FACEBOOK

Jug Dubrovnik-Szolnok 11:9

Jug Dubrovnik-Szolnok 11:9
hozzászólás, 2015.01.28.

Rossz kezdés után hiába jött fel a Szolnok a meccs végére, kétgólos vereséggel tér haza Dubrovnikból. Nyilatkozatok, gólok folyamatosan.

Bajnokok Ligája, főtábla, 4. játéknap

Jug Dubrovnik-Szolnok 11:9 (4:3, 1:2, 4:1, 2:3)
G.: N. Janovics, Obradovics 3-3, Viskovics 2, Constantin-Bicari,  Boskovics, Younger, ill. S. Mitrovics 4, Madaras 3, Vámos, Tóth M.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Janovics első gólja

2:0 - Constantin-Bicari gólja

3:0 - Viskovics első gólja

4:0 - Obradovics első gólja

4:1 - Mitrovics első gólja

4:2 - Vámos gólja

4:3 - Tóth Márton csavargólja

4:4 - Madaras első gólja

4:5 - Madaras második gólja

5:5 - Boskovics gólja

6:5 - Janovics ötméteresgólja

6:6 - Mitrovics második gólja

7:6 - Viskovics második gólja

8:6 - Janovics harmadik gólja

9:6 - Obradovics csavargólja

9:7 - Madaras harmadik gólja

9:8 - Mitrovics harmadik gólja

10:8 - Obradovics harmadik gólja

10:9 - Mitrovics negyedik gólja

11:9 - Younger gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Két dolog miatt ment el a mérkőzés. Az első négy perc miatt, amikor négy támadás alatt négy gólt kaptunk, majd a harmadik negyed vége miatt, amikor két teljesen kivédekezett támadás végén faultoltunk egyet, és két öt méteren túli szabaddobásból lőttek két gólt. Ezzel megint el tudtak lépni. Alapvetően ez volt a vereség két oka.

- Decker Attila az agresszivitást hiányolta...

- Nyilván mindig agresszívan kell játszani, voltak periódusok amikor ez jól sikerült. Egyetlen egy dologgal lehetek elégedett, a hozzáállással és a küzdéssel. Ugyanakkor, egyértelmű, hogy mi ugyan kialakítottunk fórokat, s belőttük őket, ők meg egy az egyben tudtak öt méteren kívüli faultokat kierőszakolni, betörésekből kiállításokat szerezni, tehát alapvetően egy az egyben erősebbek voltak a mai napon, mint mi.

- Bírók nem befolyásolták a meccs alakulását?

- Az elején kaptunk emberelőnyöket, a második negyedtől meg „nem akartak ártani” a hazai csapatnak, de azt gondolom, hogy ennél nem lehetett jobbra számítani. Nem is hiszem, hogy ez olyan óriási probléma volt, legalábbis nekünk ezzel nem kell foglalkoznunk. Én az utolsó fél percben - és ez nem tudom, mennyire látszódott a tévében -, azért mentem át reklamálni, mert 0,32-nél kapták a szögletet, és amikor belőtték, akkor lett 0, a nagy eredményjelzőn, tehát kettővel túlpörgették a támadóidőt. Erre legyintettek, mert akkor is kikaptunk volna eggyel. Pedig nekünk azért nem mindegy, hogy eggyel, vagy kettővel kapunk ki. Azt gondolom, hogy ők mezőnyben sokkal többet tettek az ítéletekért, mint mi. Az akarattal nem volt gond, de semmi mással nem lehetek elégedett a mai napon.

- Köszönöm szépen, jó utat!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa Közgép) csapatkapitány a vlv-nek:

- Azt hiszem, nagy lehetőséget szalasztottunk el, már a meccs előtt úgy éreztem, hogy tudunk nyerni Dubrovnikban, és ez az érzés a meccs folyamán is sokáig megvolt bennem. Sajnos a védekezés nem ment jól, sok elkerülhető gólt kaptunk és a támadás bizonyos részei sem álltak úgy össze. Összességben azt mondhatom, hogy sajnos egy ilyen 70 százalék körüli teljesítményt hoztunk ki magunkból, ez Dubrovnikban sosem elég, ma sem volt az. Olyan 80 százalék körülivel, már tudtunk volna nyerni.

