FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 9:6

Magyarország-Horvátország 9:6
hozzászólás, 2015.02.14.

A nagyon motivált, jól játszó magyar válogatott végig uralta a meccset és legyőzte az olimpiai bajnok horvátokat. Részletek, nyilatkozatok, fotók, gólok.

Volvo Kupa, 2. nap

USA-Kanada 11:11 (2:2, 3:1, 3:5, 3:3)

A torna alatt készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Magyarország-Horvátország 9:6 (2:0, 3:2, 2:2, 2:2)
Szőnyi út, v.: Terpenka (kanadai), Colominas (spanyol)
Magyarország: Decker A., Madaras, Decker Á., Erdélyi, Salamon 3, Varga Dénes 2, Bedő. Cs.: Angyal, Vámos 1, Manhercz K., Szivós 1, Német T. 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Horvátország: Pavics, Jokovics 2, Goreta, Buslje, Sukno 2, Dobud 1, Obradovics. Cs.: Macan, Viskovics, Loncsar 1, Buljubasics. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 3/12
Gól - ötméteresből: -, ill 0/1
Kipontozódott: Decker Á. (a harmadik negyedben), Angyal (a harmadik negyedben)
Sárga lap: Ivica Tucak, Benedek Tibor

Az utolsó nap eredményeitől függetlenül Magyarország nyerte az idei Volvo Kupát.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek



vlv-képek, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Salamon első gólja (Magyarország-Horvátország, Volvo Kupa, 2015.02.14.)

2:0 - Salamon második gólja (Magyarország-Horvátország, Volvo Kupa, 2015.02.14.)

3:0 - Német Toni első gólja (Magyarország-Horvátország, Volvo Kupa, 2015.02.14.)

3:1 - Jokovics első gólja

4:1 - Varga Dénes első gólja

5:1 - Varga Dénes második gólja

5:2 - Sukno első gólja

5:3 - Jokovics második gólja

6:3 - Salamon harmadik gólja

7:3 - Vámos gólja

7:4 - Sukno második gólja

7:5 - Loncsar gólja

8:5 - Szivós gólja

9:5 - Német Toni második gólja

9:6 - Dobud gólja



A meccs utáni sajtótájékoztató


Benedek Tibor a DigiSportnak


- Nem lett szoros a horvátok elleni mérkőzés, köszönhetően elsősorban a magyar válogatottnak, amely végig uralta a találkozót. Úgyhogy Benedek Tibor szövetségi kapitánynak ez a kívánsága nem teljesült, de Tibi, gondolom azért emiatt nem vagy szomorú. És most visszakanyarodnék még a mérkőzés elejére, mert annyiszor hangsúlyoztuk már, hogy rövidebb pálya, több akció, több gól, s hát ehhez képest remek teljesítmény, hogy majd másfél negyedig tudtátok tartani a horvátokat. Nem szereztek egész egyszerűen gólt ellenünk.

- Én ezt azért szoros meccsnek ítélem meg, hiába a három gólos különbség. Bármikor játszom ilyen szoros meccset szívesen. A 9:6 az jó. Tényleg jól védekeztünk az egész mérkőzésen. Jól osztottuk be az erőnket, ami sokszor megtizedelődött. Izgalmas meccs volt, azt hiszem, hogy megérte ma kijönni a Szőnyi úti uszodába.

- És végig az látszódott egyébként a játékosokon, amit egy picit már meg is jósolt Gór-Nagy Miki még a mérkőzés előtt, azt mondta, hogy a mai edzésen ő is érezte, hogy tényleg mindenkinek jól megy a játék, működnek azok a dolgok, amiket szeretnétek, és most ezt láttuk a medencében is.

- Igen, hát ez egyóriási nagy csata és készülhetünk bárhogy, ha a játékosok nem ilyen szívvel játszanak, ha nem akarnak ennyire győzni, akkor akármilyen taktikát lejátszhatnánk. Az ő egyéni teljesítményük az, ami ezt a különbséget hozta. Ez egy barátságos torna, és mégis olyan lett, mintha egy világversenyen lejátszott horvát-magyar mérkőzés lett volna. Úgyhogy látszik, hogy nagyon szeretne a csapat továbbra is erősödni, fejlődni. Benne van a játékosokban, hogy bizonyítsanak, és ez nagyon-nagyon látszott ezen a mérkőzésen.

