FACEBOOK

Barceloneta-Eger 7:7 (1:1, 1:1, 3:3, 2:2)

Barceloneta-Eger 7:7 (1:1, 1:1, 3:3, 2:2)
hozzászólás, 2014.11.29.

Drámai csatában pontot szerzett a BL-címvédő otthonában az Eger. Részletek, nyilatkozatok, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 1. forduló (a még hátralévő meccsek időpontja helyi idő szerint):

A LEN honlapján mostantól - ígéret szerint - folyamatosan frissülő élő jegyzőkönyv alapján lehet nyomon követni valamennyi főtábla-meccs alakulását.

B csoport

Spandau 04-Jug Dubrovnik 8:9 (2:2, 3:3, 3:1, 0:3) (A németek kapuját Baksa László védte.)
G.: Famera 3, M. Stamm 2, Mateo Csuk, Miers, Restovics, ill. Dobud, Obradovics 3-3, Boskovics, Younger, Constantin-Bicari

Magyarázat és későbbi időpont megjelölése nélkül elhalasztva: Partizan Belgrád-Galatasaray

Szolnok-Primorje Rijeka 13:12 (3:2, 3:1, 3:5, 4:4) - tudósítás, nyilatkozatok, gólok
G.: Varga Dániel 3, Vámos, Madaras, Gocics, Alekszics 2-2, Varga Dénes, Mitrovics, ill. Sukno, Muslim 4-4, Garcia 2, Setka, Burics


A csoport

Vasárnap:

Radnicski Kragujevác-Pro Recco 5:12 (2:2, 2:4, 0:3, 1:3)
G.: Dedovics 3, Trajkovics, Vuksanovics, ill. Ivovics 3, Foglioli, F. Filipovics 2-2, Jokovics, Pijetlovics, Di Fulvio, Prlainovics, Fondelli

(A következő fordulóban, december 17-én. Eger-Pro Recco...
)

Szombat

Brescia-Olympiakosz 9:9 (2:2, 3:0, 2:3, 2:4)
G.: Presciutti 3, Rizzo, Bodegas 2-2, Pagani, Nora, ill. Funtulisz 3, Mallarach 2,  Milonakisz, Delakasz, Vlakopulosz, Ntoszkasz


Barceloneta-Eger 7:7 (1:1, 1:1, 3:3, 2:2)
G.: Szirányi, Espanol 2-2, Oneto Gomes, Echenique, Ubovics, ill.  Vapenszki 2, Zalánki, Cuckovics, Csuk, Hosnyánszky, Erdélyi

SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK

VLV-VIDEÓK (DigiSport:

1:0 - Szirányi első gólja

1:1 - Cuckovics gólja

2:1 - Echenique gólja

2:2 - Zalánki gólja

3:2 - Espanol első gólja

3:3 - Vapenszki első gólja

4:3 - Oneto gólja

5:3 - Ubovics gólja

5:4 - Vapenszki második gólja

5:5 - Csuk gólja

6:5 - Szirányi második gólja

6:6 - Hosnyánszky gólja

7:6 - Espanol második gólja

7:7 - Erdélyi gólja, a meccs vége


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Gratulálok neked és kérlek foglald össze, hogy értékeled a meccset. Volt-e benne esetleg még több?

- Nyilván nem volt benne több, mert mi egyenlítettünk két másodperccel a vége előtt, úgyhogy úgymond örülhetünk, mert ők vezettek végig, volt, hogy kettővel is. Mi inkább kapaszkodtunk, és volt tartásunk, nem lehetek elégedetlen. Sajnálom a centerből kapott három akciógólt, de mivel hetet kaptunk összesen, azt mondom, hogy ez már nagyon kákán csomókeresés... Megmutatta az elején a Barcelona, hogy mért nyert meg mindent. Örülök, hogy pontot kaptunk azért a sok munkáért, amit elvégeztünk eddig, beleértve a mai négy negyedet is.

- Mi az amivel nagyon elégedett voltál és mi az amiben javítani kell, ha legközelebb találkoztok?

- Hát túl korán van ehhez. A szakmaiság szempontjából a már említett három akciógólt emelhetem ki, a többivel most nem igen foglalkoznék, azért ehhez meg kell néznem a meccset. Nyilván, amivel elégedett voltam, az az, hogy nagyon taktikusan és fegyelmezetten játszottunk, illetve lelkesedéssel meg szívvel szereztük meg ezt a pontot. Úgyhogy azért azt gondolom, hogy megmutattuk, mi az erősségünk.

- Örülnél egy hasonló hazai pályának a visszavágón? Most a játékvezetésre gondolok.

- Én úgy, gondolom, hogy nem volt itt hazai pálya, ennyi egy ilyen csapatnak, amely mindent megnyer egy évben, abszolút jár, illetve az furcsa, s a meccs nehézsége is az volt, hogy a BL-meccseken ritka az ilyen kevés kiállítás. Erre reagálni kell. Én nem érzem, hogy itt a bírókról kell ezután a mérkőzés után beszélni.

- De hát azért elég sok kontra volt kritikus pillanatokban...

