FACEBOOK

Szolnok-Primorje Rijeka 13:12 (3:2, 3:1, 3:5, 4:4)

Szolnok-Primorje Rijeka 13:12 (3:2, 3:1, 3:5, 4:4)
hozzászólás, 2014.11.29.

Pár perces rövidzárlat miatt jelentős izgalmak közepette, de hozta első hazai meccsét a Szolnok a BL főtábláján. Nyilatkozatok, gólok - folyamatosan.

Bajnokok Ligája, főtábla, 1. forduló (a még hátralévő meccsek időpontja helyi idő szerint):

A LEN honlapján mostantól - ígéret szerint - folyamatosan frissülő élő jegyzőkönyv alapján lehet nyomon követni valamennyi főtábla-meccs alakulását.

A csoport

Vasárnap:

Radnicski Kragujevác-Pro Recco 5:12 (2:2, 2:4, 0:3, 1:3)
G.: Dedovics 3, Trajkovics, Vuksanovics, ill. Ivovics 3, Foglioli, F. Filipovics 2-2, Jokovics, Pijetlovics, Di Fulvio, Prlainovics, Fondelli

(A következő fordulóban, december 17-én. Eger-Pro Recco...
)

Szombat

Brescia-Olympiakosz 9:9 (2:2, 3:0, 2:3, 2:4)
G.: Presciutti 3, Rizzo, Bodegas 2-2, Pagani, Nora, ill. Funtulisz 3, Mallarach 2,  Milonakisz, Delakasz, Vlakopulosz, Ntoszkasz

Barceloneta-Eger 7:7 (1:1, 1:1, 3:3, 2:2) - tudósítás, nyilatkozatok, fotók
G.: Szirányi, Espanol 2-2, Oneto Gomes, Echenique, Ubovics, ill.  Vapenszki 2, Zalánki, Cuckovics, Csuk, Hosnyánszky, Erdélyi


B csoport

Spandau 04-Jug Dubrovnik 8:9 (2:2, 3:3, 3:1, 0:3) (A németek kapuját Baksa László védte.)
G.: Famera 3, M. Stamm 2, Mateo Csuk, Miers, Restovics, ill. Dobud, Obradovics 3-3, Boskovics, Younger, Constantin-Bicari

Magyarázat és későbbi időpont megjelölése nélkül elhalasztva: Partizan Belgrád-Galatasaray


Szolnok-Primorje Rijeka 13:12 (3:2, 3:1, 3:5, 4:4)
G.: Varga Dániel 3, Vámos, Madaras, Gocics, Alekszics 2-2, Varga Dénes, Mitrovics, ill. Sukno, Muslim 4-4, Garcia 2, Setka, Burics


(Címlapfotó: MTI/Bugány János)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport2):

1:0 - Varga Dénes gólja

1:1 - Muslim első gólja

2:1 - Vámos első gólja

3:1 - Vámos második gólja

3:2 - Setka gólja

4:2 - Mitrovics gólja

5:2 - Alekszics első gólja

6:2 - Madaras első gólja

6:3 - Muslim második gólja

6:4 - Sukno első gólja, ötméteres

6:5 - Sukno második gólja

6:6 - Muslim harmadik gólja

6:7 - Garcia első gólja

7:7 - Varga Dániel első gólja

8:7 - Gocics első gólja

8:8 - Sukno harmadik gólja

9:8 - Madaras második gólja

10:8 - Kis Gábor gólja

11:8 - Varga Dániel második gólja

11:9 - Sukno harmadik gólja

11:10 - Muslim negyedik gólja

12:10 - Varga Dániel harmadik gólja

12:11 - Burics gólja

13:11 -Alekszics második gólja

13:12 - Garcia második gólja



Cseh Sándor a Sporttv-nek

- Azt mondtad a meccs előtt, hogy erre a csapatra az a jellemző, hogy a fontos meccseken mindig tudja hozni magát és ez ma is így volt, bár voltak hullámhegyek és hullámvölgyk ezen a meccsen...

- Hát ugye azt mondtam, hogy eddig... Reméljük, hogy ez minél többször így lesz. Furcsa meccs volt, mert periódusokban, két-három-négy gólról hirtelen ránk jött a Rijeka, kihagytunk, de összességében nagyon nagyot küzdöttünk. Érdekes, hogy tulajdonképpen megcsináltuk azt, amit megbeszéltünk, mégis kaptunk 12 gólt, de azt gondolom, hogy ilyen támadóalakulatnál, ami náluk meg nálunk van, egyszerűen nehéz kevesebb gólon tartani csapatokat. Nagyon látványos volt a meccs, három dolognak nagyon örülök, hogy a Szolnok egy európai topcsapattal játszott egy presztízsmeccset és a magyar csapat győzött. Emellett három nagyon fontos pontot szereztünk. Nyilván azért Dumi és Dani miatt is külön örülök.

