FACEBOOK

Vízilabda-show a Kőérben

Vízilabda-show a Kőérben
hozzászólás, 2014.12.22.

Hangulatos és kifejezetten szórakoztató gálán emlékezett a Honvéd-család, s ezen keresztül a magyar vízilabdasport a 10 évvel ezelőtt elért budapesti BL-győzelemre.

A gálának az ez alkalomra új arculatot kapott Kőér utcai uszoda adott otthont. A szervezők kitettek magukért, még olyan apróságra is gondoltak, hogy a gálameccsre meghívott játékosok saját becenevüket viselő, külön ez alkalomra készített pólót kapjanak, abban vonuljanak fel a látványos, amerikai stílus szerint megrendezett bemutatáshoz..

Hosszan sorolta a szpíker az egykori és mai szponzorok nevét, s persze a játékosokét, akik közül volt, aki nehezen mozgott a vízben (a rosszmájú Vad Lajos szerint meccs közben néhányuknak komoly problémát okozott a megfulladás elkerülése...).


vlv-képek, Monoki Nikolett

A tíz évvel ezelőtti csapatból csak a külföldi elfoglaltsága miatt távol lévő Fodor Rajmund nem tudott eljönni.

A névsor:

Molnár Tamás, Kiss Gergely, Kovács Zoltán, Frikk Ottó, Kovács Olivér, Bereczki Miklós, Bárány Attila, Vári Attila, Szivós Márton, Paján Viktor, Biros Péter, Sugár Sándor, Gergely István, Kovács István vezetőedző.

Maga a meccs (amely futó órával, négyszer tíz percig tartott) nem igazolta a várakozást. Az ötletgazda és fő szervező Gergely István ugyanis korábban konkrétan megígérte, hogy döntetlen lesz a végeredmény. Még szerencse, hogy a tippmixen nem szerepelt a találkozó - nyilván az erős bundagyanú miatt.

Ehhez képest aztán előbb az "öregek" húztak el nagyon, majd a fiatalok fordítottak szemérmetlenül.

És aztán nyertek is, de az igazi győztes megint a közönség volt. Micsoda élmény élőben látni Biros Péter távolról elengedett csavart ejtését!!! (Még akkor is, ha most nem ment be.) És persze Szivós-fóka úr mókázását a labdával - ziccerben inkább hátat fordított a kapunak, hogy ne simán, hanem csavarral vágja be.

A találkozó szakmailag is számos értékes taktikai elemmel gyarapította a vízilabdázást, mint tudományt. Egy negyed után például a legmodernebb játékverzió került előtérbe: felesleges visszaúszni a támadást követően, úgyis gyorsan telik-múlik az idő, no lám, máris jön vissza a labda.

Így mindkét társaság a permanens "lefordulás" állapotába került, ha értik mire gondolok, mert fordulniuk nem nagyon kellett, viszont a ziccerek egymást követték. Az összes kapus bizonyította gömbérzékét, s néha az ember már aggódni kezdett az öregek helyzete miatt, ugyanis a mai Honvéd fiataljai megérezték a vérszagot, s kegyelmet nem ismerve próbálták maguk alá gyűrni elődeiket. (Kiss Gergely ennek elkerülésére megtalálta az egyéni technikát: félidőben átállt saját mai csapatába vagyis a fiatalok közé...)

Dicséretes, hogy a játékosok maguk is megvették a belépőjegyet, ugyanis a rendezvény bevételét a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthon, Óvoda és Általános Iskolája kapja, amelynek képviselői szintén ott voltak a gálán.

A nagyon jól sikerült estet egy-két óra csúszással teljes egészében leadta a DigiSport, s a közvetítésből kivágott részekkel igyekszünk majd ízelítőt adni a program hangulatából.


Tárgyszerűen:

Domino-Honvéd-RacioNet Honvéd 12:16  (4:3, 2:5, 3:5, 3:3)
G.: Molnár T., Paján, Szivós 2-2, Kiss G., Kovács O., Biros, Vári, Bárány, Bereczki, ill. Tóth B. 3, Kiss B., Illés, Sztojcsics, Kiss G. 2-2, Szőke, Fülöp, Simon A., Simon R., Fazekas

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Molnár Tamás első gólja, ötméteres

2:0 - Kiss Gergely első gólja

3:0 - Paján első gólja

4:0 - Szivós első gólja

4:1 - Tóth Bendegúz első gólja

4:2 - Tóth Bendegúz második gólja

4:3 - Szőke Szabolcs gólja

4:4 - Illés első gólja

4:5 - Sztojcsics első gólja

4:6 - Fülöp ejtésgólja

4:7 - Simon Adrián gólja

5:7 - Kovács Olivér gólja

6:7 - Paján második gólja

6:8 - Tóth Bendegúz harmadik gólja

6:9 - Kiss Bálint első gólja

6:10 - Kiss Bálint második gólja

6:11 - Simon Roland gólja

7:11 - Szivós második gólja

8:11 - Molnár Tamás második gólja

8:12 - Sztojcsics második gólja

9:12 - Biros gólja

9:13 - Illés második gólja

9:14 - Kiss Gergely második gólja

10:14 - Vári gólja

10:15 - Fazekas gólja

11:15 - Bárány gólja

11:16 - Kiss Gergely harmadik gólja

12:16 Bereczki gólja


A meccs legérdekesebb jelenetei (vlv-összefoglaló a DigiSport közvetítése alapján):