FACEBOOK

BVSC-Eger 4:11

BVSC-Eger 4:11
hozzászólás, 2014.11.24.

Magbiztos egri győzelem a Szőnyi úton. Nyilatkozatok, gólok, fotók.

A 9. forduló nyitó meccsén:

BVSC-Eger 4:11 (0:3, 1:4, 1:3, 2:1)

G.: Pásztor 3, Nagy S., ill. Hosnyánszky, Vapenszki 3-3, Angyal 2, Csuk, Szivós, Cuckovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


Monoki Nikolett-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport):


0:1 - Csuk gólja

0:2 - Angyal első gólja

0:3 - Hosnyánszky első gólja

0:4 - Hosnyánszky második gólja

0:5 - Hosnyánszky harmadik gólja

0:6 - Vapenszki első gólja

1:6 - Nagy Sándor gólja

1:7 - Vapenszki ejtésgólja, Györke sérülése

1:8 - Cuckovics gólja

1:9 - Szivós ötméteresgólja

2:9 - Pásztor első gólja, ötméteres

2:10 - Angyal második gólja

2:11 - Vapenszki harmadik gólja

3:11 - Pásztor második gólja

4:11 - Pásztor harmadik gólja, ötméteres



Märcz Tamás a DigiSportnak


- Märcz Tamás is szeretett volna egy jó mérkőzést látni a csapatától. Hát, nem volt igazán jó, legalábbis BVSC-szempontból semmiképpen sem. Főleg itt a támadójátékot nézve, azt gondolom, hogy abszolút mindenben az Eger akarata érvényesült, nem nagyon tudta megnehezíteni a dolgát a bajnoki címvédőnek a BVSC. Továbbra is ott van lent a csapat, a mélyben? Ezért lehetett ez most így?

- Ez alapján a mérkőzés alapján nem vonnék le olyan nagy konzekvenciákat, mert nem vagyunk egy kategóriában az Egerrel. Az Eger bizonyította, hogy más színvonalat képvisel. Amivel elégedett vagyok a saját csapatommal kapcsolatban, hogy láttam olyan játékelemeket megvalósítani, még hogyha a helyzetkihasználás nem is volt igazán jó, de láttam olyan dolgokat, amikben fejlődnünk kell, és próbáltak a játékosaim olyan dolgokat, amiket kértem tőlük. Úgyhogy, ha azt nézem, hogy 11:4, talán lehet reális a két csapat közötti különbség, persze voltak olyan pillanataink, amik kicsit nehezebbek voltak a meccs közben.

- Voltak lehetőségek is, ziccerekig is eljutott a BVSC és azt gondolom, hogy az edzőnek eddig terjed a feladata, bedobni nem lehet, azt ki kell valahogy alakítani. Ez az amiben még lehet és fontosabb fejlődni?

- Számunkra mindenképp. Én az utóbbi időben azt hiányolom, hogy kevés a kapura küldött lövésünk. Egyáltalán: sokszor meg se próbáljuk, pedig volna rá lehetőségünk, amikor pedig megpróbálkozunk vele, akkor meg elég pontatlanok vagyunk. Sajnos ebben kell fejlődni, talán ez a legnehezebb, mert eljutni eljutnak a játékosok valóban, ahogy mondod, csak ott hiányzik valami. Van egy pici időnk, mint a mérkőzés előtt is mondtam, hogy ebben fejlődjünk. Lesznek azok a fontos mérkőzések a konkurens csapatainkkal szemben, amiken majd ezeket viszont kőkeményen be kell fejezni.

- Igen ez egy újabb vereség, de azt gondolom, hogy ez tényleg reális és benne van a pakliban, félreértés ne essék, más csapatokat is simán legyőzött az Eger ebben a bajnokságban. Most jön egy picike szünet, mire lesz ez jó itt a bajnoki fordulók között?

- Egy picit megpróbálunk az erőnléten javítani, nem mint hogyha azt gondolnám, hogy a csapatnak ezzel problémája lenne, de ez arra jó lehet, hogy egy kicsit belenyúljunk szakmailag is. És amit az előbb említettem, hogy technikailag hiányosságokat látok én is a játékosaimtól, meg legfőképpen a mentális erősség az ami úgy látom, hogy hiányzott mostanában a csapatból. Ez szintén nehéz feladat lesz, de azt gondolom, hogy vannak olyan képességű játékosaink, akik túl fognak jutni ezen a kis krízisen és ki fogunk jönni ebből a gödörből.

