FACEBOOK

Megkezdődött a címvédő felkészülése az Universiadéra

Megkezdődött a címvédő felkészülése az Universiadéra
hozzászólás, 2015.02.16.

Címvédőként indulunk az idei nyári Universiade férfi vízilabda-tornáján. Az idei sem lesz rossz csapat, az már biztos...

Először is rögzítsük, hogy a szövetség decemberi elnökségi ülésén döntött arról, hogy a következő idén nyári Universiadén is Vincze Balázs irányítsa a férfi válogatottat.

Az OSC vezetőedzője nem csak saját kútfőből dolgozik, olyannyira igyekszik közüggyé tenni az egyetemista-főiskolai válogatott felkészülését és nyári szereplését, hogy munkáját az edzők megkérdezésével kezdte.

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- A közvetlen felkészülés kezdete előtt két edzést terveztem, egyet most, egyet pedig egy hónappal később. A bajnokság vége előtt szeretném kijelölni azt a keretet, amellyel nekikezdünk a dél-koreai Universiadera való közvetlen felkészülésnek. A mostani gyakorlás meghívottai azokból a csapatokból kerültek ki, amelyek edzői, vezetői reagáltak a január végi-február elejei megkeresésünkre és ajánlottak játékosokat az Universiade-válogatottba. A pécsi és a kaposvári potenciális jelöltekről szerda bajnokijuk miatt most le kellett mondani.

A meghívottak számára ez mindig jó lehetőség arra, hogy a bajnoki mérkőzések mellett még egy közvetlen módon igyekezzenek jó benyomást tenni rám. Az pedig számomra különösen tanulságos, hogy az ilyen alkalmakkor nagyon jól megmutatkozik, hogy ki milyen kapcsolatot tud rövid idő alatt teremteni másokkal, olyanokkal, akikkel semmilyen közös múltjuk, tapasztalatuk nincs a játékban. Ez az Universiade-válogatottnál nagyon fontos szempont.

A közvetlen felkészülés vagy május utolsó napjaiban vagy június elején kezdődik majd és gyakorlatilag négy hetünk lesz arra, hogy a július másodikán startoló Universiadén ismét eséllyel tudjunk vízbe ugrani valamilyen érem megszerzése céljából.

Úgy tervezem, hogy a közvetlen felkészülést 16-18 tagú kerettel kezdem el, attól függően, hogy a bajnokság végső szakaszában az érintettek hogy teljesítenek és hogy a külföldön, leginkább Amerikában játszó egyetemistákról milyen információk jutnak el hozzám.

Másfél-két heti felkészülés után szeretnénk játszani egy mérkőzés a szerb junior-válogatottal (információim szerint ők indulnak az Universiadén), ha ez nem megy, akkor valamilyen más erőpróbát teremteni, s erre az alkalomra hajtom majd végre az első szűkítést. Onnan kezdve már - legfeljebb egy tartalékkal - a Dél-Koreába utazó csapat dolgozna együtt.

Az első edzés részvevői:

Bisztritsányi Dávid (OSC), György Dávid (Honvéd) - kapusok
Boros Tamás (Szentes), Dőry Farkas (Szentes), Halek Márton (Debrecen), Hoppál Gergely (Debrecen), Fazekas Tibor (Honvéd), Illés Sándor (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Kalanovics Balázs (KSI), Kincses Attila (Debrecen), Marnitz Márk (KSI),  Mészáros Csaba (BVSC), Miklós Levente (KSI), Simon Roland (Honvéd), Szabó Bendegúz (BVSC), Szentesi Ádám (OSC),

Csapó Miklós (FTC) és Ernyey Márk (FTC) sérült.


Mint ismeretes, a legitóbbi, 2013-as kazanyi Universiadét a magyar válogatott nyerte.

EMLÉKEZTETŐÜL