FACEBOOK

Kupaszerda: Szolnok-Partizan és Brescia-Eger

Kupaszerda: Szolnok-Partizan és Brescia-Eger
hozzászólás, 2015.01.13.

A BL-főtábla harmadik fordulója következik, kívánjuk és nem is tartjuk lehetetlennek a kettős magyar győzelmet. Előzetesünkben Szivós Márton, Dabrowski Norbert, Varga Dániel és Cseh Sándor nyilatkozata:

Bajnokok Ligája, főtábla, 3. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


Január 14., szerda

16.30 Radnicski Kragujevác-CNA Barceloneta

20.30 Brescia-Eger - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Január 15., csütörtök

19.00 Pro Recco-Olympiakosz


A csoport állása:

1. Pro Recco 6,
2. Olympiakosz 4,
3. Brescia 2,
4. CNA Barceloneta 2,
5. ZF-Eger 1,
6. Radnicski Kragujevác 0 pont.


SZIVÓS MÁRTON (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Megkezdjük a Bajnokok Ligája főtábla versenysorozatának középső szakaszát. Mindenképpen pontokkal szeretnénk hazamenni, nagyon fontos lépés lenne ez előre.

- Mennyire ismeritek a játékosokat, volt-e videóanyagotok, hogy tudtatok készülni?

- Ismerjük őket egyénileg is, videóztunk is, felkészültünk belőlük. Erős csapat nyilván, ez nem kérdés, itt a főtáblán, különösen a mi csoportunkban csak erős ellenfelek vannak. A Brescia játéka a tradicionális szoros emberfogásra épül, arra, ami az olasz vízilabdára mindig is jellemző volt. Jól kontráznak, számítanunk kell a lefordulásaikra. Azt gondolom, hogy ha ezeket meg tudjuk akadályozni, akkor azért előnybe kerülhetünk.

- Mint mondtad, pontokkal szeretnétek hazatérni. Akkor kimondhatjuk, hogy kifejezetten győzni mentetek?

- Igen. Felkészültünk, tudjuk, hogy mit kell tennünk, meglátjuk, hogy a meccsen meg tudjuk-e valósítani. Fontos, hogy Biros Peti visszatért közénk a vízbe, ez nagyon sokat jelent nekünk.

DABROWSKI NORBERT vezetőedző (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Inkább a fizikai felkészülésre koncentráltunk, mint a taktikára, hiszen két hét szünet után tértek vissza a játékosok. A Brescia felkészült, taktikailag érett csapat, szereplői voltak a legutóbbi final sixnek, azóta csak két vagy három helyen változott az összetételük. Sok mindent tudnak, váltogatják a védekezési módokat, igyekeztünk végigmenni azon, hogy mik az erősségeik és melyek a gyenge pontjaik, de úgy gondolom, hogy nem ez lesz a kulcsa a mérkőzésnek.

- Hanem az, hogy ti hogy játszotok?

- Igen. Ha annyira fegyelmezetten és olyan elánnal tudunk játszani, mint Barcelonában és elhisszük, hogy a Recco-meccs csak egy kisiklás volt, mi annál sokkal jobbak vagyunk, mint amit ott produkáltunk, akkor eredményesek lehetünk.

- Hogy álltok "egészségileg"?

- Aki jött Bresciába, mindenki egészséges, Zalesz (Zalánki Gergő - a szerk.) ugye nincs, neki széttört az arca egy edzésen a junior válogatottnál.

- Biros Péter teljesen rendbe jött már?

- Nyilván messze van még a saját csúcsformájától, de úgy gondolom, hogy negyedenként két-három percet biztosan tud játszani.

- Mivel lennél elégedett? A pontszerzéssel?

- Csak a győzelemmel...


