FACEBOOK

MK-elődöntő: Eger-Szolnok 5:6

MK-elődöntő: Eger-Szolnok 5:6
hozzászólás, 2014.12.05.

Újabb gólszegény meccsen, az elején megszerzett jelentős előnyből kicsit megtartva jutott kupadöntőbe a Szolnok. Nyilatkozatok, gólok.

Theodora Magyar Kupa, elődöntő

Eger-Szolnok 5:6 (0:0, 0:2, 2:3, 3:1)
Szentes, v.:
Dodog, Németh A.
Eger: M. Mitrovics, Angyal, Hosnyánszky, Vapenszki, Szivós 2, Csuk 2, Bedő. Cs.: Zalánki, Erdélyi, Cuckovics, Lőrincz, Hárai 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szolnok: Nagy V., Gocics, Madaras, Jansik D., Varga Dénes, S. Mitrovics 2, Kis G. Csere: Varga Dániel, Vámos 2, Alekszics 2, Mezei, Tóth M., Hangay Z. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 1/9, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Angyal (29.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Mitrovics első gólja

0:2 - Vámos első gólja

0:3 - Vámos második gólja

1:3 - Csuk első gólja

1:4 - Alekszics első gólja, ötméteres

2:4 - Szivós első gólja, ötméteres

2:5 - Mitrovics második gólja

3:5 - Szivós második gólja, ötméteres

4:5 - Csuk második gólja

4:6 - Alekszics második gólja

5:6 - Hárai gólja



Cseh Sándor a DigiSportnak


- Gratulálok a győzelemhez! Túl van a nehezén a Szolnok?

- Hát nem. Az egész meccsre úgy készültünk mi is, és az Eger is, hogy csak ez az egy meccs van. Nyilván most ezért nem tudok semmit mondani az OSC-ről. De hát ez egy nagyon nehéz meccs lesz megint, kezdődik minden elölről.

- Beszéljünk egy picit akkor erről a mérkőzésről, amely hatalmas taktikai harccal kezdődött, de azért a bátrabb játék a második félidőben jött ki mind a két csapat oldaláról. De végül is a Szolnok kezében volt ez az egész, az elejétől, és csak a Szolnok ejthette volna ki ezt a győzelmet a kezéből. Most sikerült ezt tartani.

- Igen, az első három negyedben szenzációsan játszottunk, még ha nem is volt annyira látványos, de nagyon fegyelmezetten. Az utolsó negyedben pedig nyilván az Eger egy kicsit már minden mindegy alapon betört, lőtt. Mi pedig elöl háromszor is emberelőnyben nagyon rossz megoldást választottunk. Talán a vége lehetett volna simább, de így is nagyon örülünk. Egy nagyon jó Egert megverni.... És elnézést, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de szeretném nekik is megköszönni, az egri szurkolóknak - mert én a Rijeka meccs óta nem beszéltem újságíróval - és az szerintem óriási dolog, hogy ők átjöttek, az egri szurkolók, és minket buzdítottak. Elnézést, ez egy más téma volt.

- Hatalmas feszültség szakadt ki belőled is, én úgy láttam a mérkőzés végén. Volt valami feszültség, vagy van? Bár még az aranyérem nincs meg, és a Szolnoknak azt hiszem az hiányzik egyelőre a vitrinből. Az a bizonyos aranyérem, valamilyen kupában és sorozatban, de most már van egy megkönnyebbülés?

- Mindig nagy a feszültség bennem. Az OSC ellen, a BL-ben a Rijeka ellen, most is. Mindenki szeretne aranyat nyerni, mi is nagyon szeretnénk. Hát ezek olyan meccsek, ahol azért küzdünk, hogy meg tudjuk nyerni a kupát, amiért létrejött ez a csapat, amiért dolgozunk szeptember óta, ez természetes. De a feszültség nem volt nagyobb, mint az előző pár hétben, a rangadókon.

- Jó munkát kívánok, jó pihenést!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Nagy falat volt, talán túl nagy falat volt ma a Szolnok az Eger számára? Vagy azon a kétméteren múlt, azon a bizonyos emberelőnyön?

- Nem azon múlt, hanem hogy az elején lassúak voltunk, de teljesen mindegy, hogy mi volt az elején, a végjáték szoros volt. A jobb csapat nyert, megérdemelték, gratulálok nekik.

