de Benedek Tibor úgy látja, egyre jobban alakulnak a dolgok, szépen áll össze a csapat - ezt kell most folytatni.



BENEDEK TIBOR a szlovák-magyar előtt:

- Szervusz, Tibor! Köszöntelek Kassán!

- Én is téged!

- Köszönöm! Eltelt egy nap a Volvo Kupa-győzelem óta. Hogy telt? Mit végeztetek? Milyen nap volt? Milyen állapotban van a csapat, és mit vársz a holnap esti mérkőzéstől?

- Azt gondolom, hogy frissültünk ma. Frissítő úszás volt, laza úszás, elég sok. Holnapra már azért kell, hogy jelentkezzen ez a - szerintem egy húsz százalékos - fizikai javulás a vasárnap reggelhez képest. Plusz egy világverseny-mérkőzést játszunk holnap, tehát ez a játékosokat biztos, hogy fel fogja dobni. Nem úgy fognak hozzáállni, mint a vasárnapihoz, hogy már jó lenne túl lenni rajta, hanem úgy fogják megélni, ahogy meg kell egy ilyen mérkőzést. A szlovák csapat bármennyire is jóval gyengébb nálunk, ez idegenben mégis sokkal nehezebb mérkőzést jelent, mint az otthoni, ahol ugyancsak, ha visszaemlékszünk, két negyedig azért döntetlen volt a meccs. Én azt gondolom, hogy annál mi erősebbek vagyunk most. És körülbelül így képzelem, hogy a második negyed után már több góllal vezetünk majd.

- Valamilyen konkrét feladatot esetleg kitűzöl holnap a játékosok elé? Akár taktikait vagy akár védekezésbelit?

- Persze. Azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk a Volvo Kupán, azokat csináljuk tovább, én szerintem magasabb minőségben. Láttunk vasárnap is egy-két olyan hibát, amit még holnap reggel megpróbálunk megoldani. Ma is dolgoztunk egy kicsit ezeken, s holnap reggel még gyakoroljuk. Holnap reggel mág van egy videózás, így készülünk az esti meccsre.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VLV-VIDEÓK:


Gergely István a szlovák-magyar előtt


- Szervusz, Pisti! Kassán vagyunk, azért neked ez még mindig hazai pálya kicsit, jobban ismered a szlovákokat, mint bárki. Azt szeretném kérni, mondd el, hogy mi történt velük azóta, hogy mi otthon nagyon megvertük őket! Mire lehet számítani holnap?

- Azóta játszottak szoros mérkőzéseket, tehát ezt a szlovák csapatot semmiképpen sem szabad lenézni. Most hazai pályán játszanak, ha jól tudom, telt ház lesz, és kivételesen itt Kassán nagyon szeretik a vízilabdát. Ennek ellenére nagyon nehéz körülmények között tudnak edzeni, elég sokat panaszkodtak most nekem, de nagyon össze tudják magukat szedni, és biztos vagyok benne, hogy borzasztó motiváltak lesznek a holnapi mérkőzésen. Emlékszem még azokra az időkre, amikor a magyar válogatott ellen játszottam én is, és ez volt mindig az a mérkőzés, amikor mindenki meg akarta mutatni hazai közönség előtt, hogy ő milyen jó játékos. Természetesen arra ment ki mindig a játék, hogy csak ne nagyon kapjunk ki, de ebből szoktak olyan eredmények születni, amik akár meglepőek is lehetnek – számukra pozitívabbak, a nagyobb csapatok, és egyben a magyar válogatott számára egy picit negatívabbak. De abban is biztos vagyok, hogy a Kanada elleni szoros mérkőzés után azért más lesz a hozzáállásuk a játékosoknak, most már pihentebbek is picit. Bízom benne, hogy a nézők nem csak a szlovák csapat hangulatát fogják meghozni a mérkőzéshez, hanem a mi csapatunkat is sarkallni fogják a jó teljesítményre, és arra, hogy egy szép vízilabdameccset játsszunk.

- Gondolom, az elvárás egyértelműen a győzelem.

- Igen, annak ellenére, hogy ez csak idézőjelben rossz szlovák csapat, ahogy említettem, nem szabad őket lenézni. Mindenképpen csak a győzelem az elfogadható, de azért azt ne felejtsük el, hogy minden mérkőzés 0:0-val kezdődik, az döntetlen, és onnan kell majd olyat produkálni, hogy legalább egygólos győzelem legyen. De én biztos vagyok benne, hogy ez több lesz.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szivós Márton a szlovák-magyar előtt


- Szervusz Marci! Kassán vagyunk, és holnap egy olyan meccs jön, amit egyértelműen meg kell nyerni. Nincs-e egy ilyen mérkőzésnek egy kis veszélye? Nem lehet, hogy tudat alatt egy kicsit elkényelmesedtek? Hogy vagytok?

- Igen, ez egy kötelező győzelem, de ha nem figyelünk oda, akkor nagyon nehéz mérkőzés lehet belőle. Erősek fizikálisan, oda kell figyelni, és akkor magabiztosan tudunk nyerni. Ezen a kispályán, én azt gondolom, hogy egyik csapatot sem lehet leírni. Gyorsabban felérnek, én játszottam már ebben az uszodában gyengébb szlovák csapat ellen válogatott-, klubszinten nagyon izzadtságos meccset.

- Milyen állapotban vagytok ti? Ki tudtátok pihenni - nyilván nem - a Volvo Kupát? Mennyire vagytok izomilag bekeményedve?

- Hát én úgy gondolom, hogy fárasztó volt, de holnapig kipihenjük magunkat és kellően komolyan fogjuk venni ezt a mérkőzést.

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



vlv-képek a napról


Világliga, európai csoportselejtezők, 5. játéknap, kedd (időpontok helyi idő szerint)

17.30 Románia-Görögország
18.00 Szlovákia-Magyarország - DigiSport1, vlv (szöveges élő)
19.00 Spanyolország-Szerbia
19.00 Montenegró-Franciaország
19.30 Németország-Oroszország
21.00 Törökország-Olaszország

A csoportok állása:

A csoport

1. Magyarország 9,
2. Görögország 6,
3. Románia 2,
4. Szlovákia 1 pont

B csoport

1. Szerbia 9,
2. Oroszország 6,
3. Spanyoloszág 3,
4. Németország 0 pont


C csoport

1. Horvátország 12,
2. Olaszország 5,
3. Montenegró 4,
4. Törökország 3,
5. Franciaország 0
pont