FACEBOOK

Szerb világbajnokot igazolt a Fradi

Szerb világbajnokot igazolt a Fradi
hozzászólás, 2015.01.08.

Marko Avramovics a Fradi új játékosa - jelentette be a klub csütörtökön, a népligeti medence partján tartott sajtótájékoztatón.

A meghívóban annyit jelzett a klub, hogy világbajnok érkezését jelentik be. Az újságírók először a kiosztott sajtóanyagból és a sajtótájékoztató "elnökségi asztalán" elhelyezett névtábláról tudták meg, hogy Marko Avramovicsról van szó.

Mint a fórumon kiderült, a szerencse is szerepet játszott abban, hogy erősödhet a Fradi kerete. Avramovics ugyanis tavaly a Crvena Zvezdától a Nagyváradhoz igazolt (játszott is a budapesti BL-selejtezőn, amelyet az OSC nyert meg, de a nagyváradiak is továbbutottak).

A román bajnokságban azonban váratlanul négyről háromra csökkentették a külföldiek limitjét, így - utolsó érkezőként - Avramovics szorult ki a csapatból. A Fradit a Nagyvárad kereste meg, s a zöld-fehérek biztos anyagi helyzetét mutatja, hogy élni tudtak a lehetőséggel.

Avramovics 28 éves, Partizan-nevelés. Jobbkezes, de rossz kéz oldalon játszik. A szerb válogatottban 91-szer szerepelt (jelenleg nem kerettag), 2009-ben, Rómában aranyérmes lett a világbajnokságon, két évvel később Sanghajban ezüstérmet szerzett a csapattal. Háromszoros Világliga-győztes, s Zágrábból Eb-ezüstérme is van. Emellett hétszeres szerb bajnok, kétszer nyert Bajnokok Ligáját (egyszer a Partizannal, egyszer a Zvezdával).

A Fradi vezetői nem csak a következő fél évben számolnak vele, hosszabb távon szeretnék csapatukban tudni.

Marko első fellépésére kicsit várni kell, hiszen a bajnokság egyelőre az őszi szezonnál tart, ő pedig csak a második félidőben lesz bevethető az átigazolási szabályok miatt. Tehát ha minden jól megy és addig nem szenved sérülést, akkor a 14. fordulóban, január 24-én, a BVSC ellen, a Szőnyi úton mutatkozhat be.

További hír a Ferencváros háza tájáról, hogy Major Martint a szezon végéig kölcsön adták a Miskolcnak, új fiú viszont az UVSE-től érkezett Irmes Pál.

VLV-VIDEÓ:


Marko Avramovics az FTC sajtótájékoztatóján



vlv-képek