- És ha már szerettél volna minél több embert kipróbálni bekkben, akkor megvolt rá a lehetőség, mert elég hamar kifújkálták a bekkjeinket.

- Igen, végül Erdélyi Balázst is be kellett, akinek egyáltalán nem ez a feladata, hogy legalább még egy bekkünk maradjon a végére, a Marci. Így megoldottuk ezt is.

- Ha egyébként még arról beszélgetünk - és amit említettél is - hogy tényleg milyen hozzáállása van a fiúknak, akkor gondolom nem lesz nehéz tűzben tartani őket az utolsó mérkőzésre holnap.

- Hát..., de, az nehéz lesz :). Az egy délelőtti mérkőzés lesz, egy magyar-horvát után, úgyhogy..., holnap nyerni szeretnénk, de most már azért a legfőbb célunk a keddi Világliga-mérkőzés.

- Sok sikert kívánok, a holnapi naphoz is és gratulálok a mai győzelemhez!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Salamon Ferenc a DigiSportnak

- Neked külön gratulálok a mai teljesítményedhez is! Őszintén szólva nagyon szurkoltam, hogy a kommentátorok ma téged válasszanak, hiszen tegnap is remekül játszottál. Nagy volt ma is a vetélkedés közted és Decker Attila között, mert tényleg két remek teljesítményt láthattunk a medencében. Ezeket hívják ihletett napoknak?

- Igen, köszönöm szépen a csapat nevében is a gratulációt! Jól kijött a lépés, már másodszor, egymás után kétszer, úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam. De kellettek hozzá a társak is, mert nélkülük ez nem ment volna. 

- Az, hogy egyébként újra itt vagy a válogatottal, ez adott ekkora lendületet? Ez az újbóli bizalom?

- Persze. Hogyha csak egy meccs adatik, az is nagyon nagy ambícióval tölti el az embert, pláne engem, aki már régóta nem játszottam válogatottban, úgyhogy maximálisan odateszem magam.

- A feladataid egyébként változtak valamelyest? Mert azt látjuk tényleg, hogy remek lövőformában vagy, de amellett pedig az összjátékban is remek labdákat láthatunk tőled.

- Változik, más posztot játszom igazából, mint amit a klubcsapatban, de meg kell tudni oldani - úgy gondolom -, ha bent akarok lenni a nyári keretben, meg az utazó csapatban.

- Holnap következik egy annyiban speciális mérkőzés, hogy ugye délelőtti találkozó lesz. Mennyiben jelent ez nehézséget?

- Hát igazából az, hogy fel tudjunk rá pörögni, mert ebédidőben lesz a mérkőzés, ami nem egy jó időpont számunkra. De alkalmazkodni kell, amikor van a meccs, akkor le kell játszani, és nincs apelláta. 

- És gondolom, meg kell nyerni. Feri, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

Madaras Norbert a vlv-nek

- Szervusz, Norbi. Gratulálok. Nagy örömöt szereztetek ismét a nézőknek. Biztos, hogy ez sokáig emlékezetes lesz számukra, mert itthon az olimpiai bajnokot legyőzni egy jó kis kemény meccsen - az nagyon szép.

- Azt gondolom, hogy nekem is emlékezetes lesz, mert tényleg kemény meccs volt. Igen, nehéz volt.

- Én itt mindenkinek azt mondtam, hogy könnyű meccs volt, és annyiban igaz ez, hogy végig uraltátok - azt hiszem, egyszer sem vezettek ők, ti vezettetek végig.

- Hát, az mondja, hogy könnyű volt, aki még életében nem volt a vízben:) Nem, nem volt könnyű. Sőt, fizikálisan nagyon nehéz volt ezzel a kis pályával. Azzal, hogy támadunk, és elveszítjük a labdát, jövünk vissza, és egyből kell védekeznünk, meg egyből kell figyelnünk. Abból megint, hogyha mi szerezzük meg, egyből menni, megint felérni. Tehát azt hiszem, hogy ez az első olyan meccs volt, ahol tényleg fejben is nagyon-nagyon ott kellett lenni a "kispályás" vízilabda óta.

