FACEBOOK

Következik: Románia

Következik: Románia
hozzászólás, 2014.12.09.

Második Világliga-selejtezőjét vívja szerdán este Miskolcon a magyar válogatott. Keddi riportunk egyben a vlv meccselőzetese.

Ezúttal Erdélyi Balázst kértük meg, hogy foglalja össze a csapat napját - kronológia szerint.

ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Reggel egy óra szárazföldi tornával kezdtünk, lazítás és has-hátizom erősítés volt a programban. Konditerembe ma nem mentünk. Aztán vizes edzés volt, egy-másfél órát gyakoroltuk a holnapi meccsre készülve a védekezést. Délután csendes pihenő, majd egy kis videó, a románokat is nézegettük. Aztán mentünk edzeni, majd vacsoráztunk és vége a napnak mára.

- Az esti edzés mennyire volt komoly? A románok előttetek, vagy utánatok edzettek? Láttak-e titeket edzés közben?

- Nem hiszem, hogy láttak, hiszen előttünk edzettek.

- Mit gyakoroltatok?

- Emberelőnyt emberhátrányt, valamint felállt védekezés elleni támadást, és ezt a fajta védekezést. Leginkább a védekezésre koncentráltunk.

- Milyen a hangulat?

- Jó nagyon a hangulat, mondhatom, hogy a szokásos. Mindenkinek jó kedve van, bár nyilván nem lesz ez egy könnyű mérkőzés, holnap. Tehát jó hangulat van, de mindenki keményen dolgozik, nincs lazítás.

- Milyen meccsre számítasz?

- Bevallom őszintén, hogy eddig kemény meccsre számítottam, de úgy hallottuk, hogy a románok valamivel gyengébb csapattal jöttek, mint azt vártuk. Több fiataljuk lesz, ők is bizonyítani akarnak, biztos, hogy nem lesz könnyű.

- Ott a baloldalon, Dumi távolléte neked mit jelent?

- Remélhetőleg több lehetőséget bizonyítani. Nyilván furcsa, hogy nincs Dumi, de erre is fel kell készülni.

- Van valamilyen személyes célod a holnapi mérkőzés kapcsán?

- Nincs különösebb célom, jó emlékeim vannak erről az uszodáról, itt játszottam életem első válogatott mérkőzését Kanada ellen, természetesen magyar győzelemmel. Ezt várom holnap is.

- Köszönöm Balázs, sok sikert holnapra.

(Lejegyezte: Kerbi)


Világliga európai selejtezők, 2. forduló

A KEDDI ÖSSZES EREDMÉNY

Szerda, Miskolc, Kemény Dénes uszoda

18.25 Magyarorszég-Románia (jegy már nem kapható) - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

A románok különböző okok miatt nagyon fiatal csapattal jöttek, ott van náluk a válogatottba visszatért center, Cosmin Radu, aki egyértelműen a legjobb román vízilabdázó jelenleg, igazi világklasszis, nincs viszont a csapatban Tiberiu Negrean, a Nagyvárad játékosa, aki toronymagasan vezeti a román bajnokság góllövőlistáját.

BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Nagyjából azért látjuk, hogy a román csapat eléggé új. Radu itt van, aki a legerősebb emberük, de azon kívül ez egy teljesen más csapat. Én azt gondolom, hogy lesz különbség a két válogatott között. A szlovák meccsen láthattuk, hogy a kis pályán bizonyos ideig, amíg bírják a csapatok, nehéz elszakadni, de szerintem azért viszonylag nagy különbség lesz a mérkőzés végére. Mi ehhez gyakoroltuk a szokásos dolgainkat, a saját taktikánkkal foglalkoztunk leginkább, és kevésbé azzal, hogy a román csapat mit csinál. Arra azért kellett készülünk, hogy Radut centerben meg akarják játszani, fórban oda akarják neki adni a labdát. Ez mindenképpen feladat.

- Vannak kikristályosodott dolgok, hogy akár embereket bizonyos posztokon ki akarsz próbálni, amellett hogy nyilván nyerni kéne?

- Mindenképpen a lefordulásos játék ilyen, mert az látszik, hogy a kis pályán ez a játékelem nagyon felgyorsul és sok van belőle. E lehetőség minél jobb kihasználásán dolgoztunk, és hogy az ezzel kapcsolatos hibákat kijavítsuk a szlovák mérkőzéshez képest. Ott is nagyon sokszor lefordultunk, de nem túl nagy százalékban értékesítettük a helyzetet. Ezt mindenféleképpen javítani szeretném, illetve természetesen az is érdekel, hogy a fiatal játékosok hogy élnek a lehetőséggel. A legfontosabb természetesen az, hogy megnyerjük a mérkőzést.

