FACEBOOK

Benedek Tibor - még egy ezüst...

Benedek Tibor - még egy ezüst...
hozzászólás, 2014.12.18.

Ezüsttel zárta ezt az ezüstös évet Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki a sportújságírók véleménye alapján második lett Az év szövetségi kapitánya címért kiírt szavazáson.

Az év szövetségi kapitánya Storcz Botond, a kajak-kenu válogatott irányítója lett, 1122 ponttal. Benedek Tibor 951 pontot kapott, mögötte a harmadik helyen Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya végzett, 756 ponttal.

A díjakat csütörtök este, ünneplyes külsőségek között, a Duna Televízió nyilvánossága előtt adták át a Sportcsillagok Gálaestjén.

A Benedek Tibor irányította férfi válogatott 2014-ben három világversenyen játszott döntőt, mindháromszor második lett.

A csapat kivívta a Világliga szuperdöntőjében való részvétel jogát, s a dubaji tornán a fináléig menetelt, ahol a szerbektől kapott ki.

A legnagyobb érdeklődéssel várt idei sportrendezvény a budapesti vízilabda Európa-bajnokság volt. A sokáig emlékezetes tornán csapatunk szintén eljutott a végső döntőbe, ahol a szerbek nagyobb tudása előtt kellett meghajolnia.

Végül, nyár végén a Világliga kazahsztáni végső döntőjében jutott számunkra ezüstérem, miután a rendes játékidőben játszott döntetlen után a mieink ötméteresdobásokkal maradtak alul a szerbekkel szemben.

Az év csapata vándorserleget Varga Daniéknak most vissza kellett adniuk (a győri kézis lányok vitték haza), de nagyon reméljük, hogy csak rövid időre...