- Azt meg kéne néznem, közben nem éreztem. Volt egy-két ítélet nyilván, de azért fordítva is voltak dolgok, amit megfújhattak volna. Ami a végét illeti, úgy gondolom, hogy az ötméteres volt, amikor nem hagyták, hogy Marci elvégezze a szabaddobást, hanem elütötték a labdát. Ez ügyben vita van, mert állítólag nem az a játékos ütötte el, akit előtte kiállítottak de nagyon gyorsan történt minden és szerencsére Marci jól csinálta, kiadta Balázsnak, ő pedig belőtte.

- De ha az nem megy be, akkor mi lett volna, óvtok?

- Nyilván akkor megnézzük, hogy pontosan a szabályokban mi van leírva. Mindenesetre én az utolsó támadásnál, az időkérésnél éreztem, hogy gólt fogunk lőni, mert nagyon megérdemeljük. Fájt volna hogyha nem tudunk emiatt pontot szerezni, akkor biztos, hogy másként nyilatkoznék. Ez a pont "kézzel fogható", a sportban csak az eredmény számít, de azért, aki látta a meccset egyetérthet velem abban, hogy ez az Eger most bekopogott Európa kapuján.

- Nagyon szépen köszönöm Norbi, Isten éltessen még egyszer, jó ünneplést kívánok és jó utat hazafelé!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Többé-kevésbé sikerült azt elérni, amit akartunk. Ez benne van, hogy ha egy aspektusa nem működik a játékunknak, és az ellenfélnek vannak olyan emberei, akik majdhogynem a semmiből vagy egy nem felépített támadásból, hét méterről belövik, gólt érnek el. Ez ellen tényleg nehéz mit tenni. Egy ostobaságból a végén megint kaptunk egy gólt, ugyanúgy, mint a Recco ellen. Egy perccel a vége előtt még emberelőnyben játszottunk, úgy, hogy eggyel vezettünk. Szerintem igazságos ez a döntetlen. Más csapat ez az Eger, mint a tavalyi volt. Mindkét csapat emelt fővel távozhat, ők is jól játszottak. Nagyon kemény meccs volt, és mi is büszkék lehetünk magunkra, mert ez egy nagyon jó csapat, még így is, hogy döntetlen lett az eredmény. Csak ismételni tudom magam, ez egy igazságos eredmény.

- Megleptek titeket valamivel?

- Nem. Igazából semmi meglepő nem volt. Tudtuk, hogy kaphatunk gólokat. Iszonyatosan jó kezű játékosok, a három gólra gondolok a végén. Norbi, (Hosnyánszky Norbert a szerk.), Vapenszki meg Csuk góljára. Ezek leginkább a mi kapkodásunk, fejetlenségünk tette lehetővé. Tudtuk, hogy ez benne van a pakliban, erre nagyon nehéz felkészülni. Ez volt mindig is a legnagyobb erőssége a magyar vízilabdának.

- Milyen volt nálatok a hangulat a meccs után? Bosszankodtatok, vagy elégedettek voltatok?


- Bosszankodtunk. Nehéz ezt feldolgozni, hiszen bármennyire is jó meccset játszottunk, azért kellemetlen dolog három másodperccel a vége előtt gólt kapni, úgy, hogy elkerülhető lett volna. Különösen annak fényében, hogy 0:57-nél kaptunk egy emberelőnyt, időt kértünk, kihagytuk. Ez most belefért, de nyilván nem örülünk neki.

- Gratulálok Balázs, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


SZIVÓS MÁRTON (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Gratulálok! Mondj, kérlek néhány szót a mai találkozóról!

- Köszönjük szépen! Először is boldog születésnapot kívánunk Dabrowski Norbertnek, reméljük, hogy ez egy szép ajándék volt neki a csapattól! Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó eredmény, amit most el tudtunk érni a BL-címvédő otthonában, leraktuk a névjegyünket, megmutattuk, hogy ezzel az Egerrel igenis számolnia kell mindenkinek.

- Hogyan értékeled magát a mérkőzést?

- Szerintem nagyon-nagyon jól védekeztünk. Lassítottuk a játékot, hiszen az ellenfél fegyvere főleg a lefordulás, ezért próbáltunk lassítani, hogy ezzel a módszerrel ne tudjanak előnyt szerezni, azt gondolom, hogy ez többé-kevésbé sikerült is. Nagyon jó és izgalmas mérkőzést játszottunk, igazságos döntetlen született, úgy gondolom, hogy mindenképpen megérdemeltük a pontszerzést, jól játszottunk.

- Nem éreztél hazai pályát, bírói nyomást?

- Hát, én már nem foglalkoznék a bírókkal, mert teljesen felesleges. Büszke vagyok, hogy elsőre a BL-címvédő otthonából pontot hozunk el. Szerintem megérdemeltük és csak így tovább! Ezen kívül gratulálok a Szolnoknak!

- Nagyon szépen köszönöm és gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Ez az utolsó gól most nekünk felért egy győzelemmel, annyira örültünk neki! Végig nagyon nagy nyomás volt rajtunk, valahogy az érződött, hogy senki nem akarja, hogy ma itt mi győzzünk. Elégedettek lehetünk a döntetlennel, örülünk, hogy pontot tudunk elvinni innen Barcelonából.

- Hogy láttad, milyen volt a játék?

- Nagyon kemény, hajtós, pörgős, és rettenetesen fárasztó. Mindenki nagyon el is fáradt a végére, de szerintem jól bírtuk ezt a komoly fizikai terhelést és én a meccs végén rajtuk láttam nagyobb fáradtságot.