FACEBOOK

Átadták az új győri uszodát

Átadták az új győri uszodát
hozzászólás, 2014.12.20.

Átadták szombaton a 3,2 milliárd forintból elkészült új győri uszodát, az Aqua Sport Központot, ahol a görögök elleni hazai Világliga-selejtezőjét játssza majd a magyar válogatott április 14-én.

Az MTI tudósítása szerint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Győr fideszes polgármestere beszédében úgy fogalmazott, hogy a győriek a kormánnyal és a város vezetésével alkottak szépet, és sok győri álma vált valóra azzal, hogy 50 méteres medence épült a városban. A MOB elnöke reményét fejezte ki, hogy az élsportolókon kívül a fiatalok számára is "jó környezet" lesz az uszoda.

Simon Csaba, a kivitelező Győr Projekt Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a mintegy tízezer négyzetméter alapterületű uszodában egy 50x25 méteres nagy, illetve egy 10x16 méteres tanmedencét építettek. A komplexum 1200 ember befogadására alkalmas.

A nagy medence nemzetközi minősítéssel rendelkezik, ózontechnológiás vízkezelő rendszert és Omega időmérő rendszert építettek ki, amelyek mind megfelelnek a Nemzetközi Úszó Szövetség előírásainak. Az uszoda része még 33 egyszemélyes, 4 csoportos és 2 edzői öltöző.

Simon Csaba kiemelte: az építkezést jövőre folytatják, hiszen a kormánytól elnyert 9,6 milliárd forintos fejlesztésnek az uszoda építése csak egy része volt. Külső medencével, atlétikai és tenisz versenyek, valamint labdarúgó-mérkőzések lebonyolítására alkalmas pályákkal folytatódik az építkezés.

Az átadó ünnepségen Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó úgy fogalmazott, hogy az uszoda nem csak hazai, de világviszonylatban is megállja a helyét. Az ünnepség a győri vízisport egyesületek bemutatóival zárult.

A férfi válogatott szövetségi kapitánya jelen volt az átadóünnepségen.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Hamar ki fogjuk próbálni ezt a szép uszodát, hiszen április 14-én, a Világliga európai csoportselejtezőinek utolsó fordulójában itt játszunk a görögök ellen. Remélem, hogy addigra is fellendül kicsit a vízilabda-élet a városban és a jövő győri vízilabdázói már ott szurkolnak majd a magyar csapatnak. Nagy öröm, hogy ismét elkészült egy vidéki uszoda, megmondom őszintén, nagyon várom már, hogy elkezdődjenek a budapesti új uszodakomplexum beruházási munkálatai.


Fotó: MTI/Krizsán Csaba