FACEBOOK

Kupaszerda jön - a vlv előzetese

Kupaszerda jön - a vlv előzetese
hozzászólás, 2015.01.27.

A Szolnok Dubrovnikban, az Eger otthon, az Olympiakosz ellen játszik rendkívül fontos meccset a BL főtábláján szerdán este. Előzetesünk a programmal és nyilatkozatokkal.

Bajnokok Ligája, főtábla, 4. játéknap (időpontok helyi idő szerint)

A csoportok állása a forduló előtt

A csoport

1. Pro Recco 9,
2. Olympiakosz Pireusz 4,
3. ZF-Eger 4,
4. Radnicski Kragujevác 3,
5. Brescia 2,
6. CNA Barceloneta 2 pont

B csoport

1. Szolnoki Dózsa Közgép 9,
2. Jug Dubrovnik 9,
3. Primorje Rijeka 6,
4. Partizan Belgrád 3,
5. Galatasaray 0,
6. Spandau 04 0 pont


Január 28., szerda

17.30 Partizan Belgrád-Primorje Rijeka

20.00 Galatasaray-Spandau 04

20.30 Brescia-Radnicski Kragujevác

21.00 CNA Barceloneta-Pro Recco


18.45 ZF-Eger-Olympiakosz Pireusz - DigiSport1, vlv (szöveges élő)
Jegyárak: 1.500.- felnőtt, 1.000.- diák, nyugdíjas


TEODOROSZ VLAKOSZ vezetőedző (Olympiakosz Pireusz) a LEN sajtószolgálatának:

- Jelenleg második helyen állunk a csoportban és ha sikerülne jó eredményt elérnünk, az nagy lökést adna a következő mérkőzésekre.


GIANNISZ FUNTULISZ (Olympiakosz Pireusz) a LEN sajtószolgálatának:

- Az Eger elleni mérkőzés nagyon fontos, akár döntő jelentőségűnek is nevezhetjük. Ma úgy tűnik, hogy ez a két csapat harcol majd a final sixbe való bejutást jelentő utolsó helyért a csoportban. Ugyanakkor a verseny hosszú, egy esetleges szerdai vereség vagy döntetlen még nem jelenti azt, hogy kiesünk a közdelemből.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:


- Mennyire elemezted a válogatott meccsen mutatott görög produkciót? Hiszen válogatottjuk az Olympiakoszra épül.

- Dolgoztam abból a meccsből is. Azon kívül, hogy tízen vannak a válogatottban a csapatból, ugyanaz az edző is. Ahogy Tibi dolgozott az Olympiakoszból, én ugyanúgy dolgozom a görög válogatottból. Annyi a különbség, hogy itt a kapussal együtt van négy más játékos is. Deligiannisz, aki több százszoros válogatott kapus, Ntoszkasz, aki "szintén zenész", a spanyol válogatott balkezes Mallarach, továbbá Radjen... Ha ezt nézem és így hasonlítom össze a klubcsapatot a válogatottjukkal, akkor azt mondhatom, hogy az Olympiakosz még erősebb is... Ugyanaz a szisztéma, ugyanaz a játékrendszer, egy picivel erősebb kerettel. Szerintem nagyjából ez a felállás.

- Akkor viszont erősebb-e, vagy legalább olyan erős-e a mostani Eger, mint a magyar válogatott?

- Nem ez a kérdés, hanem az, hogy ez az Eger szerdán erősebb lesz-e, mint az ezzel a kerettel felálló Olympiakosz...

- Igen, ez a kérdés. És erre mit mondasz?

- Azt mondom, hogy ha tudjuk játszani a saját játékunkat, akkor az, ahol jelen pillanatban tartunk, elég lehet arra, hogy egy egygólos meccs legyen és a végén dőljön el. Persze azt remélem, hogy nekünk. Nyilván nem lennék elégedetlen, ha úgy dőlne el mint Bresciában, de az egy meccs volt, ez meg megint egy másik meccs.

- Igen, hát elég lenne kevesebb gól különbség is a végén a javatokra, mint Bresciában, a 3:7-nél...

- Nem tudunk még egyszer hét góllal meccset nyerni, az egészen biztos. Ha nézed a Bajnokok Ligája-meccseket, ebben a szezonban az Olympiakosz jóval több szorosat játszik, sokkal agresszívabbak, gyorsabbak, mint az előző években voltak. Valószínűleg e felé megy a vízilabda, a játék gyorsulása mellett.

- Hogy álltok mentálisan, fizikailag? Van-e beteg, sérült?

- Úgy érzem, hogy egyre jobban vagyunk. Senkit nem került el a betegség - ugye tizenhat fok volt mostanában - minden csapatban voltak betegek, nálunk, például a Pécs elleni meccsen Mitrovics lázas volt, de erre a szerdai mérkőzésre mindenki föltámad. Biztos, hogy egy kisebb megfázás nem fog hátráltatni senkit.

- Nyilván azért számít az erőnlét is, meg a kispad hossza.

- Persze. Abban jól állnak, de nem mondhatom, hogy mi rosszul állunk.

- Mivel lennél elégedett? Csak a győzelemmel?