- Ennyire egyszerű volt a képlet? Egri szempontból talán pont a támadások befejezése illetve az emberelőnyök befejezése - főleg az elején - akadozott, talán ha nem kellett volna annyira kapaszkodni, akkor lehetett volna könnyebben felzárkózni.

- Látszott az elejétől, hogy ez kevés ítéletes meccs, hogy nagyon nagy a birkózás és élvezhetetlen játék volt a nézők számára. Mind a két csapathoz alkalmazkodni kell, látszott hogy ez ma nem lesz egy szép meccs, jobban örültem volna, ha azt mondtad volna a végén hogy legalább eredményes volt de hát ez van. Csak egy csapat nyerhet. Ez ma a Szolnok volt.

- Csalódás, hogy nincs ott az Eger idén sem a kupadöntőben?

- Én nem foglalkozok azzal hogy mi volt, csak azzal most ami van és utána mi lesz. Nem csalódás, mert a Szolnok jó csapat, egy ilyen mérkőzésen, azt gondolom, hogy lehet vereséget szenvedni. Most már azért szeretném egyszer megnézni, hogy utánunk jön az ellenfél és nem mi megyünk utána.

- Lehet hogy ez majd a bajnokságban így lesz, most nem így volt Dabrowski Norbertnek köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Viktor a DigiSportnak


- Gratulálok Nagy Viktornak, a mérkőzés legjobbjának. Tényleg azt gondolom, hogy a kapusteljesítmény, illetve a védekezés döntötte el most ezt a párharcot a Szolnok javára. Ma abszolút jobb volt a Szolnok, nem abszolút, de mindenképpen jobb volt az Egernél és te is.

- Köszi szépen. Nagyon jó, kemény mérkőzés volt, erre is számítottunk, úgyhogy össze kellet kapni magunkat, mert a fórkihasználásunk nagyon nem ment. Meg kell hogy mondjam, hogy nagyon rossz labdákkal játszunk és ez a lövőteljesítményen is azért érzékelhető, hál istennek, ez a javamra szól, a kapusok javára, de annak örülök, hogy a védekezés nagyon rendben volt nálunk. A végén egy kicsit már fáradtunk és ebből adódóan kaptunk gólokat, de a szív a helyén volt és még maradt elég oxigén ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést, úgyhogy nagyon-nagyon boldog vagyok. Én személy szerint nagyon akarom ezt a Magyar Kupa-győzelmet, vagy hát a döntőt, de most már beszélhetek arról, hogy a győzelmet mert bent vagyunk. Úgy érzem, hogy minden csapattársam így van ezzel, úgyhogy nagyon-nagyon boldog vagyok hogy bejutottunk - és fáradt.

- Igen látom, hogy fáradt vagy, de csak nem a labda minőségén múlt, hogy így tudtál védeni és egyébként, hogy a védekezés így működött a Szolnoknál.

- Jó, persze. Nem akartam ennyire nagyképű lenni, voltak jó labdák is. :-)

- Nézzünk akkor előre az OSC kapcsán, amely OSC-t már ugye legyőzött a Szolnok, pont a Bajnokok Ligája főtáblára jutásért, de hát talán többet pihenhetett, talán nem volt ilyen éles mérkőzése. Mire lehet képes a Szolnok és mire az OSC ebben a döntőben?

- Így van, játszottunk az OSC-vel, mondhatjuk, hogy ismerjük egymást. Ők ma délután egy nagyon könnyű meccsen jutottak be a döntőbe, úgyhogy ha azt nézzük, ők pihentebbek lesznek vasárnap. De ez nem számít, itt már nem lesz fáradtság, az akarat mindig le tudja győzni a fáradtságot, van egy napunk arra, hogy összeszedjük gondolatainkat és felkészüljünk az OSC-ből. Mivel már játszottunk, ezért ismerjük őket, de ahogy én ismerem Vincze Balázst, a Magyar Kupára mindig kitalál valami "jó dolgot", úgyhogy lehet számítani meglepetésre, erre is fogunk készülni.

- Meglátjuk mi lesz, jó pihenést, jó felkészülést kívánok. Gratulálok Nagy Viktornak és a Szolnoknak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)