FACEBOOK

Volvo Kupa, VL-meccs - Benedek Tibor 16-os keretet hirdetett

Volvo Kupa, VL-meccs - Benedek Tibor 16-os keretet hirdetett
hozzászólás, 2015.02.05.

Öt nap alatt négy hivatalos mérkőzést játszik a válogatott. Benedek Tibor kihirdette keretét. Hiányzik Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs. Részletek:

A meghívottak névsora:

Decker Attila, Nagy Viktor - kapusok
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Német Toni, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok


A keret tagjai jövő csütörtökön találkoznak. A Volvo Kupa pénteken kezdődik.

A szövetségi kapitányt a névsor ismertetése után először arról kérdeztük, hogy a három "öreg rutinos róka," Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel miért maradt ki.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Azért, mert szeretném, ha fiatalok továbbra is rendszeresen lehetőséghez jutának, ez azzal jár, hogy néhány rutinos játékos mindig pihenőt kap. A most kimaradók számára ez elég nagy pihenő, hiszen négy mérkőzést játszunk öt nap alatt, de ez most így alakult.

- Amikor elmondod a döntéseket a játékosoknak, látsz rajtuk valamilyen érzelmi hatást? Mit szólnak az ilyen információhoz azok, akiknek már hosszú ideje tényleg biztos helyük van a csapatban?

- Elfogadják. Örömöt nem látok az arcukon, de különösebben csalódást sem, tudomásul veszik.

- Miért csak 16 játékos szerepel végül a Volvo Kupán, hiszen eredetileg 17-et terveztél?

- Végül úgy gondoltam, hogy ez a jó megoldás, ezeket a játékosokat szeretném megnézni. Lehetett volna több is, de így ezeknek a játékosoknak van több játéklehetőségük, nem véletlen, hogy nem hívtam harmadik kapust sem, szeretném, ha ez a két kapus többet védene. A 16 közül hárman nem jönnek majd velünk a Volvo Kupa után Szlovákiába, ezt a döntést vasárnap este hozom meg.

- Magától a budapesti tornától mit vársz?

- Azt, hogy szokjuk a kisebb pálya miatti sokkal gyorsabb ritmust, amit a görögök elleni meccsen már megtapasztalhattunk, ezt jó lenne tovább szokni. Fontos, hogy a lefordulásaink, a mozgásaink egyre jobban beidegződjenek, hiszen azért kis pályán eddig nem volt sok lehetőségünk arra, hogy ezt éles körülmények között, meccs közbeni gyakorlással elérjük. És hát nagyon jó ellenfelekkel játszunk. A horvát és az amerikai csapat nagyon jó, őket kell kiemelni, de ha a kanadaiak ellen nem nyújtunk száz százalékot, az a meccs sem lesz könnyű. Jó tornát várok, de a bármennyire is fontos a Volvo Kupa, a legfontosabb a keddi győzelem Szlovákiában, hiszen Kassán Világliga-mérkőzést játszunk.


IX. VOLVO KUPA

Budapest, Laky Károly uszoda (Szőnyi út)

Február 13., péntek

16.30 Horvátország–Kanada
18.30 Magyarország–Egyesült Államok

Február 14., szombat
17.15 Egyesült Államok–Kanada
19.00 Magyarország–Horvátország

Február 15., vasárnap
10.30 Horvátország–Egyesült Államok
12.30 Magyarország–Kanada

Jegyárak: 3.500.- felnőtt, 2.000.- 4 és 16 éves kor között, 4 éves kor alatt ingyenes. (Bérlet nincs.)
Vásárlás: jegyed.hu

A DigiSport a torna összes mérkőzését közvetíti.


Világliga, európai csoportselejtezők

Február 17., kedd

18.00 Szlovákia-Magyarország (Kassa)