FACEBOOK

Főtábla-start: Barceloneta-Eger, Szolnok-Primorje Rijeka

Főtábla-start: Barceloneta-Eger, Szolnok-Primorje Rijeka
hozzászólás, 2014.11.28.

Szombaton megkezdődik a küzdelemsorozat a Bajnokok Ligája főtáblájának két csoportjában. A Szolnok otthon fogadja a Primorje Rijekát, az egriek Barcelonában játszanak, a címvédővel. Mindkettő tévés meccs. Előzetesünk a két magyar vezetőedző és három klub öt játékosának megszólaltatásával.

Bajnokok Ligája, főtábla, 1. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A LEN honlapján mostantól - ígéret szerint - folyamatosan frissülő élő jegyzőkönyv alapján lehet nyomon követni valamennyi főtábla-meccs alakulását.

A csoport

15.00 Brescia-Olympiakosz

Vasárnap

18.00 Radnicski Kragujevác-Pro Recco

Szombat

20.00 CNA Barceloneta-Eger
- DigiSport1, vlv (szöveges élő)

Az egriek megérkeztek Barcelonába és rögtön nyugovóra is tértek, ugyanis hajnali 3 órakor indultak Egerből, így a társaság java része semmit nem aludt éjjel...

DABROWSKI NORBERT (ZF Eger) a vlv-nek:

- Felkészültünk és kíváncsian várom, hogy ahol tartunk, az mire elég. Pufi lesz, Peti hétfőn kezd el edzeni, úgyhogy még nélküle játszik a csapat. Úgy gondolom, Pufi olyan 40 százalékos állapotban lehet.

Néztük sokat a Barcelonát, nyilván nem véletlenül nyerték meg a Bajnokok Ligáját és a Szuperkupát, erősek, de szeretnénk meglepetést okozni.

- Dolgoztál ki valamilyen taktikát, vannak elképzelések, hogy mivel tudjátok meglepni őket?

- A Barceloneta célja az, hogy mindenkire ráerőltesse a saját játékstílusát, főleg a harmadik negyedtől sikeresek ebben, ezt világosan mutatják a statisztikai adatok. A mi feladatunk egyszerűen az, hogy a játékukat "elrontsuk", illetve a sajátunkat erőltessük rájuk. A Volgográd elleni Szuperkupa-döntőn lőttek öt lefordulásgólt, ez nyilván szombaton megengedhetetlen, tehát a hat a hat elleni, illetve a fórjátékra kell őket kényszeríteni. Nem mintha abban gyengék lennének, de a lefordulásaikat mindenképpen meg kell akadályoznunk. Emellett a Perrone-Espanol-Echenique hármasból legalább kettőt, de inkább mindhármukat ki kell venni a játékból.

- A tavalyi nemzetközi szereplésetek kicsit nyomasztó terhet jelenthet. Lehetséges, hogy ebből a szempontból kifejezetten szerencsés, hogy erre a szezonra a fél csapat kicserélődött és rutinos külföldiek is érkeztek Egerbe...?

- Nem a fél csapat cserélődött ki, hanem szinte az egész... Ez egy teljesen másik társaság, nem hiszem, hogy rajtam és a vezetőség tagjain kívül bárkinek is lenne a fejében ilyen gondolat, amire utalsz. Ennek megfelelően nem is érzek ilyesmit a csapat hangulatán, inkább az a jellemző, hogy nagyon nagy a várakozás bennük. A BVSC elleni bajnoki közben már vissza kellet fognom őket, mert túlpörögtek. Úgy éreztem, már azt a meccset is úgy akarták teljesíteni, mintha itt lennének Barcelonában... Egyértelmű volt, hogy a Szőnyi úton tapasztalt túlfűtöttség is már ennek a BL-meccsnek szólt, nem a BVSC-nek.

- Bizakodsz vagy kicsit azért tartasz a meccstől?

