FACEBOOK

MEFOB 2015 - Kétszer annyi egyetemi vízilabda

MEFOB 2015 - Kétszer annyi egyetemi vízilabda
hozzászólás, 2015.02.11.

Az idén két fordulóban, február 14-15-én és április 11-12-én rendezik meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Vízilabda-bajnokságot. Start tehát szombaton, a Kondorosin.

Immár harmadik alkalommal csapnak össze az egyetemista pólócsapatok. A helyszín változatlan, az újbudai, Kondorosi úti Nyéki Imre uszoda, az újdonság pedig az, hogy a verseny két hétvégésre terebélyesedett.

Ugyanúgy, mint tavaly, most is 11 felsőoktatási tanintézmény válogatott csapata, összesen 200 hallgató ugrik vízbe a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség égisze alatt szervezett tornán. A sípot többek között Faragó Tamás, mint az esemény egyik fővédnöke és az egyetemi vízilabda örök mecénása fújja, s közben felügyeli az általa kidolgozott új szabályok (kisebb labda, két gólt érő találat stb) működését.

Érdekesség, hogy a szervezőbizottság elnöke Prof. Dr. Merkely Béla ezúttal vízbe is száll a Semmelweis csapatában, hiszen idén szerezte MSC diplomáját a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán.

A pólós diákalakulatok szombaton és vasárnap küzdenek meg az értékes helyezésekért, s persze a legértékesebbért: a bajnoki címért. A Nyéki uszoda nézőterére sok drukkert várnak, számítanak az egyetemek, főiskolák szurkolói csapataira.

A mérkőzések ingyen tekinthetők meg.

Az első ob-t a Corvinus egyetem csapata nyerte, tavaly pedig a BGF gárdája diadalmaskodott.

Bővebb információk az idei versenyről.