FACEBOOK

Benedek Tibor kihirdette a görögök elleni csapatot

Benedek Tibor kihirdette a görögök elleni csapatot
hozzászólás, 2015.01.07.

Kevesebb mint két hét múlva játssza soron következő Világliga-mérkőzését Athénban a magyar válogatott. Benedek Tibor szerdán kihirdette az utazó csapatot.

Az athéni csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok).

Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton
(mezőnyjátékosok)

A mérkőzés nagyon fontos, hiszen a Világliga szuperdöntőjébe csak a csoportelső jut ki, a görög válogatott pedig a legerősebb ellenfelünk a csoportban.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Ez lesz az eddigi legfontosabb, a csoportelsőséget is befolyásoló találkozónk az új Világliga-szezonban. E mellett azért is nagyon lényegesnek tartom, mert az év első mérkőzése. Nagyon nehéz meccsre számítok, a görög csapatot láttam a szlovákok ellen, lendületben vannak, szokás szerint magabiztosak és ahogy emlékszünk, a tavalyi Világliga-meccseken is nehéz ellenfelek voltak. Manhercz Krisztián eddig két mérkőzésen szerepelt, úgy gondoltam, hasznos, ha egy ilyen fontos találkozón is bizonyíthat, ugyanez vonatkozik Salamon Ferencre, aki korábban már játszott tétmeccseken, de most hosszabb kihagyás után kerül egyből a mélyvízbe. Ő egyébként rossz kéz oldalon szerepel, Madaras helyett, aki a "rotáció" alapján marad ki, nincs más oka a távollétének.

A csapat január 18-án edzést tart, majd másnap, hétfőn indul Athénba, kedden este lesz a görögök elleni Világliga-találkozó és másnap tér haza a válogatott.

Tévéközvetítésről egyelőre nem tudunk, a csapatot elkíséri a vlv tudósítója. (A meccs kedden este, helyi idő szerint 19, magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.)


A Világliga európai selejtezőcsoportjainak állása két teljes forduló után:

A csoport

1. Magyarország 6,
2. Görögország 6,
3. Románia 0,
4. Szlovákia 0 pont

B csoport

1. Szerbia 6,
2. Oroszország 6,
3. Németország 0,
4. Spanyolország 0 pont

C csoport

1. Horvátország 9,
2. Olaszország 5,
3. Montenegró 1,
4. Törökország 0
5. Franciaország 0
pont

(Horvátország három, Törökország pedig csak egy meccset játszott, a többiek kettőt.)

Valamennyi selejtezőcsoportból csak egy válogatott jut tovább, Olaszország viszont a rendező jogán részvevője lesz a nyári bergamói szuperdöntőnek. A nem európai selejtezők (tornarendszerben) tavasszal lesznek.

A SELEJTEZŐSOROZAT TELJES MENETRENDJE