FACEBOOK

Nagy hal a szövetség hálójában

Nagy hal a szövetség hálójában
hozzászólás, 2015.01.30.

Hivatalosan technológiai partner, de vélhetően anyagi erőforrásokkal is a szövetség (elsősorban a magyar női válogatott) mögé állt a kínai technológiai multi, a Huawei.

A támogatásról szóló megállapodást - ahogy a szövetség mindig is megadta a módját az ilyesminek - egy előkelő budapesti szállodában, a sajtó nyilvánossága előtt írták alá.

Kemény Dénes külön jelezte, hogy az anyagi kondíciókról nem kíván beszélni, az viszont valószínű, hogy elsősorban a női csapat felkészülését, versenyzését segíti a kínai cég támogatása. (Mint ahogy az is kikövetkeztethető volt a sajtótájékoztatón elhangzottakból, hogy a kontraktus létrejöttében nagy szerepe lehetett Beck György MVLSZ-társelnöknek, aki Vodafone-os kapcsolatrendszerét hasznosította ismét a pólósok érdekében.)

A tervek szerint ott lett volna a sajtótájékoztatón mindkét szövetségi kapitány, de Benedek Tibor betegsége miatt nem tudott eljönni. (Jobbulást, Tibi!) Jelezte az esemény rangját, hogy négy válogatott játékos, Keszthelyi Rita, Tóth lldikó, Lévai Márton és Manhercz Krisztián is jelen volt az eseményen.

Merész András a maga sajátos humorával köszönte meg a női válogatott iránti figyelem újabb bizonyítékát, egyben megjegyezve, hogy van még hely a trikóján a szponzorlogóknak (naná, ekkora felsőtesten...).

A Huawei cég a világ egyik legnagyobb okostelefon-forgalmazója, tavaly harmadik volt a világranglistán. 2005 óta tevékenykedik Magyarországon, s most látta elérkezettnek az időt arra, hogy összekösse nevét valamelyik magyar sporttal. Nyilván fájó szívvel mondtak le labdarúgóinkról, hiszen egyébként otthon vannak a minőségi foci terén, többek között az Arsenal, a Dortmund, az AC Milan és az Ajax támogatói.

A pólóbarátok büszkék lehetnek, hogy "magyar vonatkozásban" a vízilabda mellett tette le a voksát a cég vezetése - még ha nem is tudjuk, hogy az így érkező támogatás mekkora nagyságrendű.

A felek a sajtótájékoztató végén kölcsönösen megajándékozták egymást: Fred Wang üzletágigazgató úr egy, a válogatottak által dedikált pólót kapott, ő pedig (minő fantáziátlanság...) egy-egy okostelefonnal lepte meg partnereit, beleértve a vízilabdázókat is.


vlv-képek a sajtótájékoztatóról