FACEBOOK

Magyarország-Románia 20:10

Magyarország-Románia 20:10
hozzászólás, 2014.12.10.

Szép kerek számok. Magabiztos győzelem, csodás gólokkal. Nyilatkozatok, gólok.

Világliga, európai csoportselejtezők, 2. forduló

A TÖBBI MÉRKŐZÉS EREDMÉNYE


Magyarország-Románia 20:10 (5:3, 5:3, 5:0, 5:4)
Miskolc, Kemény Dénes uszoda, v.: Vanhams (francia), Abramovics (montenegrói)
Magyarország: Lévai, Bátori 2, Madaras 1, Erdélyi 5, Szivós, Varga Dániel 2, Bedő 1. Cs.: Vámos 3, Hosnyánszky 2, Angyal D. 2, Manhercz K. 1, Mezei 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Románia: Tic, Radu 3, Szabó R. 1, Alexa, Oanta 1, Gergelyfi 2, Popoviciu. Cs.: Prioteasa, Ianc 2, Vramceanu, Amtipa 1, Cretu. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
Gól - emberelőnyből: 5/7, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR a DigiSportnak:

- Szép gólokat lőttünk, a védekezésben volt az elején egy kis megakadás, de később javult a helyzet A 10 kapott gólt soknak tartom, 7-8 lett volna reális a román csapattal szemben. Ugyanakkor a támadójátékunk nagyon erős volt.



MTI/Vajda János


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Varga Dániel első gólja

1:1 - Gergelyfi első gólja

2:1 - Erdélyi első gólja

3:1 - Angyal első gólja

4:1 - Bátori első gólja

5:1 - Hosnyánszky első gólja

5:2 - Radu első gólja

5:3 - Ianc első gólja

5:4 - Oanta gólja

6:4 - Erdélyi második gólja

7:4 - Varga Dániel második gólja

8:4 - Erdélyi harmadik gólja, ötméteres

8:5 - Antipa gólja

9:5 - Hosnyánszky második gólja

9:6 - Gergelyfi második gólja

10:6 - Vámos első gólja

11:6 - Erdélyi negyedik gólja

12:6 - Madaras gólja


13:6 - Angyal második gólja

14:6 - Erdélyi ötödik gólja

15:6 - Vámos második gólja

16:6 - Bátori második gólja

17:6 - Mezei gólja

17:7 - Radu második gólja, ötméteres

18:7 - Manhercz Krisztián gólja

19:7 - Bedő gólja

19:8 - Szabó Roland gólja

19:9 - Ianc második gólja

20:9 - Vámos harmadik gólja

20:10 - Radu harmadik gólja



Benedek Tibor a DigiSportnak


- Még annyi ellenállást sem tudott tanúsítani ez a román válogatott, mint a szlovák, vagy amilyet vártunk, de a magyar válogatott a saját repertoárját legalábbis bővíthette ezen a mérkőzésen. Mi volt még ennek a nagyon-nagyon sima győzelemnek a haszna magyar szempontból?

- A közönségnek szép gólokat lőttünk, és nagyon sok mindent betartottunk, a védekezésünkben volt egy kis megakadás az elején. Lőttek két akciógólt centerből, ami, ha jobban, gyorsabban mozgunk hátul, akkor elkerülhető lett volna. Mint a szlovákok elleni meccsen is, ez a gyors reakció hiányzott az elején. Itt is, ahogy ezeket kiküszöböltük, már erősödött a védekezésünk. Ennek ellenére azért a tíz gólt soknak tartom. Hét-nyolc gól ez ellen a román csapat ellen "elég lett volna", a támadásunk viszont nagyon erős volt. Azért húsz gólt lőni, akármilyen fiatal ez a román csapat - sok.

- Ebből Erdélyi Balázs is ötöt vállat. Tudom, hogy ez egy csapatjáték, de például Varga Dumit lehet, hogy valamikor pótolni kell. Azt gondolom, hogy ilyen értelemben is fontos lehetett ez a találkozó. Nem?

- Így van. Balázs már többször bizonyította, hogy amikor nincs Dumi, átvállalja a felelősséget, és ez ma is így volt. Akkor tudunk még erősebbek lenni, ha együtt is ennyire aktív marad mind a kettő, és nem egymást elnyomják, hanem egymást erősítik. Ez a cél, hogy tovább erősödjünk csapatszinten. Nyilván az, hogy így cserélgetem a játékosokat, ebben a pillanatban nem kedvez a csapategységnek, de most azt gondolom, hogy ez is fontos, hogy ezek a fiatalok megtanulják ezt a nemzetközi hangulatot, és egyre jobban beleérjenek. Ha szükség lesz rájuk, akkor lehessen őket bátran vízbe küldeni.

- Milyen hangulatban vonultok most téli szünetre, és mikor kezdődik újra a munka?

