FACEBOOK

Doha - Molnár Tamás: "Ide show kell!"

Doha - Molnár Tamás:
hozzászólás, 2014.11.30.

Dohában tanácskoznak a vízes sportágak korifeusai (itt adják át a sportág legjobbjainak megszavazott díjakat is). A sportdiplomáciai pályafutásának kezdetén járó Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok szakmai vasárnap fórumon vett részt, amelyen a sportág helyzetét elemezte.

A kerekasztal-beszélgetésen illusztris társai voltak, hiszen - a MÚSZ hírlevelének tanúsága szerint - rajta kívül az úszósport élő legendái, Alekszander Popov, Aaron Peirsol és Penny Heyns szerepeltek a programban.

Molnár Tamás a vízilabdát illetően elég egyértelműen fogalmazott: „Nem a FINA-tól kell várni a mentőövet, nekünk, a vízilabdában dolgozóknak kell tennünk azért, hogy a klubmérkőzések többségén ne csak rokonok, barátok lézengjenek. A világbajnokságokat, Európa-bajnokságokat bármilyen szabállyal játszott meccsekkel el lehet adni. Előre viszont csak akkor léphetünk, ha az év többi részében is népszerű marad a sportág, általánosan. Az egyértelmű, hogy a játék megreformálása kevés, ide show kell, mint mindenhová, mert a sport már rég a szórakoztatóipar része. Invesztálni is kell ehhez, egyértelmű, de nekünk kell lépnünk, nem pedig reménykedni, hogy valaki majd csak segítő kezet nyújt.”

Olimpiai bajnokunk hozzátette: a pólónak ma óriási segítséget nyújt a korábban lenézett női szakág, amelynek jelenlegi fejlődése sokkal látványosabb, ráadásul ellentétben az európaiak által uralt férfimezőnnyel, itt négy kontinensről kerülnek ki az érmesek időről időre. Molnár Papesz szerint még jobban kell támogatni a hölgyeket, mert nagyon sokat dobhat a vízilabdán, ha amerikai, kanadai, ausztrál és kínai cégek állnak miattuk a sportág mellé.