- Milyen a hangulat, hisz ez nem a megszokott összetételű csapat?

- Ismerkedős. Nem várhatom el, hogy ugyanolyan jó legyen a hangulat, mint ha öt-hat hetet töltöttünk volna együtt, a szlovák mérkőzéshez képest is van öt új ember, ezért ez így valóban egy ismerkedős időszak. Elsősorban nem a játékosok közötti összhangon van a hangsúly, hanem hogy szokjuk a mérkőzéseken a taktikai elemeket, és így, szép lassan épüljünk. Ahogy megyünk előre, és egyre fontosabbak lesznek a mérkőzések, mondjuk a következő görög, vagy az azt követő meccsek, úgy fogok egyre kevesebb változást végrehajtani mérkőzésről mérkőzésre.

- Mi az, amivel elégedett lennél holnap, akár számszerű különbségben akár a mutatott játék terén?

- Erre azért nem tudok választ adni, mert nem tudom, hogy milyen lesz az ellenfél, hiszen egy játékoson kívül nem ismerek senkit. Öt-hat gólos különbségre azért számítok.

- Játékban?

- Vannak olyan játékelemek, amelyekre kíváncsi vagyok.

- Tibor, nagyon szépen köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Folytatjuk a világliga-sorozatunkat és továbbra is két célunk van. Az egyik, hogy megnyerjünk minden meccset, a másik pedig az, hogy azok a játékosok, akik lehetőséget kapnak a bizonyításra, minél jobban játsszanak és a csapat is formálódjon. Mindkét feladatunk teljesítéséhez jó ellenfél lesz Románia, figyelni kell rájuk elsősorban a centerük miatt, ugyanis szerintem Radu a világ egyik legjobb centere. Remélem, telt ház előtt tudunk játszani.

- Egy kicsit sem tartasz a románoktól? Eléggé kicserélődött a csapatuk, furcsa, ismeretlen társaság, nincs benned egy kis feszültség emiatt?

- Ismeretlen csapat, de nem csak nekünk. Ma edzés előtt beszélgettem Cosminnal (Cosmin Raduval - a szerk.) és kérdeztem, hogy ő ismeri-e minden csapattársát. Azt válaszolta, hogy még nem, de majd bemutatkozik...

- Hogy látod, a mi fiataljaink mennyire vannak megszeppenve? Most azért teher van a vállukon, részben Dumi távolléte miatt is.

- Nem látok rajtuk megszeppenést, élvezik, hogy itt vannak, nagyon figyelnek, nagyon koncentrálnak a feladataikra, remélem, egy kicsit azért oldódnak holnapra és akkor a lehető legtöbbet tudják nyújtani.

- Mivel lennél elégedett szerdán este?

- Ha az előbb említett két célunkat elérjük: nyerünk és minél többen jól játszanak a csapatból.


LÉVAI MÁRTON a vlv-nek:

- Készültünk, gyakoroltunk tegnap is, ma is. Tibi azért hagyott időt a kupaelődöntők és a döntő után regenerálódni a csapatnak, nem voltak fizikailag olyan megterhelőek az edzések, inkább taktikailag készültünk többet. Ma láttuk este a román csapatot. Elég új társasággal jöttek, sok közöttük a fiatal, számomra ismeretlen játékos.

Holnap felesben védjük Attilával (Decker Attilával - a szerk) a meccset. Magammal és a csapattal szembeni elvárásom, hogy
kevés akciógólt kapjunk, ehhez sokmozgásos védekezést kell nyújtanunk és nem szabad hagynunk, hogy a támadásainkból kontrázzanak és forduljanak le minket.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- A román válogatott szerintem erősebb, mint a szlovák, a magyar pedig a világ egyik legjobb csapata, s már csak ezért is nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk.

Több fiatal lehetőséget kap a bizonyításra, köztük én is. Nem hiszem, hogy ez terhet rak ránk, bár tény hogy bizonyos felelősséggel jár, de én úgy gondolom, inkább a bizonyítási vágy lesz erős, ez fog uralkodni rajtunk.

A szerda esti csapat:

Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Honvéd) - (kapusok)
Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (OSC),
Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Madaras Norbert (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Szivós Márton (Eger), Varga Dániel (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok) - mezőnyjátékosok.