FACEBOOK

Magyarország-Kanada 9:7

Magyarország-Kanada 9:7
hozzászólás, 2015.02.15.

A Volvo Kupa utolsó napján nagyon nehezen gyűrtük le Kanadát, de talán ennek is megvannak az előnyei. Benedek Tibor vasárnap este Világliga-csapatot hirdetett, Decker Ádám és Manhercz Krisztián nem utazik Kassára. Nyilatkozatok, fotók, gólok.

Volvo Kupa, 3. nap

Horvátország-USA 15:8 (5:1, 3:3, 4:2, 3:2)

G.: S. Sukno 5, Obradovics 4, Jokovics 3, Macan, Buljubasics, Dobud, ill. Bonanni 3, Cupido, Samuels, Bowen, Hallock, Mann

A torna alatt készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Magyarország-Kanada 9:7 (2:1, 2:1, 0:3, 5:2)
Szónyi út, v.: Colominas (spanyol), Ercoli (olasz)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi 4, Bátori, Salamon, Bedő. Cs.: Vámos 3, Német T. 1, Manhercz K. 1, Angyal, Decker Á. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Kanada: Alekszics, Robinson, Graham 1, Conway 1, Vikalo, Torakis, Constantin-Bicari 4. Cs.: Taskereau 1, McElroy, Radojcsics. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Gól - emberelőnyből: ill. 4/10, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 2/5, ill. -
Kipontozódott: Vikalo (a harmadik negyedben), McElroy (a negyedik negyedben), Robinson (a negyedik negyedben)

A Volvo Kupa végeredménye:

1. Magyarország 9,
2. Horvátország 6,
3. Kanada 1,
4. USA 1 pont

A torna legjobb játékosa: Varga Dénes
A legjobb kapus: Dusan Alekszics (Kanada)
A legjobb 21 év alatti játékos: Manhercz Krisztián

Az eredményhirdetéskor Manhercz Krisztián vette át jelképesen azt a 3.510.000.- forintot, ami a "gólprémium", hiszen a torna névadó szponzora minden magyar gól után 90 ezer forintot ígért az utánpótlás támogatására.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MAGYAR-KANADAI MECCSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Erdélyi első gólja

1:1 - Graham gólja

2:1 - Manhercz Krisztián gólja

3:1 - Német Toni gólja


3:2 - Taskereanu gólja

4:2 - Vámos első gólja, ötméteres

4:3 - Constantin-Bicari első gólja

4:4 - Constantin-Bicari második gólja

4:5 - Constantin-Bicari harmadik gólja

5:5 - Vámos második gólja, ötméteres

5:6 - Constantin-Bicari negyedik gólja

6:6 - Erdélyi második gólja

7:6 - Erdélyi harmadik gólja

7:7 - Conway gólja

8:7 - Vámos harmadik gólja

9:7 - Erdélyi negyedik gólja



Benedek Tibor a DigiSportnak


- 9:7-re nyert végül a magyar válogatott Kanada ellenében. Benedek Tibor szereti, ha szoros mérkőzést játszik a csapata és úgy tud nyerni. Azért mi szeretjük, ha kiválóan játszik a csapat és úgy tud nyerni, ezt ma nem láthattuk, nagyon-nagyon küzdős, nagyon fájdalmas meccs volt. Olyan rosszul esett, nem? Nektek is, kicsit úgy tűnt.

- Igen, azért kellett nekünk egy ilyen meccs is, főleg a keddi előtt, hogy ne azt gondoljuk, hogy ez olyan könnyen megy. Tegnap este mondtam is, hogy ez a mai nehéz lesz, itt nyerni kell, az lesz a feladat. Nem számítottam rá, hogy jól fogunk játszani. A lényeg az volt, hogy az utolsó fél negyedben hogy bírják a játékosok azt a lelki nehézséget, hogy esetleg ki lehet kapni Kanadától. És jól bírták, voltak játékosok, akik a vállukra vették a csapatot a nehéz helyzetben, és hát erről szólt ez a mérkőzés igazából.