- Az első félidőben nagyon magabiztos teljesítményt nyújtott a csapat és különösen a védekezés volt kiváló, ugye amit el is vártál, hogy ezen a meccsen ez kulcskérdés lesz. Mi történt azután vajon?

- Nem is hogy azután, hanem abban a két és fél, három percben, amikor négy gólt kaptunk, mert hogy utána megint tudtunk rendeződni. Nyilván ezt most nem is tudom megmondani, nem is biztos, hogy van ennek oka, az látszott a Rijekán, hogy nagyon motiváltak voltak és talán mi azt hittük, hogy szépen nyugodtan megy tovább a meccs, ők pedig úgy érezték, hogy itt a harmadik negyed elején az utolsó pillanat, amikor még vissza lehet fordítani. Én inkább annak örülök, hogy bár négy gólt lőttek és átvették a vezetést, nem estünk össze, hanem rögtön reagáltunk és onnan megint mi vezettünk végig.

- Mennyit jelent az, hogy az első meccs megvan, menyit ad a csapatnak egy ilyen sorozat elején?

- Sokat jelent az is, hogy az első, a második is nagyon fontos lesz, de nyilván egy Rijekától elvenni három pontot az egy plusz dolog. Nem kell ezt azért annyira túlmisztifikálni, most már, egy nagyon komoly presztízs meccs volt amit megnyertünk és nagyon örülünk neki.

- Igen és hát értékmérő is olyan szempontból, hogy azért egy ilyen ellenfél ellen sikerült. Hát a Szolnoknak valóban ott a helye Európa élcsapatai között a vízilabdázásban.

- Így indultunk neki a szezonnak, hogy mi reméljük, hogy mi ott vagyunk a legjobbak között, de ezt nem elég elmondani, be is kel bizonyítani és nem is egyszer hanem sokszor, ez volt az első alkalom és most sikerült.

- Vannak ugye azért tanulságok, amiben lehet fejlődni. Mik ezek?

- Azok mindig vannak. De olyan hektikus volt ez a meccs, hogy nem tudnék kiemelni egy-két dolgot. Amit mindig is beszélünk, hogy a legmagasabb szinten 32 percen keresztül kell koncentrálni, ha vannak kihagyások, akkor nyilván nehezebb a csapat dolga. Ha ott meg tudtuk volna, fogni a harmadik negyed elején... Úgy mentünk be a félidő után, hogy az lesz a legfontosabb negyed. Végül is ez volt a legfontosabb, mert a végén csak visszajöttünk, úgy hogy mi fordultunk egy- vagy kétgólos előnnyel. De hát azért, ott harmadik negyed elején gondolom sokan megijedtek. Nekem nagyon sokat számít, hogy a játékosok viszont nem, hanem rendeztük a sorokat, nyilván mindenki egy picikét magasabb fordulatszámra kapcsolt és végül is onnan megint elmentünk két góllal.

- Köszönöm szépen az értékelést és gratulálok még egyszer a mostani győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dániel a Sporttv-nek


- Nagyon sokan kérdezték a mérkőzés előtt, hogy vajon milyen érzésekkel ugrasz majd medencébe a volt csapatod ellen. Most már túl vagyunk a meccsen, azt mondtad, hogy majd akkor kiderül, szóval milyen érzés volt a Rijeka ellen játszani?

- Elsősorban győzelmi szempontokat vettem figyelembe, tehát az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, azt persze nem tagadom, hogy ez nem egy átlagos meccs volt számomra, illetve a testvérem számára sem, hiszen négy évig játszottunk Rijekában, de ennek csak a pozitív részét éreztem, egyfajta plusz motivációt jelentett.

- Az segített, hogy ismeritek őket?

- Szerintem segített. Volt néhány olyan helyzet, amikor láttam, hogy megbeszélnek valamit, és azt meg tudtam érteni. Tudtam, hogy vannak bizonyos sémák, amikhez főleg akkor nyúlnak, amikor éppen gyengébben játszik a csapat, tehát..., most csak egy csúnya szó jut eszembe, amikor nem jól játszanak, és azokban a helyzetekben tudtam, hogy mi fog következni, ezért ez jó volt.

- És akkor mesélj, légy szíves, a saját szempontotok alapján erről a találkozóról, nagyon érdekes volt. Ugye elhúztatok magabiztosan az első félidőben, aztán jött egy kisebbfajta hullámvölgy, de nem omlott össze a társaság, és azért ez óriási fegyvertény.

