FACEBOOK

Eger-Pro Recco 4:12

Eger-Pro Recco 4:12
hozzászólás, 2014.12.17.

Sajnos túl erősnek bizonyult a Pro Recco. Nyilatkozatok, gólok Egerből. (Érdekesség, hogy a címvédő Barcelonetának két hazai meccs után sincs még győzelme.)

Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló

Eger-Pro Recco 4:12 (1:5, 2:3, 1:3, 0:1)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Peris (horvát), Birakis (görög)
Eger: Mitrovics, Vapesznki, Angyal, Csuk 2, Hosnyánszky, Bedő, Szivós 1. Cs.: Zalánki, Cuckovics, Lőrincz B. 1, Erdélyi, Hárai. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Pro Recco: Tempesti, Jokovics 2, Ivovics, Figlioli 1, F. Filipovics 1, Pijetlovics 2, Prlainovics 2. Cs.: Fondelli 2, Giacoppo 1, Gitto 1, Figari. Vezetőedző: Igor Milanovics
Gól - emberelőnyből: 1/11, ill. 8/10
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -
Kipontozódott: Gitto, Ivovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Prlainovics első gólja

0:2 - Filipovics gólja

0:3 - Prlainovics második gólja

0:4 - Fondelli első gólja

0:5 - Fondelli második gólja

1:5 - Lőrincz Bálint gólja

1:6 - Jokovics első gólja

1:7 - Pijetlovics első gólja

2:7 - Szivós gólja

2:8 - Gitto gólja

3:8 - Csuk ötméteresgólja

3:9 - Jokovics második gólja

4:9 - Csuk második gólja

4:10 - Pijetlovics második gólja

4:11 - Giacoppo gólja

4:12 - Figlioli második gólja



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- 11:0 - ez az egyik adat az Eger számára, nem tudom, tudod-e, hogy ez mit jelöl?

- Igen, a fórmutatónk.

- Ezen múlt, vagy egyáltalán min múlt? Össze lehet-e szedni azokat a dolgokat, hiszen ez a kezdés ez önmagában, azt gondolom, hogy akkor már nagyjából az esélyek elúsztak, hogy a mérkőzést megnyerje az Eger. De vajon miért volt ilyen erőtlen ez a kezdés magyar részről?

- Kevés lehetőségünk volt, azokkal nem jól gazdálkodtunk ez elején, illetve minden fórjukat belőtték az első negyedben és ezzel gyakorlatilag teljesen szétnyitották a meccset. Sajnálom, ugyanarra a sorsra jutottunk, mint a Radnicski, talán annyival volt más, hogy nekünk volt több ítélet, amit kiharcoltunk, de hogy nem tudtuk belőni, az ide vezetett.

- Nagyon hurrá-hangulat volt itt a Barceloneta-meccs után, és azt gondoltuk és azt gondoljuk most is, hogy az Eger jobb eredményekre képes, mint eddig a Bajnokok Ligájában, ez viszont hasonló volt, mint az elmúlt szezonokban.

- Én ettől az eredménytől függetlenül hiszem, hogy ez így is van, azért majd nyilván a végén leszünk okosabbak, de ha azt mondtam, hogy a Radnicskit elpusztította akkor nem változott semmit a Recco. Velünk ugyanezt tette és ugyanúgy gondolom, hogy ezt fogja tenni a csoportban, nekik lesz egy vagy két gyenge meccsük én nagyon reméltem hogy ez ellenünk lesz, hát sajnos ez nem így lett. Elég nagy pofon volt, látjuk, hogy mennyit kell még dolgozni.

- A végén már azt kérted, hogy a tartása maradjon meg a srácoknak, hiszen abból mégiscsak táplálkozni kell, felépülni, és azért nem gondolom, hogy egy ilyen mérkőzés után könnyű lesz nemzetközi meccseket vívni. Beszéltünk már annyit erről az emberelőnyös dologról, ami az OB I-ben mehet, az - úgy látszik - nemzetközi szinten nem mehet.

- Nem csak nemzetközi szinten, hanem annyira gyilkos volt a fórjuk, hogy ez működik mindenki ellen nekik. Nyilván azok a játékosok határozzák meg ezt a fórsebességet is, akik a szerb válogatottban, illetve a többi olasz válogatott is nagyon jó ehhez. Nagyon sokat kell dolgozni, hogy ez nekünk is menjen, ez látszott.