- Igen, félreértés ne essék, azért sok alapjátékos ma nem volt ott a medencében, és sok fiatal mutathatta és próbálta megmutatni, mit tud. De azért ennyire szoros meccsre számítottál, hogy akár ki is kaphatott volna a válogatott? Voltak olyan periódusok.

- Nem számítottam, de ez nem jelent semmit, hogy én mire számítok. Látható volt a két nappal ezelőtti mérkőzésen is, hogy 1:0-ra vezettek, kihagytak egy ziccert és abból 1:1 lett. Mi hagytuk ki az ötmétereseket, amikor már vezethettünk volna ők zárkóztak fel ránk emiatt, tehát alkalmazkodnunk kell az aktuális helyzethez, és jól alkalmazkodtunk. Biztos mindenki túllett volna ezen a mérkőzésen könnyebben, de mondom, ahhoz, hogy kedden jól tudjunk játszani és ne kerüljünk ilyen helyzetbe, kellett ez a mai mérkőzés.

- Na, hát ennek tükrében, tehát a keddi meccs tükrében milyennek értékeled ezt az egész hétvégét és mennyire lesz nehéz dolgod itt most majd a szűkítésnél? Ma este már meg is hozod a döntésed?

- Igen, ma eldöntöm ki az a tizenhárom, aki utazik. Nagyon meg vagyok elégedve a tornával, jó mérkőzéseket játszottunk, talán az amerikai mérkőzés volt sokkal könnyebb, mint gondoltuk és csalóka is kicsit ez a tízgólos különbség, de nagyon örülök a tegnapi győzelemnek, nagyon fontos volt a jövőre nézve is. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, csapatban tudtunk előrelépni védekezésben. Ma sem a védekezésünkkel volt gond, hanem a befejezéseinkkel, a támadásban. Úgyhogy én nagyon hasznosnak ítélem ezt a három napot.

- Köszönjük szépen Benedek Tibornak, sok sikert kívánunk keddre.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Erdélyi Balázs a DigiSportnak


- Te voltál a meccs legjobbja a szavazatok alapján, de maga a mérkőzés nem volt most annyira jó. Mintha fájt volna nektek most ez az időpont. Nagyon rosszul esett most ez a mérkőzés?

- Először is köszönjük. Nagyon korai volt a mérkőzés, de nem lehet erre fogni, nem hiszem, hogy kanadaiak hozzá lennének szokva a déli mérkőzéshez, nem ezen múlt. Bealudtunk az elején, talán a harmadik negyednél még ők vezettek egy góllal. Szerencsére összeszedtük magunkat a végére. Csúnya lett volna elrontani egy ilyen „ünnepet”, tornagyőzelmet egy vereséggel. Nyertünk és ez a lényeg.

- Tibi is azt mondja, hogy a végét szereti látni, ha nem is jó játékkal, de nagyot küzdve meg tudtátok fordítani ezt a mérkőzést. Kellenek az ilyen meccsek is. Te mennyire szereted az ilyen nehéz mérkőzéseket?

- Szeretem, ennek van értelme. Nem lenne jó, ha mindig tíz góllal nyernénk. Tibi mindig azt szokta mondani, hogy nem a szép játék a lényeg, hanem a győzelem. Ez most tényleg nagyon csúnya játék volt, de győztünk és ez a lényeg.

- Mi azért szeretjük a szép játékot. A védekezésetek elég jól működött, megint nem azzal volt probléma, hanem a támadásokban, befejezésekben. Erőltettétek a center játékot, a bírók pedig a kontrákat. Mintha ott lett volna ma picit döcögősebb a gépezet, nem?

- Így van. Úgy gondolom Viktor nagyon jó stabil pont volt hátul, ezzel nem is volt problémánk. Elöl leginkább a lövésekkel, befejezésekkel voltak problémák. A mozgások és az akarás megvolt. Majd dolgozunk a hibákon keddig.