- Januárban játszunk majd Athénban a görög csapat ellen, ami a legfontosabb mérkőzésünk olyan szempontból, hogy a legerősebb ellenfelünk a csoportban. A legfontosabb mérkőzésünk majd a győri görögök elleni hazai mérkőzés lesz, ez lesz az utolsó a hatból. De hogyha kint sikerülne legalább egy döntetlent elérni, akkor az mindenféleképpen nagy előrelépés lenne a csoportelsőség felé.

- Ehhez kívánok jó munkát, jó pihenést! Gratulálok Benedek Tibornak!

(Lejegyezte: Kerbi)



Erdélyi Balázs a DigiSportnak


- Öt góllal vetted ki a részedet a sikerből, és ugye sokat emlegettük, hogy Varga Dumi most nincs itt, és neked egy picit az ő posztján is játszani kell. És mutattál is ilyen "vargadumis" mozdulatokat. Azt gondolom, hogy ezért mindenképpen dicséret illet téged is és az egész csapatot is. Nem tűnt annyira nehéz feladatnak. Te hogy érezted belülről?

- Köszönjük szépen, először is. Igen, ugye tudtuk, hogy nem fog játszani Dumi, de nem volt ez így kimondva, hogy nekem kell gólokat lőnöm, vagy bármi ilyesmi teher volna rám helyezve, de örülök, hogy így alakult. Ez egy nagyon fiatal román csapat volt, nem az, amelyik itt volt az Eb-n a nyáron. Tehát kicsit könnyebb volt a feladatunk, mint amire számítottunk. De örülök, hogy ilyen sima lett a vége.

- Jó ez, vagy jó lenne egy-két küzdelmes mérkőzés is, gondolva arra, hogy majd ha továbbjuttok - amiben bízunk - akkor ennél jóval keményebb meccsek lesznek. Bár azért Benedek Tibi arra is felhívta a figyelmet, hogy év vége van, tehát nem biztos, hogy most kell a legkeményebb meccseket vívni.

- Így van. Az év végén tényleg jó, hogy egy kicsit lazább mérkőzés volt, ugyanakkor azért jó lenne, ha a csoportban volna még legalább egy, erősebb csapat, így tudnánk többet gyakorolni. De ez van, ezt kell teljesíteni.

- Viszont a saját játékotokat tudtátok gyakorolni, és olyan figurákat, feladatokat illetve te is akár védekezésben vagy egyéb olyan feladatokban, amelyekben nem biztos, hogy lennél. Ezen a mérkőzésen ezt lehetett, nem?

- Igen, leginkább a felállt védekezést tudtuk gyakorolni, ugye támadásban annyira sok mindent nem, mert nagyon sokszor lefordulással fejeztük be az akciókat. Inkább a védekezési elemek, amiket jobban tudtunk gyakorolni.

- Köszönöm szépen! Gratulálok Erdélyi Balázsnak és a magyar válogatottnak egyaránt!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



- Manhercz Krisztián érkezik, aki szereti a mély vizet, a szó átvitt értelmében még inkább, hiszen míg a szlovákok ellen talán a támadásban jobban dadogott a kezed, de védekezésben már szerintem akkor is nagyon sokat hozzá tudtál tenni. Most végre megszületett az első felnőtt gólod is! Ehhez kellett persze ez a román csapat, de azt gondolom, hogy nem csak megtiszteltetés hanem még micsoda számodra ez az egész?

- Egyértelműen nagy élmény, ugye a felnőtt válogatottba sikerült gólt szereznem. Nem akármilyen nevekkel játszottam együtt, Szivós Marci, Hosnyánszky Norbi, a szlovákok ellen Varga Dénes, ez biztos, hogy maradandó élmény. Nem vagyok teljesen elégedett magammal, sokat hibáztam, dekoncentrált voltam gyakran, igyekszem ezeken javítani,

- Ez még a korodnak vagy a rutintalanságnak tudható be, már ami a válogatottságot illeti?

- Inkább a saját fegyelmezetlenségemnek tudnám be, ezen a szinten oda kell tudni koncentrálni minden mérkőzésen. Igyekszem a magam részéről mindent beleadni és koncentráltabbnak lenni.

- Ez a bizalom, amit kaptál Benedek Tibitől, mennyire visz téged előre akár a klubvízilabda-életben is?

- Mindenképp, ugye 17 éves vagyok, de már másodszor szerepeltem a felnőtt válogatottban, ebből igyekszem önbizalmat meríteni és remélem, ez kihat a játékomra is majd a klubcsapatban.

- Szerinted mennyire nehéz itt ténylegesen megmaradni, a tűz közelében maradni a válogatottat illetően, hiszen sokan pályáznak kevés helyre.