- Nem tartok a meccstől, mert ennél többet nem lehet dolgozni, mint amit a felkészülés során dolgoztunk. Magabiztosnak érzem a csapatot én magam is azért vagyok nyugodt, mert mindent megtettünk. Tényleg kíváncsian várom, hogy kiderüljön, mire elég a tudásunk, ez a találkozó ugyanis komoly értékmérő lesz abból a szempontból, hogy jelenleg hol a helyünk. Persze nagyon boldog lennék, ha az "eredmény" pontot, pontokat is jelentene..., meglátjuk.

- Végezetül köszöntelek 40. születésnapod alkalmából, de tudom, hogy ezzel a szombati meccs befejezéséig nem foglalkozol...

- Nem akarok, mert most sokkal fontosabb teendők vannak, ez a mostani történet egyébként sem rólam, hanem a csapatról szól. A két kislányom és a feleségem felköszöntött, jólesett, hogy mások is foglalkoztak ezzel, de én magam nem szeretnék, mert ennek nincs itt az ideje.

LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Eljött az a pillanat, amit szerintem mindannyian nagyon vártunk, a szurkolók és mi is. A BL-sorozat első mérkőzése mindig nagyon fontos számunkra, most különösen, hogy idegenben, a címvédő otthonában kezdünk.

Sokat készültünk, gyakoroltunk, elemeztük őket és úgy érzem, sikerült összerakni mindent annak érdekében, hogy három ponttal térjünk haza. Hiszen nem titkoljuk: csakis a három ponttal lennénk elégedettek. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni! A csapatunk erős és képes erre.

Hála Istennek, Hárai Balázsnak sikerült felépülnie és bevethető lesz. Biros Peti hiánya természetesen még mindig nagy veszteség, de lelkileg támogat minket és a csapattal van. Várjuk hogy visszatérjen, de addig nélküle kell bizonyítanunk!

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Arra számítok, hogy ebben az évben végre sikerül jól szerepelnünk a Bajnokok Ligájában, ehhez adott a csapat. Illő lenne már Barcelonából is elhozni pontot vagy pontokat. Sokat készültünk, rengeteget videóztunk, megnéztük, mit csinálnak ők nagyon jól. Mivel már régóta együtt vannak, várhatóan ugyanazt fogják most is játszani, amit tavaly, ezért a tavalyi videókat is elővettük újra. Reménykedünk, hogy sikerül pontot szerezni szombat este.

- Milyen állapotban vagytok fizikailag, lelkileg?

- Fizikailag szerintem rendben vagyunk, már Pufi is visszatért és bár még nem száz százalékos, szerintem sokat számít a csapatnak az ő jelenléte. Fejben...? Az első meccsről van szó, mindenki kíváncsi, hogy mire leszünk képesek. Valamennyire nyilván mindenki izgul, hiszen a start meghatározhatja a folytatást is, jól akarunk teljesíteni és mindenkin látom, hogy nagyon koncentrál.

SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Ugyanúgy készültünk az egriek ellen, mint ahogy az összes meccsünkre szoktunk, már tavaly is. Tudjuk, hogy az Eger még a tavalyi csapatnál is jóval erősebb lesz, borzasztó kemény meccsre számítunk. A célunk egyébként hasonló a tavalyihoz: annak ellenére, hogy a rendező jogán már eleve bent vagyunk a final six-ben, a főtáblán szeretnénk jó meccseket játszani, bizonyítani, hogy a teljesítményünk alapján is ott a helyünk a döntőben.

Felkészültünk, amennyire tudtunk, videóztunk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű. Érdekes egyébként, hogy az olvasat mennyit változott egy év alatt, a nyilatkozatokból is érződik, hogy most ők is másként fogják fel ezt a meccset. Tudjuk, hogy fel van adva a lecke. A tavalyi BL-győzelem miatt talán még fontosabb hoznunk egy bizonyos szintet, inkább presztízskérdés minden meccs, mint tavaly volt.