- Gondolom, elégedett vagy a mai nappal.

- Mindenképpen.

- Gratulálok és jó pihenést kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Legyezte: Szita Mónika)

Angyal Dániel a vlv-nek

- Jól játszottál ma is Dani. A tegnapihoz is gratulálok, meg a maihoz is gratulálok. Kérlek értékelj!


- Köszönöm szépen, először is. Beszéljünk a mai meccsről, mert az még friss élmény. Nagyon örülök, hogy tudtunk nyerni, ez egy igazi komoly presztízsmeccs volt. Végig brusztos, végig nagyon harcos az egész. És örülök, hogy ilyen jól tudtunk játszani és tudtunk nyerni.

- Kicsit simának is tűnt, nem? Nem lepődtél meg?

- Én belülről nem éreztem annak, de végül is az eredmény jó.

- Magaddal hogy vagy megelégedve a két meccs alapján?

- Én maximalista vagyok, úgy hogy mindig találok olyat. amit lehetne javítani, de ez így is van jól.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szivós Márton a vlv-nek


- Szervusz, szakálltalan Marci! Gratulálok neked, nagyon-nagyon jó voltatok, és kicsit meglepő is volt, hogy ez a csapat, sok fiatal játékossal ennyire komoly erőt mutatott. Hogy látod?

- Azt gondolom, hogy tényleg jól játszottunk, a védekezésünk szerintem kimagasló volt ma. Ehhez kellett Atyec is, aki szerintem ma fantasztikusan védett, gratulálok neki! Szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan kijöttek, nagyon jó érzés volt ennyi ember előtt játszani.

Komoly presztízscsata volt, ez látszódott már az elejétől, nagyon örülök, hogy ilyen jó játékkal sikerült nyerni.

- Gratulálok, Marci!

- Köszönjük.



Varga Dénes a vlv-nek


- Nyertünk a horvátok ellen Dumi, és nagyon élvezetes volt, komolyan mondom, rég láttam ilyen jó kis szórakoztató meccset és most talán nem veszed "nyalizásnak", de ma te voltál a vezéregyéniség a csapatban. Hogy láttad? Hogy értékeled? Hogy vagy megelégedve?

- Egy győztes meccsel mindig elégedett vagyok. Ha már belementél az egyéni teljesítményekbe, egyértelmű, hogy ha Atyec nem fog meg ennyi lövést, nem fog meg ötméterest, óriási bravúrral a falból küldött labdákat, meg a vezérjátékosaiknak lövéseit két kézzel, nagyon demoralizáló módon, akkor nem ez az eredmény születik. Így végig tudtunk vezetni, magabiztos benyomást keltettünk, bátran jöttünk újra meg újra vissza zónázni, úgy hogy hát..., tetszett a mai játék képe.

- Szerinted egy ilyen meccsből marad valami az ellenfélben?

- Mindenképp. Ha most abból indulok ki, ahogy amennyire őket ismerem, akkor az biztos, hogy bennük maradt, hogy itt Budapesten hogy fújtak a bírók. Igazuk is van, mert jóindulattal is csak kaotikusnak tudom nevezni. Szerintem azért sújtották őket rendesen, de teljesen mindegy, mert végül négy gól (csak három - a szerk.) lett a különbség, azt pedig nem lehet teljes egészében a bírókra kenni.

- Köszönöm szépen Dumi. Jó pihenést kívánok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Krisztián, gondolom, hogy már eléggé fáradt vagy így, a két nap után, de egy kis sikerélmény biztosan ad ez a mai meccs.