- Sokan pályáznak, igen és épp ezért hétről-hétre teljesíteni kell a klubcsapatban is, be kell bizonyítani, hogy Magyarország legjobbjai között van helye az embernek.

- Ehhez kívánok jó munkát. Gratulálok Manhercz Krisztiánnak is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Végül is mindkét célunkat elértük, mert amellett, hogy nyertünk, a csapatkeresés szempontjából is voltak nagyon biztató momentumok. Azt hiszem, hogy látványos, magyaros vízilabdát játszottunk, amivel néha csak az a bajom, hogy a védekezésre nem figyelünk eléggé. Ez az egyetlen dolog, ami kritizálható, de összességében ez egy jó meccs volt.


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy ez a két és fél nap jól sikerült és össze is jöttek a meccsen azok a dolgok, amiket gyakoroltunk. Támadásban nagyon jók voltunk, védekezésben nem annyira, de ez a "tíz gól közte" önmagért beszél és ez nagyon jó dolog!

Játszottam számomra eddig szokatlan helyen is - fórban a kapufánál -, a mozgásom szerintem jó volt, egy ilyen szituációban nem sikerült belőnöm a helyzetet, de legközelebb majd bemegy.


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy azt kaptuk, amire számítottunk. Fiatal csapattal jöttek a romának, elég pörgős is volt a meccs. Az elején jól is tartották magukat, szoros volt a mérkőzés, kicsit megleptek minket a kétcenteres játékkal, de az első negyed után Tibi kitalált erre a dologra egy jó védekezést és onnan kezdve uralni tudtuk a mérkőzést. Ami a saját teljesítményemet illeti, úgy gondolom, hogy amit ezen a mecsen akartam, azt sikerült teljesíteni.


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Örülök, hogy nagy arányú győzelmet arattunk. Biztos, hogy kaptunk két-három olyan gólt, ami elkerülhető lett volna, de a támadójátékunk nagyon jó volt és örülök, hogy sima lett a mérkőzés.
Mivel nekem az első számú feladatom a védekezés volt, természetesen nem örülök, hogy sok gólt kaptunk, de összességében azt mondom, hogy ennél rosszabb sose legyen.


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- A támadójátékunkkal, úgy gondolom, nem volt gond, ezt mutatja a 20 lőtt gólunk, védekezésben voltak apró hibák, de ezen a téren is feljavultunk a második félidőre. Én személy szerint nagyon elfáradtam, kicsit bennem volt még az elmúlt hétvége, úgyhogy most próbálok pihenni.


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Még szokjuk a kisebb pálya sajátosságait. Nyilván több a támadási lehetőség, emiatt sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk. A románoknál hiányoztak fontos játékosok, ezért is nagyon sok a kapott tíz gól. Nekem kicsit vigyáznom kellett a kezemre, még a pénteki kupaelődöntőben sérült meg, ezért is volt bekötve.


LÉVAI MÁRTON a vlv-nek:

- Ez volt az első Világliga-mérkőzésem az új szabályok szerint és azt hiszem jó, sokgólos meccset játszottunk. A 20 gól nagyon szép, a végén már a közönséget szórakoztatták a fiúk, a tíz kapott gól viszont szerintem sok és Tibi is azt mondta, hogy sok. Ezen kell majd javítanunk. Sajnos a hat kapott gólomból kettő akcióból esett, de egyébként a védekezés is rendben volt, a harmadik negyedre feljavult.


DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Ugye én a második félidőben álltam be, az egyik negyedben nem kaptam gólt, a másikban négyet. Elégedett vagyok, szerintem kihoztam ebből a meccsből, amit lehetett. Nagyon örülök, hogy ez a csapat a most szerepelt játékosokkal ilyen jól megoldotta a feladatot. Megyünk tovább.


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Komolyan vettük a mérkőzést, ennek tudható be a győzelem nagy aránya. Gratulálok Manhercz Krisztiánnak az első góljához!
Örülök, hogy győztes meccsel, ilyen szépen tudtuk zárni ezt az évet. Szép esztendő volt, annak ellenére, hogy természetesen maradt bennünk hiányérzet. Úgy gondolom, hogy jó úton jár ez a csapat és büszke lehet arra, amit ebben a két évben elért.


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Jól kezdtük a meccset, aztán a védekezésben lett egy kis zavar, amikor elkezdtek két centerrel játszani. A támadások jók voltak, nagyon pörögtünk, mentünk.

A tíz gól egy kicsit sok, de a húsz gól meg nagyon sok, úgyhogy összességében: jó, közönségszórakoztató játékot produkáltunk.

A hibákat majd javítjuk folyamatosan. Bizakodó vagyok.


A magyar himnusz kezdetekor a játékosokat bekísérő egyik kisfiú rosszul lett, előbb megtántorodott, majd összeesett volna, ha Varga Dániel és Decker Attila nem kapja el őt.