- Így van, keddig kell ezt kijavítani. Nem is baj, hogy most jött egy ilyen nyögvenyelősebb meccs.

- Nem. A szlovák csapat is gyengébb ellenfél lesz, inkább a későbbi mérkőzésekre kell fejlődni például a görögök ellenire.

- Köszönöm szépen és gratulálok a négy gólodhoz, a győzelemhez.

(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz Norbi! Gratulálok, megvan végül is a harmadik győzelem is. Kicsit nehéz volt, de gondolom ebben minden volt; a korai időpont, a fáradtság meg egy kicsit azért az is, hogy Kanada az Kanada...

- Hát nagyjából ezek, nyilván főleg a tegnapi meccsünk. Az, hogy Kanada, ez mondjuk éppen még nem mentség, a Volvo Kupa legnehezebb negyedét Kanada ellen sikerült játszanunk, talán a legnehezebb kettőt is, úgyhogy..., hát igen. Hát ez van.

- Mi volt ma?

- Semmi különös. Azt nem mondom, hogy nem vettük komolyan, mert nagyon igyekeztünk az elején. Inkább kapkodtunk, és amikor be lehetett volna vinni azokat a döntő gólokat, boksznyelven a döntő ütést, ezt nem tettük meg. Tehát hiába vezettünk mondjuk 4:2-re, vagy többször is vezettünk kettővel, a mi hibáinkból mindig tudtak táplálkozni. Könnyebb dolguk volt abból a szempontból, hogy egy ilyen meccsen nekik semmi veszítenivalójuk nincs és kihozták magukból a lehető legtöbbet.

- A három napot hogy értékeled? Fejlődtetek?

- Biztosan. A kispályához képest mindenképp, nem játszottunk eddig ennyit kispályán, azt gondolom, hogy fejlődtünk. És összességében mégiscsak három győzelemről beszélünk.

- Keddre mit vársz?

- Igen, ezt ma elfelejthetjük, délután pihenünk és holnap megyünk Szlovákiába,holnaptól meg azzal foglalkozunk.

- Hát akkor jó pihenést mára!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Gratulálok a tornagyőzelemhez, három meccset nyertetek, nem hiszem, hogy ezt meg kell magyarázni, de azért a mai találkozón néztelek az utolsó két negyedben: rezzenéstelen arccal álltál és nem is nagyon gesztikuláltál. Mit éreztél?

- Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi fog történni. Igazából azt szerettem volna, ha nehéz a vége, és lesznek olyan játékosok, akik a vállukra veszik a csapatot és megfordítják a mérkőzést.

- Kulcsjátékosok hiányoztak elég sokan...

- Igen, de kulcsjátékosok voltak a vízben is, úgyhogy én azt vártam, hogy legyen egy ilyen reakció, hogy a csapat büszke, és annak ellenére, hogy megvan a tornagyőzelem, semmilyen jelentősége nincs a mérkőzésnek ebből a szempontból, mégis ezekben a pillanatokban derül ki, hogy kik azok a játékosok, akik ilyenkor vállalják a felelősséget és viszik a csapatot előre.

- És mi volt az eredmény, amit láttál? Beigazolódott a várakozás?

- Nyertünk, igen. A győzelem az igazolás ilyenkor, semmi más. Lehetnek jó egyéni teljesítmények, de elsősorban a csapatnak kell győzni, az mindig visszaigazolás.

- A három napról egy rövid értékelés; fejlődtetek, amit ki akartál próbálni az sikerült?

- Igen-igen. Nagyon jónak értékelem ezt a tornát, szerintem nagyon sikeres volt, a győzelemtől függetlenül. Léptünk előre, akár csapatszinten, védekezésben, amit szerettem volna gyakorolni, gyakoroltuk. A támadásban talán nem foglalkoztunk annyit, ott volt egy kis zavar, ami leginkább ma jött ki, de nagyon jónak értékelem ezt az utat, amin járunk, szerintem tovább erősödtünk és egyre erősebbek vagyunk.