- Igen, egészen biztos. Nagyon jó meccset játszottunk, nagyon brusztos meccs volt. Úgy gondolom, hogy a bírók is tettek arról, hogy ez így legyen, mindenféleképpen szoros mérkőzéssé akarták ezt tenni nekünk. Az előbb mondtad, hogy könnyű mérkőzés volt, legalábbis annak tűnt. Nevettünk rajta, mert maximum kívülről volt így. Belülről azért tényleg kemény volt. Sokat kellett harcolni, verekedni ezért az eredményért. De nagy segítséget kaptunk a nézőktől is. Meg hát ilyen nagy uszodát, ilyen nagy lelátót megtölteni nem egyszerű, és jó látni, hogy ennyi embert érdekel.

- Jól érzed magad?

- Jól érzem magam, köszönöm. Most kicsi fáradt vagyok, de majd kipihenjük holnap.

- Köszönöm szépen. Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Szia Ádi! Hogy értékeled a meccset, neked ez volt az első Volvo Kupa-mérkőzésed.


- Így van, és az első kispályás meccsem is, amiből sokat nem tudtam leszűrni, mert ez nem volt egy „bekkbarát” mérkőzés, ha fogalmazhatok így. Mind a három bekkünk kipontozódott, vagy talán a Szivós Marci a végén nem. Kiszórtak minket a bírók…Sajnos még nem vagyok olyan állapotban, ahogy azt elvárom és sajnos még nincs alattam olyan lábtempó, amivel jól tudok dolgozni bekkben, úgyhogy hamar kipontozódtam. Az öcsémnek külön gratulálok, mert szenzációsan védett és ez felvidít a mai napon. Illetve az, hogy nyertünk.

(Lejegyezte: Kerbi)


DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Atyec, gratulálok! Annyit elárulok, hogy te vagy a mai utolsó nyilatkozó, és a többiek, szinte kivétel nélkül mind azt mondták, hogy neked mennyi mindent köszönhet a csapat most.

- Én is sokat köszönhetek nekik, mert a csapat, tehát nélkülük én egy senki vagyok ott a kapuban. Külön megemlíteném még Viktort, mert mostanában mi egy klubban játszunk, biztos tudja mindenki, és igazából nagyon erősítjük egymást. Nagyon boldog vagyok, hogy együtt játszatok vele, mert nagyon sokat tanulok tőle az utóbbi időben. Nem is gondoltam volna, hogy mennyi olyan dolgot tud mondani, ami az én hasznomra lehet. Nem véletlenül ő volt 2013-ban a világ legjobb kapusa. Azért ez jó dolog, hogy itt van mellettem, és igénylem is, mert lelkileg is, meg védésben is nagyon sokat segít. Köszönöm neki is, hogy így tudtam ma játszani, meg köszönöm a felségemnek is, mindig megköszönöm neki, most is megteszem. Sokat segít nekem az életemben, hogy ez a forma így létrejöjjön, lehetőleg  mindig.

- A meccsről mond valamit, hogy értékeled?

- Ahogy Tibi. Egy újfajta dolgot kezdtünk el csinálni, egy nagyon agresszív szoros emberfogást, és azt gondolom, hogy ennek meglett a gyümölcse. Amellett, hogy végig nem tudtunk szorosat fogni, be kellett zónázzunk. De nagyon jól sikerült ez az agresszív szoros, úgyhogy boldog vagyok.

- Te hogy láttad a kapuból, meglepte ez az ellenfelet?

- Abszolút meglepte. Már tegnap az amerikaiakat is meglepte, attól függetlenül, hogy a védekezésünk nem volt az igazi, de most meg a horvátok nagyon bepöccentek, idegesek lettek, elkezdtek verekedni, Dobud a szokásos formáját hozta. Ő egy agresszív játékos, de hát álltunk elébe, mert mi is tudunk agresszívek lenni, és azt gondolom, hogy ilyen meccseket csak agresszíven tudunk megnyerni.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


A torna állása két nap után

1. Magyarország 6,

2. Horvátország 3,
3. Kanada 1,
4. USA 1 pont

A magyar válogatott az utolsó nap eredményeitől függetlenül tornagyőztes.

A torna záró napjának programja

Február 15., vasárnap
10.30 Horvátország–Egyesült Államok
12.30 Magyarország–Kanada - DigiSport2, vlv (szöveges élő)