- Igen, az rossz hír, hogy tudunk még mindig egy ilyen négy-öt perces blackout-ot csinálni, ahol 4:0-ra veszítünk abban a periódusban. Viszont az meg nagyon jó hír, hogy három és fél negyedet szinte tökéletesen játszunk, illetve az is nagyon jó hír, hogy ha egy rossz széria bejön, ez nem zavar meg minket, megint tudunk fordítani, megint tudunk jól játszani, tudunk türelmesek lenni és előhúzni azt a játékot, amit az első félidőben, ami egyébként én azt gondolom, nem tudom kívülről hogy látszott, de belülről úgy éreztem, hogy magabiztos dominancia volt.

- Mi kell egy ilyen blackout-nál, vagy ki kell, hogy átlendüljön a csapat azon a bizonyos holtponton?

- A blackout általában abban nyilvánul meg, hogy sok gólt kapunk. Általában az töri meg, ha van egy blokk, van egy fontos védés a kapus részéről, hogyha van egy labdaszerzés. Azt mindenki tudja, hogy nem normális, hogy négy-öt támadásból lőnek négy-öt gólt, mert nem annyival jobbak, sőt nem is jobbak. Tehát tudtuk azt, hogy ők elkapták a fonalat és egyből ki fognak jönni ebből a jó szériából, ha lesz egy hatékony védésünk vagy védekezésünk. Ez megtörtént és elöl közben betaláltunk és ez egyből visszavitt minket egy magabiztos szintre.

- Adhat egy ilyen igazán kiharcolt győzelem szinte több önbizalmat a csapatnak, mint amikor nagyon nagy arányú, magabiztos győzelmen vagytok túl?

- Hát azért elviseltem volna, hogyha úgy folytatjuk a második félidőt, mint ahogy elkezdtük az elsőt, vagy befejeztük az elsőt. Szerintem itt nem tett volna rosszat az önbizalmunknak az sem, ha négy-öt góllal nyerünk, de ma az volt a feladat, hogy nyerjünk, nyertünk és ez jó érzéssel tölt el mindenkit.

- Mennyit ad, mennyit jelent egy ilyen siker a rajtnál, tehát hogy a Szolnok már az első nemzetközi meccsén így teljesített a BL-főtáblán?

- Hát azért elviseltem volna, hogyha úgy folytatjuk a második félidőt, mint ahogy elkezdtük vagy befejeztük az elsőt. Szerintem nem tett volna rosszat az önbizalmunknak az sem, ha négy-öt góllal nyerünk, de ma az volt a feladat, hogy nyerjünk, nyertünk és ez jó érzéssel tölt el mindenkit.

- Mennyit ad, mennyit jelent egy ilyen siker a rajtnál, tehát az, hogy már az első meccsén a BL főtáblán így teljesített a Szolnok?

- Lelkileg sokat jelent, ezt az előbb mondtam, másrészt pedig nekünk terveink vannak. Nem csak, hogy tovább akarunk jutni, hanem megpróbálunk elsőként továbbjutni a csoportból, ami a későbbiekben a final sixben elődöntőt jelentene. És ehhez ez nagyon fontos lépés volt, ugye az összes hazai meccset meg kell nyernünk, s ilyen értelemben ez kötelező győzelem volt, viszont nagyon nehéz, bravúros győzelem.

- Köszönöm szépen az értékelést és gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Dumi gratulálok nagyon jó, izgalmas meccs volt, hogy értékeled?

- Úgy gondolom, hogy most játszottuk az első igazán színvonalas meccsünket. Ez az a szint, amit elvárok ettől a csapattól, ahogy a mai meccsen játszottunk. Voltak fordulatok, amelyek szerintem a mi hibánkból adódtak, de annyira jól gazdálkodtunk az erősségeinkkel, hogy végül mi tudtunk több gólt lőni.

- Azért ijesztő három és fél perc volt ott a harmadik negyed elején...

- Én azt a saját számlánkra írom, mi hibáztunk, mert hagytuk őket három gyors gólt lőni. Aztán átvették a vezetést, de képesek voltunk ez után is fordítani. Rendelkezésünkre állt az a tartalék, amivel meg tudtuk fordítani, míg a Rijekának egy kicsit rövidnek bizonyult a kispadja.

- Nem ijedtetek meg ott, amikor fordítottak?

- Szerencsére bennünk annyi potenciál van, hogy lőttünk megint két gólt. Igaz, hogy két kettős előnyből, de nem gondolom, hogy nagyon hazai pályát lehet itt mondani. Éltünk a lehetőségekkel. A Rijeka is megkapta, mi is megkaptuk. Azt hiszem, hogy azonos számú kiállítást kaptunk. Magunkra engedtük őket, de mégis meg tudtuk mutatni, hogy jobbak vagyunk.