- Így van.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

Beszélgetés Dabrowski Norberttel a klub honlapján


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon komolyan készülünk erre a mérkőzésre, szerintem bátran kijelenthetem, hogy idén ez az eddigi legfontosabb meccsünk és nem csak nekünk, hanem szerintem az Olympiakosznak is, ami azon is látszik, hogy már hétfő este itt edzettek Egerben. A csapatuk gyakorlatilag megegyezik a válogatottjukkal, őket erősíti még két minőségi légiós. Mivel az edzőjük is ugyanaz, aki a válogatottban, így fel tudtunk belőlük készülni, tudjuk, hogy mit csinálnak, mit szeretnének csinálni szerda este. Görögországban a válogatottal megoldottuk, most rajtunk a sor.

-
Te milyen személyes tapasztalatokat tudsz hasznosítani a kinti meccs alapján?

-
Ha személyeset nem is, de az, hogy kint milyen sokmozgásos játékot játszottak, ami eddig nem volt rájuk jellemző, az minket most már nem fog meglepni.

- Mivel lennél elégedett a magad szempontjából és a csapatod szempontjából?

- Igazán csak a győzelemmel.


19.00 Jug Dubrovnik-Szolnoki Dózsa Közgép - Sport2 Televízió, vlv (szöveges élő)

MIHO BOSKOVICS (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:

- Ha valaki ránéz a szolnoki játékosok nevére, azt mondhatja, hogy nem is érdemes vízbe ugrani, de ez nem így van! Nekünk is vannak erősségeink. A győzelem kulcsa a csapatjáték, különösen védekezésben és ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor az jó lehetőséget ad számunkra támadásban is. Az ellenfél játékosai gyorsak, támadásban fantasztikusak, ha győzni akarunk, akkor 8-9 gólon kell tartanunk őket. A Szolnok a magyar bajnokságban még nem veszített mérkőzést, de nem is játszott olyan nehéz meccset, mint ami itt Dubrovnikban vár rá. Ezért úgy vélem, tényleg
hiszem, hogy van esélyünk a győzelemre.

MARKO BIJAC (Jug Dubrovnik) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

- Nekik van a talán a legjobb kapuspárosuk a világon. Emlékszem, hogy "zúzott szét" minket többször a nemzeti csapat meccsein Nagy Viktor és Decker Attila. Ami mellettünk szól, az a hazai pálya, a környezet és a hangulat.


JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa Közgép) a LEN sajtószolgálatának:

- A Dubrovnik nagyon kemény vízilabdát játszik és megvan az ehhez szükséges fizikai erőállapotuk. Hazai pályán pedig különösen erősek. Mi mindenképpen szeretnénk eljutni a final six-be, s a legjobb az lenne, ha ezt csoportelsőként sikerülne elérnünk. Szerdán este győzelemre játszunk és a legjobbunkat fogjuk nyújtani.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) vezetőedző a vlv-nek:


- Minden mérkőzésen szeretnénk győzni, nyilván ez az egyik legnehezebb csoportmeccsünk lesz. Azt gondolom, hogy nyáron erősödött a Dubrovnik, pedig eddig sem volt gyenge. Két jó külföldit vettek és hozzájuk igazolt Obradovics is. Ehhez képest bár a Horvát Kupa elődöntőjében játszottak egy rossz meccset, de az eredményeket azért hozták, még ha nem is olyan játékkal, mint amilyet várni lehetett tőlük.

Nem tudom, hogy karácsony táján volt-e valamilyen "leülés" a csapat tagjaival, de az biztos, hogy az idei két meccsükön, a Zvezda és a Rijeka ellen szemmel láthatóan máshogy játszottak, az első két-három negyedben mind a két mérkőzésen nagyon jók voltak hazai pályán. Úgyhogy azt gondolom, hogy a szerdai nagyon nehéz találkozó lesz és ugye azt mindenki tudja, aki ismeri ezt a közeget, hogy Dubrovnik egy "nagyon erős" hazai pálya, általában remekül játszanak otthon. Mindenképpen fel kell készülnünk az erős kezdésre és természetesen - annak ellenére, hogy tudjuk, nehéz lesz, - megpróbálunk nyerni.

MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:


- Valószínűleg a legnehezebb meccsünk lesz, a Jug a csoportgyőzelem egyik esélyese, s náluk mindig nagyon nehéz játszani. Vannak tapasztalataim, többször voltunk ott a Reccóval, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek.

- Hogy készültetek?

- Teljesen a szokásos módon. Az ellenfelet is megnéztük, magunkkal is foglalkoztunk.

- Vannak külön taktikai elemek, amiket gyakoroltatok...?

- Van pár apróság, igen...

- Beteg, sérült?

- A szokásos dolgok, de nagyjából mindenki rendben van.

- Döntetlennel már elégedett lennél?

- A végén derül ki, hogy mit érne egy szerdai döntetlen, nyilván azt mondom, hogy az már valamennyire jó eredmény lenne, de vagyunk jók és olyan igényesek önmagunkkal szemben is, hogy a győzelmet célozzuk meg. De mondom, nehéz lesz... Sok múlik majd a játék képén. Ha mindent kiadtunk magunkból és döntetlen a végeredmény, akkor az teljesen jó. Főleg így, hogy a csoportunk kettészakadt, az egymás elleni eredmények fognak dönteni a továbbjutó helyek sorrendjéről, ami a folytatás miatt szintén nagyon fontos.