FACEBOOK

Szolnok-Partizan Belgrád 12:7

Szolnok-Partizan Belgrád 12:7
hozzászólás, 2015.01.14.

A várt magabiztos győzelmet hozta a Szolnok a Partizan ellen, s talán még ennél többet nyújtottak volna, ha szükség van rá. Nem volt. Nyilatkozatok, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, harmadik forduló

B csoport


Primorje Rijeka-Spandau 04 11:5 (4:1, 4:1, 1:1, 2:2) (Az egyik játékvezető Fekete Balázs volt)
G.: Radu 4, X. Garcia 3, Elez 2, S. Sukno, Muslim, ill. Restovic 3, Mateo Csuk, M. Stamm

Jug Dubrovnik-Galatasaray 11:5 (4:1, 2:0, 2:2, 3:2)
G.: N. Janovics, Obradovics 4-4, Younger 2, Ivankovics, ill. N. Vukcevics 2, Gulenc, Nikics, Paskovics

Január 17., szombat (korábbról elhalasztott mérkőzés)

Partizan Belgrád-Galatasaray 10:7 (1:0, 2:4, 3:3, 4:0)
G.: Mandics 4, Szubotics 2, Gielen, Jaksics, Radojevic, Sztojanovics, ill. M. Janovics 3, Simsek, Nikics, Vukcsevics, Akszentijevics


Szolnok-Partizan Belgrád 12:7 (3:1, 2:2, 3:2, 4:2)
G.: Alekszics 5, Varga Dénes, Mitrovics 2-2, Vámos, Gocics, Kis G., ill. Mandics 4, Sztojanovics, Jaksics, Gogov


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport1):

0:1 - Mandics első gólja

1:1 - Alekszics első gólja

2:1 - Varga Dénes első gólja

3:1 - Alekszics második gólja

4:1 - Varga Dénes második gólja

4:2 - Sztojanovics gólja

4:3 - Jaksics gólja

5:3 - Alekszics harmadik gólja, ötméteres

6:3 - Alekszics negyedik gólja

6:4 - Mandics második gólja

6:5 - Gogov gólja

7:5 - Vámos gólja

8:5 - Mitrovics első gólja

8:6 - Mandics harmadik gólja

9:6 - Mitrovics második gólja

9:7 - Mandics negyedik gólja

10:7 - Gocics gólja

11:7 - Alekszics ötödik gólja

12:7 - Kis Gábor gólja



Cseh Sándor a Sport1-nek


- Többféle forgatókönyvről beszéltünk a találkozó előtt. Az valósult meg, amikor azt mondtad, hogy reméled, hogy a végén feltudja őrölni a csapat a Partizánt, így is lett a végére nagy lett a különbség. Hogyan láttad te a meccset?

- Volt esélyünk arra, hogy elmenjünk, mert 4:1 volt és aztán végül is 6:5-nél a harmadik negyed közepétől váltottunk védekezésben, és onnan felőröltük őket, de nyilván nem játszottunk jól. Nem is vártam el, hogy jól fogunk játszani, mert ahogy a Fradi-mérkőzés előtt is mondtam, még nagyon keveset tettünk idén azért, hogy jól játsszunk. Ez látszódott a lövéseken és amit mondtam: teljesen mindegy, hogy a belgrádiak mennyire fiatalok vagy hogy milyen összeállításban jönnek, mindig nagyon nehéz ellenük játszani - éppen ezért nagyon örülök a győzelemnek.

- Voltak olyan periódusok amikor nagyon bosszankodtál a medence partján. Szóval csak a végén lehetett igazából megnyugodni, annak ellenére, hogy ez a meccs azért kézben volt?

- Két dolog miatt bosszankodtam. Az egyik az, hogy a mérkőzés közepén úgy éreztem, nem kellő vehemenciával játszunk, szerb csapat ellen nem lehet alibizni, mindegy, hogy van-e benne rizikó, teljes keménységgel kell védekezni és támadni, illetve ugye Mandics góljainál... Tudtuk, hogy lőni fog, egy ember be is ugrott szélről is elé, és ennek ellenére két blokk mellett be tudta lőni. Persze lehet azt is mondani, hogy inkább Mandics lőjön négy gólt csak győzzünk. De ez volt az a két dolog ami miatt bosszankodtam.

- Köszönöm szépen. Mindenesetre gratulálok a győzelemhez mert hogy az megvan és a vége magabiztos siker.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kis Gábor a Sport1-nek


- Kis Gábor érkezik ide mellém, az apropó pedig, ami miatt veled szerettem volna beszélni, hogy azt mondta Cseh Sándor a meccs előtt, hogy igazából nem tudod megfogni a labdát, de centerként úgysem ez a dolgod elsősorban. :-) Mondjuk ez a gólodnál különösebben nem látszott.

