FACEBOOK

Ísmét színre lép az OB1-B-s válogatott

Ísmét színre lép az OB1-B-s válogatott
hozzászólás, 2014.12.04.

A szentesi kupahétvége vasárnapi programjában (15.15-től) újból bemutató meccset játszik az OB1-B-s mezőnyből összeállított két csapat.

Az ötlet Faragó Tamásé, s a tavaszi bemutatkozáskor a másodosztályú mezőnyben szereplő, legfeljebb 13 éves játékosokat vették figyelembe, a klubedzők javaslata alapján. Az edzések költségét Faragó Tonó állja, s büszkén említi, hogy a bajnoki döntő egyik szolnoki meccse előtt rendezett gála után a "mezőny" egyharmada OB1-es szerződést kapott!

FARAGÓ TAMÁS a vlv-nek:

- A fő célunk nem változott, ugyanis a többi labdajátékhoz képest a vízilabdában a másodosztályt szinte senki nem ismeri, kis túlzással: csak az ott játszók és az ő családtagjaik. Játékosügynök, megfigyelő nem jár ilyen meccsekre, így a "felfelé áramlás" szinte lehetetlen. Nagyon-nagyon ritkán előfordul, hogy egy neves szakember valakire ránéz, de különben nincs sok esély innen feljebb kerülni. Márpedig én úgy gondolom, hogy a mai pólósélet egyik jellemzője, hogy fizikailag erős az akceleráció, tehát 13-16 éves korukra érettek ezek a fiatalok, de ezt az érettséget lelki szempontból, "agyilag" csak 20 éves koruk után kezdik utolérni. Sokakban ekkor érlelődik meg a gondolat: miért ne lehetnének ők is OB1-es vízilabdázók, akár válogatottak, hiszen ehhez a fizikai felkészültségük megvan, amihez egyre több játéktapasztalat is párosul.

Minden hónapban tartunk egy edzést. Azoktól a gyerekektől, akik eljönnek hozzánk, nem várunk semmit, de ha ők szeretnének tőlünk valamit, megpróbálunk segíteni. Egy kicsit mentorszerepet játszunk. Az eddigi szereplések sikeresek voltak, a dolognak híre ment és rangja lett, mindenki komolyan is veszi, a szövetség és a kupadöntő szentesi rendezői is. Jól mutatja ezt, hogy a szövetség elnöksége nem csak a női és a férfi döntőt megnézni utazik le Szentesre vasárnap, hanem az "előmeccset", az OB1-B-s játékosok gálamérkőzését is megtekintik az elnökségi tagok.

A bemutató mérkőzésen Kenéz György és Ifj. Kenéz György irányítja a két csapatot, a játékvezető Faragó Tamás lesz. A találkozó vasárnap 15.15-kor kezdődik.

A szentesi meccsen részt vevő OB1-B-s válogatott tagjai:

Bendes Viktor (Miskolc) Berta Pál (ASI), Bessenyei Richárd (Nagykanizsa),  Fojtyik Gábor (ASI), Garancsi András (Tatabánya), Halmos Péter (YBL), Hill Péter (YBL), Jávor Dániel (OSC), Józsa Ottó (Szolnok), Kalmár Milán (Szolnok), Kádár Botond (UVSE), Kerschbaum Norbert (Miskolc), Koltai Kristóf (YBL), Kormányos Róbert (SZTE EHÖK), Nagy Richárd (Szolnok), Mocsári Máté (Tatabánya), Monostori Balázs (Kecskemét), Rákos Márk (YBL), Salamon Attila (Miskolc), Simon Gábor (Cegléd), Somlai Tamás (Miskolc), Szilágyi Attila (ASI), Tamás Dávid (Honvéd), Vincze Márk (OSC), Werner György (SZTE EHÖK), Zsigri Bence (Szeged).