- Hogy van a folytatás? Mikor tudunk tizenhárom nevet, és mi a programotok?

- Délután megmondom a tizenhárom nevet, és holnap korán reggel találkozunk, indulunk Kassára, ott lesz este egy edzés és holnapután a mérkőzés, úgyhogy sűrű a program egy kicsit. A játékosok most elmennek haza, aztán reggel találkozunk újra.

- Jó pihenést mára, és holnap találkozunk!

- Köszönöm szépen!

- Gratulálok!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miklós! Gratulálok a tornagyőzelemhez. Kicsit izgalmat okoztatok itt az utolsó meccs második felében. Mi történt?

- Az első fele is izgalmas volt nem?

- Az is izgalmas volt, de a vége különösen.

- Igen. Tibinek akartunk egy kicsit kedveskedni azzal, hogy szoros meccset játszunk, ő mindig örül annak, hogyha a meccs vége izgalmas, ha az utolsó pillanatok nagyon fontossá válnak és akkor a szívünk a helyén van és meg tudjuk nyerni a meccset. Ez ma így sikerült, úgyhogy én örülök, hogy nyertünk. Sok hibával játszottunk, de küzdeni akarással és a közönség segítségével azért ezen is átlendültünk,

- Elfáradtatok a harmadik napra?

- Én nem különösebben. :)

- Szerinted mennyit fejlődött a csapat a három meccs alatt? És kedden mi várható?

- Szerintem nagyon jól sikerült ez a három nap, mert volt egy pár új taktikai elem amit megbeszéltünk, kitaláltunk, s élesben is ki is tudtuk próbálni. Ezekből most le tudjuk vonni a következtetést, hogy melyik működött és melyik kevésbé. De én úgy látom, hogy nagyon sok minden működött és ezeket ilyen körülmények között a legjobb gyakorolni, úgy, hogy a közönség is itt van, s ez nagyon jól sikerült. Én azt várom, hogy Szlovákiában ezeket az újdonságokat még tökéletesebben fogjuk csiszolni és simán nyerünk majd.

- Így legyen. Köszönöm szépen. Jó utat!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Erdélyi Balázs a vlv-nek


- Szervusz Balázs! Gratulálok neked a tornagyőzelemhez. Nagyon furcsa volt ez a mostani meccs, beszéljünk először erről. Mindenki mást várt, gondolom ti is.

- Furcsa, mondhatni csúnya, igazából nem volt egy szép vízilabda. Rengeteg kontrával, fel-le úszkálással. A bírók eléggé megúsztatták a csapatokat. Rettenetesen sok kontra volt, 15 vagy talán még annál is több. A tornagyőzelem a lényeg, igazából ez megvan, úgy gondolom ez a legfontosabb.

- A három napról összességében mit tudsz mondani?

- Nyertünk három mérkőzést. Nehéz volt, már csak azért is, mert Tibi forgatta a csapatot, mindig más csapat szállt a vízbe. Volt egy kis változtatás, főleg a main, elég sok alapember hiányzott. De azért úgy gondolom, hogy az utolsó negyedben jól megoldottuk.

- Mit vársz a keddi meccstől? Könnyebb lesz, mint ez a mostani volt?

- Könnyebb nem hiszem, hogy lesz. Idegenben fogunk játszani, utazunk. Biztos a szlovákok is meg akarják mutatni hazai pályán, hogy tudnak egy nagyon szoros meccset játszani velünk. Semmiképp nem lesz könnyű, de mindenképp győzelmet várok, ez nem kérdés.

- Köszönöm és jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Tina)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Túl vagy egy komoly felnőtt versenyen. Mik voltak a tapasztalataid ez alatt a három nap alatt?