- Tény, hogy tavaly ilyenkor senki semmit nem kérhetett rajtatok számon, felszabadultan játszhattatok, most viszont ti vagytok a címvédők. Nem okoz ez egy kis lelki terhet, nyomást?

- Egyelőre én ezt nem érzem, a klub részéről biztosan nem. A már említett presztízsszempontokon túl nincs rajtunk plusz nyomás. Mindenki tudja, hogy miben voltunk jók és szerintem hogyha ezt tudjuk hozni, akkor nagy baj nem lehet. Borzasztó nehéz lesz, sok szempontból nehezebb, mint a tavalyi.

- Milyen állapotban vagytok, van-e beteg, sérült? Megmondanád-e, ha volna...?

- Megmondanám... Egy sérültünk van, nem árulok el nagy titkot, mert Alberto Munarriz még nem is játszott idén. Tizenhárom jó játékosunk áll majd játékra készen a vízben és a kispadon, de így is nehéz lesz, mert szerintem az Egernek "hosszabb a kispadja". Igaz, eddig sem azzal nyertünk, hogy a sztárjátékosaink nagyot alakítottak, hanem tudatos játékkal, és azzal, hogy nagyon jól felkészültünk az ellenfelekből.


B csoport

18.00 Spandau 04-Jug Dubrovnik

Magyarázat és későbbi időpont megjelölése nélkül elhalasztva: Partizan Belgrád-Galatasaray

16.00 Szolnok-Primorje Rijeka
- Sport2, vlv (szöveges élő)

A találkozó belépőjegye 1.500 forintba kerül, a diák- és nyugdíjasjegy ára 1.000.- Ft.

CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Összességében jól állunk. A hét elején - amellett, hogy fizikálisan nagyon keményen dolgoztunk - egy kicsit túlzott vidámság jellemzett minket, ez kicsúcsosodott a KSI elleni mérkőzésen. Azt követően nem volt ugyan büntetés, hangos szó, de egy megbeszélés keretében sikerült visszaállítani a "megfelelő hangulatot", összeszedettséget, megalapozottnak tűnik a reményem, hogy fejben is teljesen rendben leszünk a szombat délutáni meccsen. Az a jó, ha a játékos és a vezető győzelemnek örül és ahhoz, hogy szombaton a BL-meccs után örülhessünk, egy nagyon erős Rijekát kell legyőznünk.

Ami az ellenfelet illeti, úgy gondolom, tavaly egy kicsit lekezelték a Szolnokot, ezt idén már nyilván nem fogják megtenni. Az, hogy a két Varga most nem náluk játszik, hanem nálunk, szerintem plusz motivációt jelenthet nekik, ráadásul, ha megnézem a szezonbeli programjukat, egyértelmű, hogy számukra ez az ősz mérkőzése.

- Gondolom, mindezek fényében is a győzelem az egyértelmű cél...

- Természetesen. De ami nekem a legfontosabb: a játékosok úgy menjenek be a vízbe, hogy ez nem csak egy mérkőzés. Mind a tíz BL-meccsünk élet-halál harc a csoportbeli minél jobb helyezésért, ez kell, hogy a fejükben legyen.

- Kicsit korán van a meccs, gondolom, a tévéközvetítés miatt. Ez nem okozhat problémát az életritmus szempontjából?

- A tévé kérte igen, s bár aztán lehetett volna változtatni, én úgy gondolom, hogy ez nem probléma. Hazai pályán nem okozhat gondot, esetleg akkor kényelmetlen, ha idegenben játszunk és hosszú utazás előzi meg a meccset.

VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Természetesen nem hagy hidegen, hogy a korábbi klubom ellen játszom, ahol négy évig szerepeltem, de ez azért közel sem lesz annyira fontos, mint hogy elérjük a célunkat, vagyis nyerjünk. Mondhatom, szinte függetlenül attól, hogy ki az ellenfél, mindig ugyanúgy készülök és csaknem ugyanazt érzem az ellenféllel kapcsolatban. Magamra és magunkra koncentrálok. Biztos, hogy egy kicsit furcsa érzésem lesz a meccs napján, főleg akkor, amikor találkozunk, de a bemutatás végén ez megszűnik majd és azt fogom érzékelni, hogy egy nagyon jó ellenfél áll velünk szemben, nem pedig azt, hogy a korábbi csapatom.

- Milyen formában vagytok? Mert a KSI elleni szerdai bajnoki meccsből azért ezt nem lehetett nagyon megállapítani.

- Kétségtelen, hogy az a meccs a szombati BL-találkozó szempontjából nem volt mérvadó. Úgy érzem, hogy nagyon jó formában vagyunk, de az mindig másodlagos, hogy az edzéseken milyen formában érezzük magunkat, majd a meccsen derül ki, hogy milyen a játék képe, mennyire pörgünk, mennyire vagyunk élesek, mennyire hozunk jó döntéseket, s ennek az összessége eredményezheti a győzelmet.

- Lelkileg okoz-e némi felszabadultságot vagy legalább kicsit szabadabb érzést az, hogy itt most nem élet-halál kérdése a győzelem, hiszen egy hosszú sorozat első meccse lesz, az esetleges kisiklás is belefér, lesz még mód javításra?

- Számunkra az OSC-meccs előtt volt óriási a tét, egyértelműen tudta mindenki, hogy mit veszíthetünk, ha nem sikerül. Most, a Primorje elleni főtábla-bemutatkozás előtt inkább az lebeg a szemünk előtt, hogy mit nyerhetünk egy esetleges győzelemmel. Ugyanis, bár valóban tíz meccs van a csoportban és beleférhet akár egy-két vereség is, de annak, aki meg akarja nyerni a csoportot, s ezzel kedvező helyzetet szeretne biztosítani magának a final sixben, minden hazai meccsét meg kell nyernie és még idegenben is szüksége lesz bravúrra. Márpedig mi meg akarjuk nyerni a csoportot, elsőként szeretnénk továbbjutni és ez a magunkkal szembeni elvárás olyan tétet, olyan feszültséget, stresszhelyzetet eredményez, hogy kellőképpen motiváltak vagyunk.

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon szeretnénk győzni, első számú célunk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, még hogyha nincs is olyan nagy tét, hiszen csoportmeccsről van szó. Fontos győzelem lenne és nagy lépés előre a céljaink felé, ugyanis úgy gondolom, hogy a Rijeka a BL-ben játszó néhány topcsapat egyike. Az egyik legnehezebb ellenfelünk a csoportban, viszont most hazai pályán játszunk, meg kell tennünk mindent és szerintem ha ez sikerül, akkor meg is tudjuk szerezni a három pontot. Nagyon készültünk, az elmúlt másfél-két hétben szinte csak erre a meccsre gyakoroltunk, nagyon várjuk, s borzasztó kemény csatára számítunk.

- Jó az a megközelítés, hogy ha a Varga testvéreket kivesszük a tavalyi Rijekából és áthelyezzük hozzátok, akkor azért az esélyek is hasonló módon változnak meg a tavalyihoz képest?

- Ha csak ezt nézzük, akkor mondhatni, hogy igen, most nekünk kellene nyernünk, de minden meccs más, ráadásul a Primorje is változott, mentek oda új játékosok. Az is tény, hogy a Varga testvéreken kívül mások is jöttek hozzánk, mindezzel együtt úgy gondolom, hogy szoros, egy-két gól különbségű meccs lesz. Semmiképp nem gondolhatjuk azt, hogy mivel ők ketten most nálunk játszanak, a mérkőzés már a miénk, de persze mindenképpen jobb, hogy itt vannak és nem az ellenfelet segítik...


A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE