FACEBOOK

Benedek Tibor: a fő feladat a védekezés

Benedek Tibor: a fő feladat a védekezés
hozzászólás, 2015.02.13.

Tizenöt tagúra szűkült a szövetségi kapitány Volvo Kupa-kerete, mert a szolnoki center, Mezei Tamás megbetegedett. A budapesti tornán elsősorban a védekezést kell csiszolni. Benedek Tibor a Reggeli Startban.

A péntek késő délután kezdődő Volvo Kupa előtt összegezte elképzeléseit Benedek Tibor szövetségi kapitány a DigiSport reggeli magazinműsorában.

Mindenekelőtt a legfontosabb információ: Mezei Tamás beteg lett, helyette nem hívott be új embert a kapitány, hanem 16 helyett 15 tagú társasággal vág neki a Volvo Kupának.

A fiúk beköltöztek a Margitszigetre, csütörtök este - még a négy OSC-s válogatott nélkül - megtartották első edzésüket. (Ekkor vált véglegessé, hogy "Schultz", alias Mezei Tamás betegpihenőre szorul.) Pénteken délelőtt is volt egy edzés.

Benedek Tibor a tévéműsorban elmondta: jelezte a fiúknak, hogy a Volvo Kupa három meccsén elsősorban a védekezést szeretné csiszolni, javítani. (Ennek örülhet a Volvo Autó Hungária Kft., hiszen a torna főszponzora minden lőtt magyar gól után 90 ezer forint célprémiumot fizet, amit az utánpótlás nevelésére lehet felhasználni.)

Mivel meccsenként 13 játékos szállhat vízbe, minden találkozón két játékos vált fel két másikat, s a torna után hirdeti ki Benedek Tibor a keddi kassai Világliga-találkozórsa utazó csapatot.

Érdekesség, hogy Tibor posztra már meg is mondta, hol lesz keretszűkítés: a bekkeknél és kapásoldalon.

A Volvo Kupa-keret:

Decker Attila, Nagy Viktor - kapusok
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok


A torna programja

Budapest, Laky Károly uszoda (Szőnyi út)

Február 13., péntek

16.30 Horvátország–Kanada
18.30 Magyarország–Egyesült Államok - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Február 14., szombat
17.15 Egyesült Államok–Kanada
19.00 Magyarország–Horvátország - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

Február 15., vasárnap
10.30 Horvátország–Egyesült Államok
12.30 Magyarország–Kanada - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Jegyárak: 3.500.- felnőtt, 2.000.- 4 és 16 éves kor között, 4 éves kor alatt ingyenes. (Bérlet nincs.)
Vásárlás: jegyed.hu


A Reggeli Startban elhangzott beszélgetés: