FACEBOOK

Újabb gálameccs Budapesten

Újabb gálameccs Budapesten
hozzászólás, 2014.11.30.

Tíz évvel ezelőtt nyert Euroligát a Margitszigeten a Dominó-Honvéd. Gergely István, a klub mai szakosztály-igazgatója gálameccset szervezett az egykori szereplők részvételével, december 22-re.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Már tavasszal megfogalmazódott a gondolat, hogy miként tudnánk a nagy győzelem tizedik évfordulóját megünnepelni. Az akkori csapat természetesen "szétszéledt", sokan a vízilabdától is messze kerültek, teljesen más területen tevékenykednek. A győzelmek dicsősége hamar megkopik, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen nagy eredményeket értünk el együtt. Ugyan ma is büszkeséggel gondolunk rá, de az emlékek egyre halványulnak. A klubnál úgy gondoltuk, fontos lenne feleleveníteni az akkor történteket, s méltó módon, egy gálával megünnepelni a tizedik évfordulót. Lesz miről beszélgetniük egymással az akkori szereplőknek, már csak azért is, mert többen egymás konkurenciái lettünk, szakosztályvezetőként, sportvezetőként, vagy egy másik klub játékosaként.

A régi csapatból ott lesznek a gálán:

Molnár Tamás, Kiss Gergely, Kovács Zoltán, Frikk Ottó, Kovács Olivér, Bereczki Miklós, Bárány Attila, Vári Attila, Szivós Márton, Paján Viktor, Biros Péter, Sugár Sándor, Gergely István, Kovács István vezetőedző

A gála időpontja: december 22., 19 óra, Kőér utca

A Honvédnak ma is büszkeség, hogy volt egy ilyen, világverő csapata, amely négyszer játszott Bajnokok Ligája- vagy Euroliga-döntőt, aki örökös magyar bajnokot "csinált" rengeteg játékosból, és persze természetesen fordítva is igaz: ezek a játékosok örökös magyar bajnokot csináltak ebből a klubból. Úgyhogy a tisztelet mindenképpen kijár a klubnak is és a játékosoknak is, valamint az akkori támogatóinknak is.

- Mindenki ott lesz, azok közül, akik Euroligát nyertek?

- Egy kivétel lesz, Fodor Rajmi jelezte, hogy ő nem tud jönni. A stábból, a játékosok közül mindenki más ott lesz. Nagyon tetszett, hogy amikor értesítettem az érintetteket, a legtöbben gyerekes ujjongással reagáltak, így jelezve, hogy nagyon várják, és köszönik szépen a szervezést.

Arra törekszem, hogy mindenkinek emlékezetes legyen ez az esemény, apró ajándék mellett lesz meglepetésprogram, s önmagában az, hogy újra vízbe szállhat az a csapat, s megküzdhet a jelenlegi Honvéddal, megható élmény lesz a részvevőknek. Remélem, mindenki fizikailag is fel tud készülni a nagy megmérettetésre.

- Hallottál már olyanokról, akik megkezdték az edzéseket?

- Nagyon bízom benne, hogy elkezdik, különben egy csapatorvos kevés lesz, többet kell majd igénybe venni :-). A méreteket újra lekértem, mert lehet, hogy a fürdőgatya- és a póló mérete változott azóta, de erre is próbálok felkészülni, segítek egy kicsit a Dominónak is. Rövidebb pályán lesz a meccs, négyszer 10 perces negyedekkel, de futó óra mellett, hosszabb szünetekkel. Bízom abban, hogy fel fogjuk tudni venni a versenyt a mostani csapattal, mert természetesen én is abban a csapatban fogok védeni.

- Mikortól lehet jegyet venni?

- A helyszínen, de ha valakinek ezzel kapcsolatos kérése, kérdése van, írjon a honvedwaterpolo@gmail.com emailcímre. A teljes jegybevételt, és az eseményre érkező szponzori pénzek nagy százalékát is felajánljuk egy alapítványnak, amely halmozottan hátrányos helyzetű emberek megsegítéséért küzd, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthon, Óvoda és Általános Iskolájának próbálunk segíteni.

Árusítunk majd támogatói jegyet is, ami egy textil karszalag lesz, a rendezvény logójával, az alapítvány címével és nevével ellátva. Ott helyben lehet majd megvásárolni, ki-ki eldöntheti, hogy mennyit fizet érte. A jegyárak stabilak lesznek (600 és 1500 forint) a játékosok maguk is jelezték, hogy megveszik. Aki a támogatás más módját szeretné igénybe venni, az számlaszámra is fizethet.

- Köszönöm szépen, jó szervezést kívánok!

(Lejegyezte: Kerbi)


BŐVEBB INFORMÁCIÓ A VAKOK BATTHYÁNY LÁSZLÓ GYERMEKOTTHONÁRÓL