FACEBOOK

A Szőnyi úttól Kazanyig - Itt a válogatott programja!

A Szőnyi úttól Kazanyig - Itt a válogatott programja!
hozzászólás, 2015.01.28.

Zsúfolt nyári programja lesz a magyar férfi vízilabda-válogatottnak - többek között meg kellene védeni a két évvel ezelőtt, Barcelonában megszerzett világbajnoki címet. Íme, ez vár ránk mostantól a kazanyi világbajnokság utolsó napjáig:

Az idei menetrend immár csaknem végleges. Azért a "csaknem", mert a Világliga szuperdöntőjében még nem biztos a helyünk, csak majdnem biztos.

A csapat pontvesztés nélkül vezeti európai selejtezőcsoportját, de csak az első helyezett jut tovább, s matematikailag még kieshetünk.

A vlv az anyagi lehetőségek függvényében kíséri a csapatot a válogatott külföldi szerepléseire. Amennyiben módjában áll - ez a cél - valamennyi hazai és külföldi hivatalos mérkőzésről a helyszínről tudósít.

Ehhez alkalmi és tartós támogatókat, együttműködő partnereket keresünk.


info@vlv.hu

A hátralévő három meccsünk

Február 17. Szlovákia-Magyarország (Kassa)

Március 17. Románia-Magyarország (Bukarest)

Április 14. Magyarország-Görögország (Győr)

Mivel a legnagyobb rivális görögök otthonában legutóbb két góllal nyertünk, a szlovák és a román meccs abszolválása esetén akár még egygólos hazai vereség is beleférne a görögök ellen a csoportelsőséghez az utolsó fordulóban. (Vicceltünk.)

Ha sikerül a továbbjutás, akkor a csapat természetesen ott lesz a Világliga szuperdöntőjében, amelyet ezúttal az olaszországi Bergamóban rendeznek meg, június 23. és 28. között. (Mint a későbbiekben látható lesz, a vb-ig ez lesz az egyetlen olyan versenyhelyszín, ahol "összefuthatunk" a szerb válogatottal.)

Növeli az idei torna jelentőségét, hogy a végső győztes (a házigazda brazilokat leszámítva elsőként a majdani mezőnyben) kvalifikálja magát a riói olimpiára.

IX. VOLVO KUPA

Budapest, Laky Károly uszoda (Szőnyi út)

Február 13., péntek

16.30 Horvátország–Kanada
18.30 Magyarország–Egyesült Államok

Február 14., szombat
17.15 Egyesült Államok–Kanada
19.00 Magyarország–Horvátország

Február 15., vasárnap
10.30 Horvátország–Egyesült Államok
12.30 Magyarország–Kanada

Jegyárak: 3.500.- felnőtt, 2.000.- 4 és16 éves kor között, 4 éves kor alatt ingyenes. (Bérlet nincs.)
Vásárlás: jegyed.hu

A DigiSport a torna összes mérkőzését közvetíti.

De ne szaladjunk ennyire előre. A magyar válogatott február 13-14-15-én három hivatalos meccset játszik a Volvo Kupán, amelynek történetében első ízben ad otthont budapesti uszoda, a BVSC Szőnyi úti sportlétesítménye.

A nemzeti bajnokság befejezése után a válogatott megkezdi a felkészülést a kazanyi világbajnokságra. Nem sokkal a közös munka indulását követően Rómában veszünk részt nemzetközi tornán a házigazda olasz válogatott, az USA és Horvátország társaságában.

Ezután következik a bergamói Világliga-szuperdöntő, ha kijutunk.

Egy év szünet után ismét szerepel Vodafone Kupa a LEN nemzetközi versenynaptárában. A torna tavaly abból az érthető okból maradt el, hogy a szokásos pálya foglalt volt: a margitszigeti Hajósban Európa-bajnokságot rendeztek.

Az idei, július 9-10-11-i tornán Ausztrália, Olaszország és Spanyolország vesz részt, s ez lesz az utolsó komoly megmérettetés a kazany vb előtt, tehát nagyon valószínű, hogy itt már a vb-re nevezett 13 játékost látja majd a budapesti nagyérdemű.

A Tatárország fővárosában sorra kerülő világbajnokságon, a férfi tornán válogatottunk július 27-én játssza első meccsét, a döntők napja augusztus 8. (A mezőny hamarosan kialakul, csoportbeosztás később várható.)

Mint a fentiekből látható, az év során valósággal "összenő" a horvát és az olasz válogatottal a magyar csapat, hiszen a felkészülés több állomásán is találkozunk két komoly ellenfelünkkel, ráadásul borítékolható, hogy mindhárom csapat ott lesz a Világliga szuperdöntőjében is. Ez vajon teljesen véletlen? - kérdeztük a szövetségi kapitányt.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Eléggé véletlen, igen, bár az olaszokkal mindig szeretek játszani, a horvátok pedig nagyon erősek. Sokkal jobbak lesznek, mint eddig, hiszen két idős játékos visszatért, Boskovics és Burics, Obradovics pedig túljutott a térdsérülésen. Tehát az Eb-hez képest három poszton erősödnek jelentősen.

- És az olaszokkal miért szeretsz mindig játszani...?

- Taktikailag rendkívül felkészültek, emiatt nagyon jó velük gyakorolni.

- Ha ne adj isten, nem jutunk ki a Világliga szuperdöntőre, akkor mennyiben változik a tervezett program?

- Akkor kell majd egy B terv. Vannak felkészülési tornák, s a szuperdöntőbe bekerülők helyére ilyenkor be lehet jelentkezni, mindenképpen keresni kell más lehetőséget.

- A Volvo Kupát mire szánod idén, próbálkozol-e olyan emberekkel, akik "tűzközelben" vannak?

- A Volvo Kupára 17-es keret lesz és közvetlenül utána 13 játékossal utazunk Szlovákiába, a Világliga-mérkőzésre.