- Ehhez kívánok jó munkát Märcz Tamásnak és a BVSC-nek.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Dabrowski Norbert érkezik. Három pontért jött a csapat, de azt gondolom, hogy jó kis felkészülés is lett, legalábbis a variációk gyakorlása. Hamar eldőlt a meccs, az eredmény után már nem kellett menni…

- Igen, ha fölnézünk a táblára, teljesen igaza van. Úgyhogy nagyon-nagyon jó lehetőség volt nekünk, mert az biztos, hogy nemzetközi szinten tíz alatt nem áll meg a fór-hátány. A meccs előtt is erről beszéltünk, nem tudom pontosan a százalékokat, de szerintem ez most jól működött.

- Mekkora lesz a kontraszt? Mi vár a Barceloneta ellen az Egerre?

- Nyilván a Barcelona jóval erősebb, főleg hazai pályán, azt hiszem nem kell őket bemutatni… Mi mindent tudunk ebből a mai meccsből használni, ha az eredményjelzőt nem nézzük, mert nem ez a fontos. Jól kezdett a BVSC, az elején nagyon motiváltnak tűntek, aztán hál’ Istennek, jól játszottunk, így nyitottuk szét a meccset.

- Az is látszott, hogy azt is tudtad, ki fogja befejezni a BVSC-nél a támadást, annyira felkészültél a videókkal. Hogy állsz a Barcelonetából, ott is megnéztél már minden momentumot?

- Vannak Tamásnak hasonló fórjai, amiket a Barcelona játszik, úgyhogy ez is, úgy gondolom, jó felkészülés volt. Nagyon nehéz, hat-hét éve játszik együtt a csapat gerince, ez látszik is a játékukon. Nyilván készülünk, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Nagyon szeretnénk meglepetést okozni.

- Az mit jelent?

- Hogy megverjük a BL-győztest idegenben.

- Első lépésként ehhez kívánok sok siket, és gratulálok Dabrowski Norbertnek!

(Lejegyezte: Kerbi)



Braniszlav Mitrovics a DigiSportnak


- A mérkőzés legjobbja érkezik, Braniszlav Mitrovics. Beszéltük itt Märcz Tamással is, hogy ez a mérkőzés az Egerről szólt, az Eger akarata érvényesült, és hát ez nagyon jó felkészülés volt számotokra, hiszen a hétvégén nagyon fontos mérkőzésetek lesz a Bajnokok Ligájában. Így ugrottatok vízbe, hogy tudjatok még gyakorolni a hétvégi mérkőzésre?

- Nem, nem, mert egy BVSC ellen itt a Szőnyi úton nem lehet úgy ugrani, hogy védekezni akarsz. Nekünk – megmondom – a szombati meccsen kezdődött egy ilyen hónap, amikor van 7-8 nagyon nehéz mérkőzés, és minden mérkőzésre úgy kell készülni, hogy nehéz lesz, és úgy is készültünk erre. Elkezdtünk valamit építeni, jó úton vagyunk, és ez a mérkőzés ezt mutatta. De az, hogy az erősebb csapatok ellen hogy játszunk, az fogja megmutatni, hogy hol vagyunk.

- Ugye te is az új játékosok között vagy, akik nyáron érkeztek, és nagyon újjáalakult ez az Eger. Időre van szükség, ezt mondta Dabrowski Norbert is, hogy nem várhatjuk, hogy a kezdetektől tökéletes játékot mutasson az Eger. Most hol tart szerinted a csúcsformájához képest?

- Én is azt mondom, hogy egy időnek el kell telnie, hogy ez a csapat teljesen jól játsszon. Most is voltak sérülések, Pufi, meg Biros nagyon hiányoztak nekünk. Majd meglátjuk. Én sem tudom, de biztos, hogy ahogy a szezon múlik, jobban és jobban játszunk, és ez azt jelenti, hogy amit csinálunk, amit az edző kér tőlünk, az jó, és biztos, hogy folytatni fogjuk tovább.

- Az OB1-hez képest, a magyar bajnoki meccsekhez képest mekkora lesz a kontraszt a Bajnokok Ligájában? Mire számítasz a Barceloneta ellen?

- Arra számítok… nem tudom pontosan, nem akarok sem rosszat, sem jót mondani, de amit eddig láthattunk a Bajnokok Ligájában, nagyon sok kiállítás van. Itt biztos, hogy most az vár minket, és arra sokat készülünk, hogy egy meccsen 10-15 hátrány és fór lesz, és szerintem minden meccsen az fog dönteni, hogy ki lesz jobb hátrányban és fórban.

- Akkor sok sikert kívánunk ehhez, és gratulálok még egyszer a győzelemhez és a meccs legjobbja díjhoz is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A forduló további programja:

Kedd

18.00 Debrecen-Kaposvár

19.00 OSC-Szentes

19.00 Péscs-UVSE

19.00 FTC-Vasas

Szerda

19.00 Szeged-Honvéd

20.00 KSI-Szolnok