FACEBOOK

Varga Dani beteg, Madaras megy Athénba

Varga Dani beteg, Madaras megy Athénba
hozzászólás, 2015.01.18.

Vasárnap este a Margitszigeten megtartotta első idei edzését a magyar válogatott. Varga Dani is ott volt, de csak elköszönni jött, magas láza van, nem utazhat hétfőn Athénba. Helyette Madaras Norbertet riasztotta "SAS"-behívóval a szövetségi kapitány. Riportunk:

A többiek vízben, Dani kabátban, a parton - nem megszokott látvány. Nem is maradt sokáig lázasan jött ki a szigetre, hogy jó szereplést kívánjon a többieknek.

A többieknek, akik délután beköltöztek a Széchy uszoda mögötti épületbe, az egykori Sportszállóba, amely már az MVLSZ székhelye. Innen indul a csapat hétfő reggel Ferihegyre, hogy Athénba repüljön, a kedd esti Világliga-meccsre.

A görög út kapcsán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Mint ismeretes, Benedek Tibor eredetileg tervezett csapata már másodszor változik, hiszen az eredetileg számításba vett Manhercz Krisztián is megbetegedett, helyette Bátori Bencét hívta be a kapitány. Így a hétfőn utazók:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

Még edzés közben felhívtuk Madaras Norbit, hogy megtudakoljuk, mit szól a számára is csak rövid idővel korábban megismert "váratlan feladathoz".

"Ha a haza hív, menni kell :-) :-) :-)" - reagált a vlv-nek.

Az edzésen alapos úszás után előny-hátrány gyakorlás szerepelt a programban, a játék egy részében Madaras Norbit Decker Atyec helyettesítette a bal szélen, s egész jó passzai voltak, még elnézős is. (Azért Norbi eredeti helye valószínűleg biztos.)

A Világliga-meccs kedden este lesz, magyar idő szerint 18 órakor. Legfrissebb hírek szerint a DigiSport1 közvetíti. A vlv munkatársa a csapattal utazik.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Vége van a vasárnap esti edzésnek. Gondolom azért váratlan dolgok is befolyásolják a továbbiakat. Kérlek, mondd el te, hogy mi a helyzet.

- Igen, a váratlan dolog leginkább Madaras Norbinak váratlan, mert én már azért pár órája tudom, hogy a Varga Dani beteg. Reméljük, ez hogy nem utazik a csapattal, elősegíti a gyorsabb gyógyulását, és Madara Norbit érte váratlanul ez a behívó, mert neki holnap reggel utaznia kell a csapattal. Nem is volt ma itt az edzésen velünk, este, de holnap már ott lesz a repülőtéren.

- Mennyire módosít ez bármit a munkában, a taktikában, bármiben?

- Attól függ, hogy hogy játszott volna Dani. :-) Norbi biztosan jól fog, s Dani is biztos jól játszott volna. Dani a csapatkapitány, Norbi a csapatkapitány-helyettes, nem árt, ha kettőjük közül az egyik azért a csapattal van. De nem hiszem, hogy bármennyit módosulna így a játékunk Norbi tudja pótolni a Danit.

- Ezzel a ma esti edzéssel hogy vagy megelégedve?

- Nehéz edzés volt, hiszen a játékosok tegnap fontos mérkőzéseket játszottak, úgyhogy nagyon nem terhelhettem őket. Volt egy hosszabb úszás, de ez inkább abból a célból, hogy kedden jó állapotban legyenek. Ezért taktikailag kevesebbet tudtunk gyakorolni. Illetve az edzés holnap reggel, amíg a repülőn ülünk, az azért kelleni szokott. Nagyjából négy edzés alatt tudom átvenni az összes taktikai elemet, amit szoktunk csinálni. Ebből most kettő lesz, inkább másfél. Hiszen idegenben a görögök edzenek utánunk, tehát már ott ülnek az edzésünk nagy részén. Ettől is kicsit nehezebb, de meg fogjuk oldani. A mai edzésre azt mondom, hogy az emberelőny-emberhátrány gyakorlásban jó volt. A görög csapatnak ez a fő erőssége, mint tudjuk, az emberelőny, úgyhogy nagyon sokat gyakoroltuk ma a hátrányt.

- Holnap este Athénban folytathatjátok, jó utat kívánok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz, Feri! Vége van a vasárnap esti edzésnek, holnap utazik a csapat. Milyen hangulatban vagy, izgulsz-e?

- Köszönöm szépen, jól vagyok. Izgulni nem izgulok, mert szerencsére már pár meccset játszottam a válogatottban, így ezen már átestem a korábbiakban. Inkább jó érzéssel tölt el, hogy újra itt lehetek, és szeretnék minél jobban teljesíteni.

- Teljesen tisztában vagy már a feladatoddal, hogy mit fogsz csinálni, mit kér tőled Tibi? Megvan már?

- Igen, külön is beszélt velem, rossz kéz oldalon lesz több lehetőségem, ahogy nézzük. Nem megoldhatatlan, játszottam már ott az Egerben – igaz, hogy most az OSC-ben más pozícióban játszom, de bízom benne, hogy meg tudom oldani.

- Ez a változás, ami ma este derült ki, hogy Dani nem tud jönni, és Norbi mégis jön, ez nem érint téged?

- Szerintem nem. Még nem volt ezzel kapcsolatban megbeszélés, mert most derült ki edzésen, hogy Dani nem tud jönni. Tibi még nem mondott erről többet.

- Mire számítasz a keddi meccsen?

- Ahogy nézem a fiúkat, meg a gyakorlásból kiindulva, szerintem jó eredményt fogunk tudni elérni – ami egy győzelem.

- Az elég is, több nem kell! Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)