- És otthon? Három gólos különbség lehet majd a javatokra?

- Ezzel most nem foglalkozom, soká van még. De igen, bosszantó, hogy a végén bekaptuk azt a gólt, ami a győzelmet nem befolyásolta, de a gólkülönbségnek még lehet jelentősége a végén. Most azzal foglalkozunk, hogy szombaton Vasas-meccs, után kedden az Eger ellen otthon tudjunk nyerni. Az fontos lépés lenne az alapszakasz-győzelem felé. Nagyon sok meccsünk van, nincs idő keseregni. Bizonyos szakmai következtetéseket le kell vonni, és azokban a dolgokban előrelépni.

- Nagyon szépen köszönöm, jó utat!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon-nagyon gyengén kezdtünk, nem vettük fel azt a ritmust, amit egyébként tudtuk, hogy diktálni fognak. Nyilván ilyen hangulatban, ilyen környezetben..., a vízilabda szent sport itt Dubrovnikban... Nyilvánvaló volt, hogy nekünk fognak esni, és minket tartottak az esélyesnek, azt gondolom mindenhol. Ezzel a gyenge kezdéssel megpecsételtük a meccs sorsát. Aztán észbe kapott mindenki, és elkezdett agresszivitást belevinni, mert szerintem a nélkül egy ilyen csapat ellen nem fogunk nyerni. Attól függetlenül, hogy rengeteget hibázott mindenki, szerintem az agresszivitás nem volt kellő mértékű az elején. Viktort sem segítették, szerintem nem róható fel neki, hogy lecserélték. Én úgy láttam, hogy nem kapott sok segítséget. Egy kapusnál ez mindig olyan, hogy ha a védőktől kap segítséget, akkor tud jól védeni.

- Mennyire nyúltak bele a bírók?

- Mindig voltak olyan szituációk, amik a hazai pálya számlájára írhatók. Egyet emelnék ki, ami azt gondolom, hogy megfontolandó tanulság: Amikor ítéltek a támadásunknál egy faultot, akkor három másodperc még lepörgött az órán. Ha ezt összeadjuk, akkor egész szép kis szám jön ki a végén, úgyhogy ilyennel lehet egy kis támadóidőt csenni. Ezt itt használják, előszeretettel. Ez az ami nem tetszett.

- El vagytok kenődve nagyon?

- El. Mindenki el van kenődve. Nyilván egy nehéz hetet produkáltunk, megjártuk Athént három nap alatt, ott egy nagyon kemény meccset játszottunk. A válogatott gerince azért a Szolnokból áll. Érzésem szerint ez a sok utazás is benne volt a fáradtságunkban. De ez ilyen, ezt tudtuk előre. Idén rengeteg meccs van, ehhez kell alkalmazkodni. A hazai mérkőzéseinket hozni kell mindenáron.

(Lejegyezte: Kerbi)


A csoport többi szerdai eredménye

Partizan Belgrád-Primorje Rijeka 7:11 (2:3, 2:2, 2:3, 1:3)
G.: Szubotics 3, Mandics, Gogov, Manojlovics, Sztojanovics, ill. S. Sukno 3, Burics, Muslim, Petrovic 2-2, Elez, X. Garcia

Galatasaray-Spandau 04 11:8 (2:2, 1:1, 5:2, 3:3)
G.: Nikics 4, Vukcsevics 3, Akszentijevics 2, M. Janovics, Paskovics, ill. Csuk, Jüngling 2-2, Famera, Stamm, Oeler, Restovics


A csoport állása

1. Jug Dubrovnik 12,
2. Szolnok 9,
3. Primorje Rijeka 9,
4. Partizan Belgrád 3,
5. Galatasaray 3,
6. Spandau 04 Berlin 0 pont