FACEBOOK

MK-elődöntő: Honvéd-OSC 1:8

MK-elődöntő: Honvéd-OSC 1:8
hozzászólás, 2014.12.05.

Magabiztos OSC-győzelem, furcsa, sok hibával tarkított meccsen. Nyilatkozatok, gólok.

Theodora Magyar Kupa, elődöntő

Honvéd-OSC 1:8 (0:2, 0:0, 1:4, 0:2)
Szentes, v.: Petik A., Csizmadia
Honvéd: Lévai, Simizu, Szőke, Kiss G., Koji, Fülöp, Simon A. Cs.: Kiss B, Fazekas 1, Sztojcsics, Illés, Steinmetz B., Simon R. vezetőedző: Vad Lajos
OSC: Bisztritsányi, Kayes 2, Hegedüs, Graham, Gór-Nagy 1, Salamon 1, Gór-Nagy 1, Bundschuh. Cs.: Decker Á., Bátori 2, Juhász, Kovács G. 1, Szentesi Á., Draski Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 1/12, ill. 2/9

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az OSC simán jutott a vasárnap 19 órakor kezdődő döntőbe.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Kayes első gólja

0:2 - Bátori első gólja

0:3 - Hegedüs gólja

0:4 - Bátori második gólja

0:5 - Kovács Gábor gólja

1:5 - Fazekas gólja

1:6 - Kayes második gólja

1:7 - Salamon gólja

1:8 - Gór-Nagy gólja



Vad Lajos a DigiSportnak


- Vad Lajos áll itt velem szemben, aki nagyon mosolygós volt a mérkőzés elején. Meg is kérdeztem, hogy mért ennyire mosolygós, és azt mondtad, hogy miért kéne idegesnek lenni? És hát, ha volt csapat, amelynek nem kellett volna idegeskednie ezen az elődöntőn, gondolom, az a Honvéd, hiszen teher biztosan nem volt a csapaton mégis semmi mást nem láttunk, mint egy idegesen játszó csapatot. Rosszul láttuk?

- Nem, nem abszolút. Ugye hát a lőtt góljaink azért azt megmutatják, hogy ma egyes lett, tehát ha tanár előtt feleltünk volna, ez egyest érdemel. Én azt mondtam a srácoknak az öltözőben, hogy oké, hogy ide jutottunk, szép dolog, de ha szeretne valaki válogatott játékos lenni akkor itt volt a lehetőség, megmutathatta volna, nem mutatta meg, magyarul nincsen válogatott szintű játékosunk sajnos. Itt nem a két öregre gondolok akik már rakásra nyerték magukat, hanem a fiatalokra. Összesz...ták magukat - magyarul.

- Nem volt mit tenni közben? Hiszen próbáltál időt kérni de hát talán még rosszabbak voltak az emberhátrányos, emberelőnyös próbálkozásai a Honvédnak és gólokat adott konkrétan az OSC-nek.

- Ezen a meccsen egy dolguk volt, hogy minél hamarabb véget érjen a mérkőzés. Tehát ezért drukkoltam. Ennyi ember előtt..., lehet gyakorolni az emberelőnyt, tehát ha valaki nem tökös, aki nem áll fel, nem vállalja be, akkor ez az eredmény, körülbelül úgy számolgattam, hogy 13-ból lőttünk be egyet, ez vicc kategória számomra.

- Akkor most komoly feladat van,hogy összerázza a csapatot egy kicsit a bajnokira, köszönöm szépen Vad Lajosnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vincze Balázs a DigiSportnak


- Vincze Balázst várjuk ide, akinek gratulálok a győzelemhez! Őszinte leszek, nem ilyen mérkőzésre számítottunk, talán Ti sem. Nem ez volt a valaha volt legszebb vízilabda-mérkőzés, amit láttunk, de hát az OSC félgőzzel megnyerte. De azért van még min javítani a döntőre.

- Köszönjük szépen! Valóban nem volt egy igazán látványos mérkőzés, de nem félgőzzel, hanem nagyon komoly energiákat belefektetve, nyilván elsősorban a védekezésbe, ami azért a támadójátékunkon meglátszott, hogy oda már kevesebb erő, energia, koncentráció maradt. Ott maradt bennünk bőven, de valahol ez volt ennek a mai mérkőzésnek a célja. A négy csapatból egyedül nekünk volt veszteni valónk, mert valóban a Honvédot remélte mindenki, mi megkaptuk, örültünk neki, de kevés a parton örülni a vízben meg kellett mutatnunk, hogy ezzel élünk. Éltünk vele. Ott vagyunk a döntőben. Az OSC-nek régóta nem volt ilyen sikere. Szeretnénk a hétvégét még egy győzelemmel megfejelni.

- Ugye 1981-ben döntőzött, de 40 éve tudott nyerni az OSC legutóbb, de te most már zsinórban negyedik alkalommal lehetsz ott a kispadon kupadöntőben. Mennyiben más ez most neked az OSC színeiben, mint eddig volt a Szegeddel?

- Minden év kihívás. A Szeged színeiben is az első, a második, a harmadik különbözött. Más játékosokkal kellett másfél-két hónap alatt két és fél hónap alatt összeállni egy olyan közösséggé, amelyik egy elődöntő után egy döntőt is meg tudott nyerni. Én bízom abban, hogy az elmúlt időszak, amennyit együtt eltöltöttünk már a BL-mérkőzésekkel, a bajnoki mérkőzésekkel együtt, ad annyi energiát, összeszokottságot, hogy holnapután eséllyel tudunk vízbe ugrani és azt az esélyt valóra is tudjuk váltani.

- Gratulálok Vincze Balázsnak és az OSC-nek!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Bátori Bence a DigiSportnak


- Hozta a kötelezőt az OSC, ahogy már említettük, nem a legszebb vízilabda-mérkőzést láthattuk, és azért az OSC támadásokban még főleg javulhat vasárnapig, de a lényeg a lényeg, ott van az OSC a kupafináléban.

- Mondtad, hogy kötelező, szerintem mindig a kötelezőt a legnehezebb hozni. Az utóbbi két-három hétben nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésnek a gyakorlására, és ennek eredményeképpen ma egy kicsit azért mutattunk...

- A védekezésből, és a támadásból? Gondolok arra, hogy vagy az Eger, vagy a Szolnok következik, ellenük pedig biztos, hogy ennél azért több kell.

- Így van, ennél több kell. Támadásban többször voltunk pontatlanok, de visszakanyarodnék oda, hogy akkor is az volt a fontos, hogy hátul magabiztosak voltunk, de biztos vagyok benne, hogy a döntőben a támadás terén jóval többet fogunk nyújtani.

- Egyébként van, amelyik csapattal szívesebben játszanál?

- Nincsen, aki jön, azt kell megverni. Igazából most lesz egy meccsük, azt ki fogjuk elemezni, ugye mind a két csapattal szemben van törleszteni valónk, úgyhogy mindenféleképpen jó meccs lesz.

- Ehhez kívánok sok sikert és jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)