FACEBOOK

Dobudot eltiltották, nem játszhat a Szolnok ellen

Dobudot eltiltották, nem játszhat a Szolnok ellen
hozzászólás, 2014.12.29.

Niksa Dobudot, a Jug Dubrovnik robosztus centerét brutalitás miatt három BL-meccsről eltiltották, így nem játszhat a Bajnokok Ligája főtáblájának január 28-i Jug-Dubrovnik-Szolnok meccsén.

A fegyelmi döntésről hozott határozatot hétfőn ismertette a horvát klubbal a LEN.

Niksa Dobud a legutóbbi BL-fordulóban, a Partizan Belgrád ellen idegenben vívott mérkőzés haradik negyedében ütötte arcon a 18 éves Marko Manojlovicsot, úgy, hogy a fiatal belgrádi játékos nem tudta folytatni a meccset. Dobudot brutalitásért kiállították, de a Jug a négy perces emberhátrány ellenére be tudta húzni a meccset, 5:3-ra.


Marko Manojlovics a "Dobud-affér" után (Starsport/waterpoloworld.com)


A belgrádi ütés (videó)


A most meghozott fegyelmi döntés értelmében Dobud a következő három BL-meccsen hiányozni fog a Jug keretéből, sőt, a helyét sem lehet betölteni, így a Dubrovnik 12 játékossal kénytelen kiállni a Galatasaray (január 14., idegenben), a Szolnok (január 28., otthon) és a Primorje Rijeka (február 11., idegenben) ellen.

A Bajnokok Ligája főtáblájának B csoportját két forduló után a Jug Dubrovnik és a Szolnok vezeti egyaránt két győzelemmel.

Niksa Dobudnak nem ez az első brutalitása pályafutása során. Emlékezetes, hogy a 2012-es eindhoveni Európa-bajnokság Szerbia-Horvátország mérkőzésén Filip Filipovics szeme alá "komponált" egy csinos kis nyílt sebet. (Azt a meccset elveszítette csapata.)

Az eindhoveni eset videója:



Dobud nevére a magyar válogatott sanghaji vb-n játszott bronzmeccse kapcsán is emlékezhetünk. Ő volt az, aki kiállított játékosként blokkolta Varga Dániel lövését, a bírók továbbengedték a játékot, a horvátok lefordultak és gólt lőttek. A magyar válogatott kikapott és negyedik lett...

Címkék:
BL Dobud brutalitás