B csoport

18.50 Primorje Rijeka-Spandau 04

19.00 Jug Dubrovnik-Galatasaray

19.00: Szolnok-Partizan Belgrád
- Sport1 TV, vlv (szöveges élő)

A csoport állása:

1. Szolnok 6,
2. Jug Dubrovnik 6,
3. Primorje Rijeka 3,
4. Spandau 04 0,
5. Partizan Belgrád 0,
6. Galatasaray 0 pont


VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Akármennyire is fiatal játékosok alkotják a szerdai ellenfelet, azért a Partizan Belgrád mindig is Partizan Belgrád! Van egy sajátságos játékstílusuk, amit nem hagyhatunk kibontakozni. Azt gondolom, hogy fizikálisan és játéktudásban is föléjük kell nőni, lehetőleg minél hamarabb. Ha az első félidőben nem sikerül, akkor utána, a harmadik vagy a negyedik negyedben kell kijönnie ennek a különbségnek.

- Az egykori nagy Partizan sztárjai most nálatok játszanak. Ez furcsa helyzet lehet az ő számukra, mit látsz rajtuk?

- Nincsenek ennek külső jelei. Mindhárom szerb csapattársam nagyon profi, pontosan tudja, hogy mit kell hozzátennie a győzelemhez, de azért gondolom, hogy belül plusz érzelmi töltettel ruházza fel őket ez a szituáció. Nem mondták, nem látszik rajtuk, de feltételezem, hogy számukra ez nem ugyanolyan lesz, mintha bármely más csapattal játszanánk.

- Hogy álltok beteggel, sérülttel, mi van azokkal, akiknek ujjproblémái voltak?

- Új probléma nincsen, csak régi ujjprobléma..., mindenki játszani fog a mérkőzésen.

- Mire számítasz?

- Arra, amit az elején mondtam, hogy jól fogják tartani magukat az elején, szeretném, ha a mérkőzés második felére "bedarálnánk őket" és magabiztos győzelemmel zárnánk a meccset.

CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Ugyanúgy készültünk, mint a többi rangadóra. Természetesen a legfontosabb az, hogy mind taktikailag, mint fejben felkészültek legyünk a meccs kezdetére, aztán este kiderül, hogy mennyire volt sikeres a felkészülés.

Mint minden komoly potenciális ellenfelet, a Partizan szereplését is folyamatosan követtük az elmúlt időszakban, elég sok anyagunk is volt róluk, ez könnyítette a készülést. Ami minket illet, csalókának tartom a Fradi elleni nagyon sima győzelmet, rendkívül fontos, hogy ez ne altasson el minket, fejben mindenkinek ott kell lennie. Ez esetben úgy gondolom, azokat a dolgokat, amik a mi erősségeink, mindenképpen meg tudjuk csinálni, akkor is, ha jól felkészült belőlünk az ellenfél. Az egy az egyes párharcokat megpróbáljuk megnyerni, hogy a Belgrádot jellemző fiatalos lendület ne lephessen meg minket. Egy jó csapatról van szó, s a mostani fiataloknak is minden mozdulatán látszik: tudják, hogy mit jelent a Partizanban szerepelni. Hozzáteszem: igaz, hogy a belgrádiak átlagéletkora 19-20 év, de majdnem ugyanennyi volt a magyar válogatott átlagéletkora, amikor 1997-ben Európa-bajnokságot nyert. Ma pedig már az ilyen korú játékosok abszolút felnőttnek számítanak.

- A nálatok játszó három régi "partizán", Mitrovics, Alekszics és Gocics tudott nektek fontos dolgokat mondani a belgrádiakról?

- Nyilván egy-egy szituációt meg tudtunk beszélni a segítségükkel, de én azt szeretném, ha ők nem lennének emiatt a helyzet miatt "túlmotiváltak". A magyar játékosok ugyanúgy nyerni akarnak, mint ők, Mitrovicséktól nem kell több, mint amit tudnak játszani.

- Hogy álltok "emberanyaggal", vannak-e még sérültek?

- Gocics és Vámos Márton teljesen rendbe jött, egyedül Kis Gábornak vannak még ujjproblémái, de ez már szinte mellékes, így kell játszania.