- Nagyon örültem, hogy Benedek Tibi bizalmat szavazott nekem és játszhattam egy ilyen rangos tornán. Szerencsére mind a három mérkőzésen be voltam írva, tehát volt lehetőségem bizonyítani. Összességében nem vagyok maradéktalanul elégedett magammal, de nem volt rossz szerintem.

- Milyen hiány maradt benned?

- Mind Horvátország ellen, mind pedig USA ellen voltak olyan védekezésbeli hibáim, amik elkerülhetőek és ezeken szeretnék változtatni.

- Mi az, ami úgy érzed, hogy jól sikerült?

- Összességében nem játszottam rosszul egyik mérkőzésen sem, csak voltak olyan pontatlanságaim, figyelmetlenségeim amiket ki kell küszöbölnöm.

- Még nem volt csapathirdetés. Milyen érzéseid vannak? Számítasz arra, hogy bekerülsz? Ugye elmondta Tibi, hogy a kapásoldalról fog valaki kiesni...

- Nyilván igen, bízom benne, de hát most már nem rajtam múlik, főleg a meccsek után. Remélem, hogy bekerülök és játszhatok kedden is.

- Elfáradtál nagyon?

- Hát igen, mondhatjuk.

- Akkor jó pihenést kívánok mára és aztán ki tudja, holnap meglátjuk.

- Rendben. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Gratulálok Feri! Jó volt, végül is megvan a mai három pont is. Meglepődtél kicsit? Hogy látod a csapat teljesítményét? Kicsit szoros volt a mai…

- Igen, szoros lett ez a mérkőzés. Szerintem annak tudható be, hogy sokat kivett belőlünk az előző két nap, leginkább a horvát meccs. Nem tudtunk ezen kellően átlendülni. Nem voltunk annyira agresszívak és ez meghatározta az első három negyedben, hogy az eredmény így alakult.

- Mik a várakozásaid? Reménykedsz ezek után, hogy így sikerült ez a torna?

- Reménykedem, hogy Kassára utazhatok. Amennyiben benne leszek a csapatban, szeretnék minél jobb teljesítményt hozzátenni a győzelemhez.

- Köszönöm szépen és mára jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Tina)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor! Gratulálok, lehoztátok azt, amit le kellett hozni és nem is biztos, hogy nem jobb így, hogy szoros lett. Hogy látod?

- Úgy látom, hogy amikor bent voltam a vízben nem éreztem túl jól magam az eredményt illetően, viszont valamilyen szinten ez mindig törvényszerű, hogy egy előző napi nagyon kemény meccs után, másnap délben nagyon nehéz ugyanazon a szinten pörögni, és ahhoz képest küzdöttünk és hajtottunk. Ha a keddi meccset nézzük, akkor ez nagyon jó volt, mert oda úgy fogunk menni, hogy újra mindenkiben benne lesz a tűz. Meg nem is a tűz, mert az megvolt, csak hát azért ez volt a harmadik meccs, mondom, vasárnap délben játszottunk, kevés volt a két meccs között a pihenő, és ilyenkor kijönnek a rosszabb döntések, de én azt mondom, hogy nagyon szépen játszottunk a hibákat leszámítva, és a küzdés meg az akarat az megvolt, és az mindig megmutatkozik az eredményben.

- Köszönöm szépen az összefoglalót és menj, mert megy a busz.

- Oké-oké, szia!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Benedek Tibor vasárnap este keretet szűkített. A keddi kassai Világliga-mérkőzésre utazó csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor - kapusok
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Német Toni, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok


A Volvo Kupán szerepelt keretből Decker Ádám és Manhercz Krisztián nem utazik.

A szlovák-magyar világliga-meccs kedden este 18-kor lesz, a DigiSport közvetíti, a vlv munkatársa a csapattal utazik.



Madaras Norbert csapatkapitány egy kicsit megmosolyogja társait, akiknek még nincs kellő gyakorlatuk a dobogó legfelső fokára való felkászálódásban.
Na nem baj, talán majd nyáron, aztán meg jövőre...