- Üdvözlöm a nézőket, a végét nem nagyon hallottam annak, amit mondtál, csak azt tudom, megkérdezted, hogy az ujjammal mi van. Tényleg, talán most ez volt az első kapura lövésem az elmúlt egy hétben, meg amúgy igen, centerből el lehet adni egy ujjsérülést úgy, hogy ne vegyék észre, mondjuk a bírók, ezen voltunk a mai meccsen. Igaz, a Partizan olyan védekezést játszott, hogy alig lehetett megjátszani a centereket. Teljes zónát játszottak, amikor be tudtunk állni, úgyhogy nem is volt most ez így ilyen szempontból olyan rossz, nem is kellett sokat megfognom a labdát, de napról napra javul, nem lesz vele probléma.

- Mennyit vett ki belőletek ez a mai mérkőzés? Merthogy a vége magabiztos siker lett, de azért volt olyan periódus, amikor ugye egy gólra fel tudott jönni a Partizan.

- Úgy kezeltük ezt a meccset, hogy nagyon komolyan kell vegyük, nagyon komolyan készültünk is rá. Igazából picivel több, mint egy hete kezdtük el a felkészülést az ünnepek után, úgyhogy elég sok bepótolnivalónk van, szóval a csapat még messze nem azon a szinten van, ahol abbahagytuk tavaly, az év végén. Olyan meccs lett, amilyenre számítottunk. A Belgrád nagyon-nagyon fiatal csapat, de borzasztó nehéz ellenük játszani. Fejtépősek, agyonverik az idősebb játékosokat, nincs ebből a szempontból az, hogy  örülnek, hogy velünk játszanak, úgyhogy egy nagyon jó csapat és nem szabad őket lebecsülni.

- Köszönöm szépen, gratulálok a győzelemhez és további sok sikert és jó gyógyulást neked!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok, nagyon jól alakult, bár ezt is vártuk... Te is nagyon jól védtél!

- Köszönjük szépen! A végén nem érezem annyira a csapaton, hogy pörögnénk, de ez elég volt most a győzelemhez. A szombati meccsünkről mindenki tudja, hogy az milyen sorsdöntő fontosságú mérkőzés lesz. Azt gondolom, hogy arra a meccsre még jobban fel fogunk pörögni, mert nekünk az alapszakasz-győzelem a célunk, és ahhoz az OSC-t meg kell verni.

- Most még erről a meccsről van szó… Gondolom, azért nem tartalékoltatok szombatra.

- Nem, ez nem szándékos dolog volt. Ha, erősebben alakult volna a mérkőzés, akkor biztos, hogy mindenki feljebb kapcsol. De elég volt ez a hőfok is, hogy megnyerjük ezt a meccset.

- A jó védések azért kellettek, főleg az első részében…

- Örülök neki, hogy segíthettem a csapatnak, a blokkokat majd azért még egy picit gyakoroljuk, gondolok itt a Mandicsra, ő nyáron is sok borsot tört az orrunk alá, meg most is. Ezt jó lesz majd kiküszöbölni a későbbiekben.

- Igen, ezt Cseh Sanyi külön mondta, hogy készültetek erre.

- Én maximalista típusú játékos vagyok és a sok hiba nem jó senkinek. De, még van időnk.

- Köszönöm szépen Atyec, gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Alapvetően jónak értékelem a meccset, még ha a többiek szerint nem is játszottunk jól. A lényeg az, hogy nyertünk. Abban láttam egy kis nehézséget, hogy nagyon sima lett a Fradi elleni meccsünk, emiatt fennállt a veszély, hogy elkényelmesedünk, de annyira sokat beszéltünk a Partizanról, hogy ez valahogy megteremtette a fejekben azt a komolyságot, ami kellett a győzelemhez. Ennek volt köszönhető, hogy összpontosítani tudtunk, pedig voltak pillanatok a meccsen, amiket a szerbek megragadhattak volna, de ezt nem hagytuk.

- Jól érezted magad a vízben?

- Igen.

- Ez látszott is...

- Még azért nem vagyunk abban a formában, mint amikor decemberben abbahagytuk, ez lesz talán az érdekessége az OSC elleni szombati meccsnek, de azért ez a mai mérkőzés már sok biztató jelet mutatott.



Fotó: MTI/Bugány János

A csoport állása három forduló után:


1. Szolnok 9,
2. Jug Dubrovnik 9,
3. Primorje Rijeka 6,
4. Partizan Belgrád 3,
5. Galatasaray 0,
6. Spandau Berlin 0 pont