- Akkor én jó munkát kívánok a következő évre, most pedig jó pihenést majd, hogyha már lesz arra ideje Dabrowski Norbernek.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Igor Milanovics a DigiSportnak


- Érkezik a Pro Recco edzője, Igor Milanovic. Nagyon jól játszott a csapat, és valamivel könnyebb volt a győzelem, mint amire számíthattak.

- Nagyon erős volt az ellenfél, és jól játszott az Eger is, de jól kezdtük a találkozót, és ez alaposan meghatározta a mérkőzés alakulását. Magabiztosan vezettünk. Nem volt azért könnyű mérkőzés számunkra sem. A hangulat is olyan volt, amiben figyelni kellett a csapatomnak. Nem ez a valódi különbség a két csapat között, úgy gondolom. Ennél közelebb van valamivel a két csapat produkciója egymáshoz. Jól védekeztünk, amit el is terveztünk előre. Amint mondtam, nem volt könnyű mérkőzés. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sportszerűen figyelték az eseményeket, és nagyon fair játékot láthattunk a vízben. Köszönöm szépen, ezt a remek atmoszférát az egrieknek.

- Mi volt a kulcsa a Recco sikerének?

- Az emberelőny nagyon hatékony volt. Ahogy említettem, a védekezésünk nagyon jó volt Erre készültünk, ezt szerettük volna megvalósítani. Természetesen figyeltük, hogyan játszott az Eger a Barceloneta ellen, és hogyan játszott az OSC ellen. Három mérkőzést is láttunk tőlük. Elsősorban ez volt a kulcs. A védekezés, az a nagyon mobilis védekezés, amit produkáltunk. Ez volt a kulcsa a mai győzelmünknek.

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Sajnos ez ma így alakult. Jelenleg sajnos úgy néz ki, hogy nagy különbség van a két csapat között. Ettől függetlenül tudunk mi ennél jobban is játszani, de mára "ez volt megírva" nekünk. Azt hiszem, most mindenki érzete, hogy milyen sokat kell ahhoz dolgoznunk a továbbiakban, hogy legyen esélyünk a BL-ben egy Recco-szintű csapat ellen.

ERDÉLYI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

-
Elnézést kérünk a szurkolóktól, hogy ilyen csúnya meccset sikerült így az év végén összehozni, ilyen közönség nem ezt érdemli. Nyilvanvaló, hogy változtatni kell valamin, amire van most pár hetünk. Nem csak a közönségnek csalódás ez a mérkőzés, de nekünk is. Sajnos ma ennyi volt a két csapat között, ez még egyszer nem fordulhat elő. Ezen fogunk dolgozni, hogy ne történhessen meg még egyszer.

ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy a meccs elején eldőlt a három pont sorsa. Belőttek rögtön két vagy három fórt, mi pedig nem tudtunk zárkózni.

Nem szabadott volna hagyni, hogy az elején gyorsan gólokat kapjunk, sajnos ez döntőnek bizonyult. Nem adtuk fel ezután sem, de még akkor is nehéz dolgunk lett volna, ha szoros a meccs, így pedig majdnem lehetetlen volt a feladat, még ha meg is próbáltuk. Sajnos ez most így sikerült.


Fotó: MTI/Komka Péter


A csoport további eredményei:

Olympiakosz-Radnicski Kragujevác 13:7 (4:2, 2:2, 4:3, 3:0)
G.: Funtulisz, Murikisz 3-3, Milonakisz 2, Delakasz, Vlakopulosz, Kolomvosz, Mallarach, Gunasz,, ill. S. Vuksanovics, Marko Csuk 3-3, J. Vrlics

Csütörtökön játszották:

CNA Barceloneta-Brescia 7:7 (2:2, 1:0, 2:3, 2:2) (a hazaiaknál Szirányi Balázs játszott, de nem lőtt gólt)


A csoport állása:

1. Pro Recco 6,
2. Olympiakosz 4,
3. Brescia 2,
4. CNA Barceloneta 2,
5. ZF-Eger 1,
6. Radnicski Kragujevác 0 pont.