FACEBOOK

Gyökereket ereszt az OSC

Gyökereket ereszt az OSC
hozzászólás, 2014.12.03.

Sajtótájékoztatót tartott, majd Újbuda városközpontjában találkozott formálódó szurkolótáborával az OSC csapata.

Több dolog is rendkívül szimpatikus volt az OSC-sek szerdai programjában.

Először is: tartottak egy minden szempontból hagyományos sajtótájékoztatót, amelyen a fő támogató, a városrész polgármestere, a csapat vezetőedzője és csapatkapitánya szépen kulturáltan elmondta, amit ilyenkor el szoktak mondani ilyen minőségükben az illetékesek. Ebben még semmi különös nincs. (Lásd alul lévő, vágatlan videóinkat.)

Na de. Olyat még nem láttam, hogy egy hasonló rendezvény protokollvendégei nem húzzák el a csíkot a kötelező szpícsek után, sőt, nem csak a sajtótájékoztató végét várják meg (beleértve a sok-sok egyéni nyilatkozatot, csevegést és szendvicsezést), hanem akkor is ott állnak (lent, oldalt, nem fő helyen), amikor - második programpontként - a színpadra felvonuló csapat "a néppel találkozik", szép türelmesen végignézik a jócskán elnyúló programot anélkül, hogy újabb szerepük lenne.

Továbbá. Az Allee bevásárlóközpontba szervezett közönségtalálkozón az új OSC nem "kipipálta" a feladatot, "biztosítva" négy-öt játékos jelenlétét. De nem ám. Egy igazolt (iskolás) távollévő kivételével minden egyes játékos (a második gyermekükkel mindenórás feleségével együtt érkező Gór-Nagy Miklós is) ott állt a színpadon, egyértelmű volt, hogy ezzel a gesztussal is a XI. kerületi formálódó vízilabdabázist tisztelik meg. A szurkolókat, a közönséget, akikre erősen számítanak a meccseiken.


vlv-képek


Ott álltak  a színpad előtt az OSC-s utánpótláscsapatok tagjai, akik úgy néztek a fent, előttük felsorakozva álló világbajnokokra, UGYANAZON klub játékosaira, mint ahol ők szerepelnek, mint istenekre.

És megkapták a nekik tetsző mondatokat hőseiktől, akikkel Török Olivér készített rövid interjúkat a színpadon. Bátori Bence elmondta, milyen jól esik az, hogy a kerületi gyerekek gratulálnak neki, pacsizni akarnak, az uszodától öt percnyire lakó Decker Ádi hétköznapjai nagy élményeként mesélte, hogy amikor kutyát sétáltat, rendszeresen odamennek hozzá a gyerekek és kérdezgetik, büszkék arra, hogy kerületben élő szomszédjuk híres vízilabdázó. (Hivatalos cél a klubnál, hogy tíz éven belül saját nevelésű játékosa legyen a felnőtt csapatnak - többek között az ilyen rendezvények jelentik ehhez az első lépést, meg persze az, hogy már 9 országos bajnokságban indulnak a klub korosztályos csapatai.)

Hab a tortán, hogy a klub a karácsony előtti időszakot jótékonykodásra is felhasználja. Az Allee színpadán ott áll egy nagy fémkosár, ebbe gyűjtik a kerületi lakosoktól a már nem használt játékokat, babákat, hogy azokat karácsonykor átadják a kerület Kossuth Lajos Gyermekotthonának.

A rendezvényen egyébként az OSC szurkolói toborzót is tartott. Aki regisztrálta magát a csapat szurkolói közé, a játékosok által aláírt labdát vagy kabala-baglyot nyerhetett.

VLV-VIDEÓK:


Hoffmann Tamás a sajtótájékoztatón


Sal László a sajtótájékoztatón


Vincze Balázs a sajtótájékoztatón


Decker Ádám a sajtótájékoztatón



vlv-képek