- Hogy látod, a két csapat közül melyikben van több fejlődési potenciál a mostani játékhoz képet?

- Úgy gondolom, (mint mondtam,) hogy mi már közel úgy játszottunk, ahogy elvárom ettől a csapattól. A Rijeka pedig maximálisan, talán a kapusukat kivéve. Tőle többre számítottam, de ő már nincs abban a korban meg állapotban, ahonnan ugrásszerűen lehetne fejlődni. Én úgy érzem, hogy nekünk áll a zászló.

- Volt-e valami személyes élményed, a volt edződdel, játékosokkal előtte-utána?

- Semmi különös. Igazából, a hasonló cipőben járó légiós társunkkal Xavival beszéltünk a legtöbbet, vele is voltunk a legjobban. Semmi különös nem történt.

- Dumi, nagyon köszönöm, és gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok neked, értékeld, kérlek a meccset, milyen volt ez?

- Összességében jó, mert nyertünk. Az volt a célunk, hogy mindenképpen, ha rossz játékkal is, nyerjünk, és nyertünk, annak ellenére, hogy volt a harmadik negyedben megint egy rövidzárlat az elején. Az első két negyed fantasztikus volt, ott azt csináltuk, amit megbeszéltünk mind támadásban, mind védekezésben, agresszívak voltunk, nem adtunk nekik könnyű gólokat, olyanokat, amikkel fel tudnak volna zárkózni. Aztán a harmadik negyedben sajnos ez megtörtént és zsinórban lőttek négy gólt nekünk. De hogy milyen erős ez a Szolnok, éppen az mutatja, hogy nem érdekelt senkit ez a váratlan fordulat, hanem mentünk tovább és végül meg tudtuk nyerni egy góllal a meccset.

Nagyon boldog vagyok, de ez még csak egy állomás volt a mi céljainkhoz képest. A jövő héten Magyar Kupa, amit személy szerint nagyon szeretnék megnyerni, odapakoljuk magunkat száz százalékosan, és még utána sincs vége az évnek, mert még lesz BL, válogatott, úgyhogy fejben itt kell lenni.

- Nagyon szépen köszönöm, gratulálok, jól játszottál! Szia!

- Szép estét!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok, jó kis izgalmat csináltatok, de ez így teljesen rendben van, még tán jobb is mintha négy, öt góllal nyertetek volna...

- Én azt mondom, hogy nagyon jól kezdtünk, átéreztük az egészet, és el is mentünk, talán 6:2 volt, aztán a félidő 6:3. De ott volt egy rövidzárlat ami nem nagyon megengedhető, egyből megbüntették, nemigen védekeztünk, kaptunk három perc alatt négy gólt és utána már ők vezettek. Nyilván pozitívum, a csapat erejét mutatja, hogy egyből vissza tudtunk állni és megint a kezünkbe vettük a meccs irányítását. Abból a kicsi megingásból mindenképpen tanulni kell, mert ilyet nem szabad, hogy vezetünk 6:3-ra, nem lőhetnek négy gólt itthon nekünk zsinórban.

- Gondolom, hogy azt a három percet külön ki fogjátok elemezni, abban volt persze bíró is nyilván...

- Összevissza fújtak mindent, utána meg kaptunk két kettős emberelőnyt, ami nyilván jó dolog, ha belövöd, ha nem, akkor még rosszabb, de mindenképpen elkel gondolkodni a harmadik negyed elején.

Amúgy örülök, hogy nagyon jól kezdtük a sorozatot, három jobb csapat van a csoportban, meg három egy fokkal gyengébb, s ezt nem lebecsülésképpen mondom. A Jug mellett a Primorje tartozik a jobbak közé és a hazai győzelem mellett ezért is fontos, hogy a velük szembeni eredmény jó legyen. Meg hát a jó kezdés az mindig sokat számít, a Spandau a következő ellenfél, ha Berlinben sikerül nyerni, akkor két győzelemmel kezdjük a BL-főtáblát, ami azért nagyon jó.

- Személy szerint, te hogy érezted magad?

- Jól éreztem magam, nagyon kemény meccs volt, küzdős, de hát pontosan ilyenre számítottam, nyilván nem ez volt az első ilyen meccsem, úgyhogy én szeretem ezeket, hát emiatt van értelme ennek az egésznek, nem a 8-10 gólos győzelmeknek. Igazából az a lényeg, ami ma volt.

- Egy szoros meccsen nyerni...

- Igen, meg jó ellenfél ellen, kemény meccsen. Hozzáteszem: elfáradtam nagyon, de hát ez így helyes vagy így jó.

- Norbi nagyon szépen köszönöm, jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)